ایسنا نوشت:

کمتر مسافری است که در سفر‌ به قم، این شاهراه مواصلاتی 17 استان کشور، عبور نکرده باشد و طعم سوهان قم را نچشیده باشد، به ویژه آنانی که برای زیارت به قم آمده‌اند، خاطراتی شیرین از این سوغات منحصر به فرد دارند و طعم دوست داشتنی این شیرینی را از یاد نمی‌برند.

می‌گویند که قدمت پخت این شیرینی به دوره قاجاریه و به سال ۱۲۸۵ شمسی برمی‌گردد، به طوری که با پایان رسیدن ساخت صحن بزرگ حرم حضرت معصومه(س) به اتمام رسید، پادشاه وقت رئیس ایل قاجار را به قم فرستاد تا از آن بازدید کند. در مراسم افتتاحیه هر یک از بازاریان و کسبه، هر یک تحفه‌ای با خود به همراه می‌آورند، در این مراسم فردی به نام ملاابراهیم شعاعی حلوایی را به عنوان غذا تقدیم کرد. رئیس ایل قاجار هنگام بازگشت به تهران به تولیت حرم که میزبان وی بوده است، می‌گوید: « آن حلوا، چون سوهان دل مرا صیقل داد و غذایم را هضم کرد، از این بدهید تا برای اعلی‌حضرت ببرم» از این رو نام این شیرینی را سوهان نهادند

در تولید سوهان می‌توان از حسین سوهانی، محمد رضا صفایی و سید محمد عارفی به عنوان بنیانگذاران سوهان در قم نام برد، به گونه‌ای که سوهان حاج حسین به دلیل استفاده از کره حیوانی جایگاه خاصی را در میان سوهان‌های تولیدی کسب کرد تا جایی که بسیاری از تولیدکنندگان، با استفاده از این برند به عرضه محصول پرداختند. در تولید سوهان آرد جوانه گندم و آرد معمولی را با هم مخلوط کرده کمی تفت می‌دهیم تا بوی خامی آرد از بین برود، سپس گلاب و شکر را اضافه می‌نماییم، مرتب هم می‌زنیم، به طوری‌که مواد به بدنه نچسبد. مواد که کف کرد، کره را افزوده و بعد از کمی جوش عسل - بادکا را افزوده و حرارت را ملایم می‌کنیم. رنگ مواد باید خرمایی شود، مواد به حالت انگشتانه می‌جوشد. مواد که از ظرف برگشت به روی فویل چرب شده با فاصله ریخته و خلال بادام پسته روی آن ریخته و روی آن مهر می‌کشیم.

یکی از تولیدکنندگان سوهان با تاکید بر ضرورت توسعه بسترهای تولید و صادرات سوهان گفت: سوهان قم، به دلیل طعم مطلوب و کیفیت بالا مورد توجه همگان است. خیرالله زمردی گفت: با رفع موانع در سیستم‌های اداری در روند تولید و صادرات می‌توان در شناساندن سوهان در سطح جهان تلاش کرد، مسئولان باید با نگاه خاص خود به تولید سوهان با توجه به جایگاه این محصول در صنعت گردشگری و زائرپذیری قم، به حمایت‌های از این محصول بپردازند. او تبلیغات را زمینه ساز آشنایی مسافران و گردشگران با سوهان مهم دانست و گفت: با توجه به کیفیت بالای محصول باید شرایطی اتخاذ شود تا با تبلیغات مناسب بتوانیم مسافران و گردشگران را با بهترین نوع محصولات آشنا کنیم.

این تولیدکننده سوهان در قم در زمینه کیفیت نامناسب برخی از تولیدات سوهان نیز گفت: متاسفانه هزینه‌های بالای تولید به ویژه در زمینه بسته بندی مشکلاتی را برای تولیدکنندگان به وجود می‌آورد که مجبور به کاهش کیفیت محصول می‌شوند. به گفته زمری، در هیچ شرایطی تولید کننده نباید کیفیت را قربانی تامین هزینه‌های تولید کند، زیرا کیفیت رمز مهمی در ماندگاری در عرصه‌های تولیدی است. او گفت: شاید در مراحل اولیه مسافران اقدام به خرید محصولات بی کیفیت و ارزان کنند، اما سوهان مرغوب با تولید مناسب به مرور جایگاه خود را در میان مردم پیدا خواهد کرد. زمردی حضور مسئولان در کنار تولید کنندگان را امری مهم در دلگرمی روز افزون در جهت تولید مناسب دانست و گفت: در خصوص موانع و مشکلات خود بارها به مسوولان ذیربط مراجعه کرده‌ایم، اما تاکنون پاسخ قانع کننده‌ای در جهت رفع موانع و مشکلات نشنیده‌ایم. زمردی درباره ویژگی‌های سوهان با کیفیت گفت: کیفیت سوهان، به مرغوبیت مواد اولیه آن برمی‌گردد، نوع روغنی که در تهیه سوهان به کار گرفته می‌شود، بسیار مهم است، همچنین نوع کره حیوانی و میزان موادی که در پخت مورد استفاده قرار می‌گیرد، اهمیت دارد. سوهانی که به دندان نچسبد و سفت نباشد، مرغوب است. او گفت: طعم سوهان نامرغوب به گونه‌ای است که خریدار با چشیدن کمی از سوهان متوجه می‌شود که سوهان مرغوب نیست و کیفیت مواد اولیه آن پایین است.


23231

کد خبر 345293

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
    5 7
    سوهان دشمن شماره یک دندان. تمام دندونات ورمی داره.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین