امروز چی بخوریم؟ / چهارم فروردین، بفرمایید پلو شیرازی...

حافظ شیرین سخن در اشعار و غزلیاتش کم از شیراز و اوضاعش سخن نگفته و همواره این شهر و شرایطش را ستوده است؛

شیراز و آب رکنی و این باد خوش نسیم
عیبش مکن که خال رخ هفت کشور است

این‌روزها هم البته آب و هوای شیراز کاملا با این بیت حافظ همخوانی دارد و با این اوصاف طبیعی است که حافظ همیشه از کمالات این شهر سروده باشد.

گریزی به حافظ زدیم چون منوی امروز ما یک غذای کاملا شیرازی است و همین می‌شود که پای حافظ و غزلیاتش هم به اینجا باز خواهد شد:

خوشا شیراز و وضع بی‌مثالش
خداوندا نگهدار از زوالش

با همین مقدمه شیرین و شاعرانه بفرمایید پلو شیرازی. آن هم برای روز چهارم فروردین؛

 

مواد لازم:

برنج: برای یک کیلو

مرغ: حدود یک کیلو

بادمجان قلمی متوسط: 5 عدد

زرشک: 100 گرم

زعفران ساییده شده: یک قاشق مربا خوری

شکر: دو قاشق سوپخوری

روغن: 150 گرم

زرده تخم مرغ: 2 عدد

ماست: یک لیوان

نمک و فلفل: به مقدار لازم

 

روش تهیه :

1- بهتر است همین اول کاری برنج را خیس کنید.

2- مرغ را هم بعد از تمیز کردن با دولیوان آب و یک عدد پیاز خرد شده و البته کمی نمک و فلفل بپزید. برای گرفتن بوی مرغ می‌توانید یک عدد هویج هم هنگام طبخ آن داخل ظرف بیاندازید. وقتی مرغ شما پخته می‌شود باید به اندازه یک لیوان از آب آن باقی مانده باشد.

3- آب مرغ را از صافی رد کنید ، بعد استخوان‌های مرغ‌ها را از گوشت آنها جدا کنید و خود مرغ را تکه تکه کنید.

4- با دمجان را هم پوست کنده و حلقه حلقه کنید و بعد کمی بادمجان‌های حلقه شده را داخل روغن سرخ کنید.

5- زرشک را هم بعد از اینکه کاملا تمیز کردید کمی تفت دهید. مراقب باشید چون زرشک سریع می‌سوزد بنابراین موقع تفت دادن آن حتی چند ثانیه هم از بالای سر زرشک‌ها کنار نروید. در همان حالکه زرشک را سرخ می‌کنید شکر را هم به آن اضافه کنید.

6- زعفران را در آب جوش حل کرده و بعد با آب مرغی که قبلا از صافی رد کرده‌اید مخلوط کنید.

7- ماست را با زرده تخم مرغ و کمی روغن و کمی هم نمک ترکیب کنید و بعد این مایه را ته ظرفی که برای پخت انتخاب کرده‌اید بریزید.

8- کمی از برنجی را که قبلا خیس کرده‌اید با مایه ماست و تخم مرغ که داخل ظرف ریخته‌اید مخلوط کنید و بعد با پشت قاشق روی آن را صاف کنید طوریکه ته ظرف کاملا صاف قرار گرفته باشد. نیمی از بقیه برنج را روی این مایه که در واقع نقشش ته دیگ را دارد بریزید.

9- بادمجان‌ها و مرغ را روی برنج‌ها بریزید و کمی زرشک را هم به آن اضافه کنید. البته باید بقیه زرشک‌ها را کنار بگذارید.

10- بقیه برنج را روی مرغ و بادمجان بریزید و دوباره با قاشق سطح روی برنج را صاف کنید.

11- حالا دو سه قاشق روغن را در آب مرغ می‌ریزیم و بعد روی برنج می‌دهیم.

12- فر را با درجه 350 فارنهایت گرم می‌کنیم و بعد ظرف را داخل آن قرار می‌دهیم. یکساعت و نیم تا دوساعت کافی است تا پلو شیرازی شما طبخ شود. بعد می‌توانید آن را در یک ظرف دلخواه برگردانید و با تزئینات مورد نظر سرو کنید. البته برای برگرداندن باید ابتدا صبر کنید تا غذایی که از فر بیرون آورده‌اید سرد شود.

 

فردا چی بخوریم؟

غذای پیشنهادی ما برای فردا چغرتمه است. اسمی کمی عجیب و غریب و البته طعمی آشنا و به یادماندنی. توضیح بیشتر بماند برای فردا. اگر کنجکاو هستید که بدانید چغرتمه چه طور غذایی است فردا از دست ندهید.

۴۷۴۷

کد خبر 346054

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شايان A1 ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۴
    7 0
    شيراز غذاها و خوردني هاي متنوع و خوشمزه اي داره. بستني سنتي شيرازي و فلوده شيرازي. كلم پلو و شيرين پلو. همين پلو شيرازي كه دستورشو گذاشتين. آش ها و حليم هاي متنوع و حلواها و سالاد شيرازي و خيلي چيزاي ديگه
  • بی نام A1 ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
    4 7
    من تازه از شیراز برگشتم خوردم. کلم پلوی شان را خوردم با آن چه شنیده و انتظار داشتم کاملا متفاوت بود اصلا خوشم نیومد ما کردها کلم پلو می پزیم بیایید بخورید تا دست و پنجه تان را هم باهاش بخورید. آخه کاکو کی توی کلم پلو شوید آن هم شوید خشک می ریزه که کلا طعم و عطر کلم را ببره. به علاوه ما که کلمی توی پلو ندیدیم ایی بفهمی نفهمی یک کمی بوی کلم می داد و همین خیال می کردی شوید پلو خوردی. اما نصافا آش اش خوشمزه بود نمی دانم اسمش چی بود اما خودشون می گفتند آش شیرازی که جای شما خالی خوردنی بود. بستنی و فالوده اش هم همچین فرقی نداشت بازم به یزدی ها که توی فالوده هاشون عرقیات می ریزند که خیلی خیلی خوشمزه اش می کنه

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین