ایسنا نوشت:

سیدعباس صالحی با اشاره به فاصله نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با استانداردها می‌گوید به خاطر آنچه نداریم غمگین و شرمنده مردم ایران‌ هستیم.

سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت ارشاد و رئیس بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در نشست رسانه‌ای که عصر روز جمعه، دوازدهم اردیبهشت‌ماه، در نمایشگاه کتاب برگزار شد، عنوان کرد: تحولات این نمایشگاه به این معنا نیست که نمایشگاه کنونی یک نمایشگاه استاندارد است. ما هنوز فاصله قابل توجهی با یک نمایشگاه استاندارد داریم و شرمنده مردم ایران هستیم که با این مقدار اقبالی که به فرهنگ دارند آن چه به آن‌ها ارائه می‌شود با آن‌چه که باید باشد فاصله دارد، فاصله‌هایی که ما را به خاطر آنچه نداریم غمگین می‌کند.

او افزود: از شما اهل رسانه که واسطه‌های اساسی انتقال اطلاعات به مردم هستید می‌خواهیم که به آن‌ها اطلاع دهید که عزمی برای تغییر وجود دارد و نسیم تغییر در نمایشگاه کتاب را احساس و به مردم منتقل کنید. می‌خواهیم بذر امیدی که مردم ایران نسبت به فرهنگ مکتوب دارند خشک نشود. می‌خواهیم مردم احساس کنند که کسانی هستند که شب و روز فکر و تلاش می‌کنند تا اتفاقی بیافتد و به دنبال یک اتفاق هستند.

صالحی همچنین عنوان کرد: دوستان می‌کوشند با همت جدی ۲۴ ساعته و با خستگی فراوان در این زمینه تلاش کنند، با وجود تنش‌های متعدد که شنیدن برخی از آن‌ها تعجب‌برانگیز است که چنین اتفاق‌هایی در نمایشگاه ۲۷ ساله رخ دهد. دوستان و همکاران می‌کوشند این امید نخشکد. نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که اقدامات ما پراکنده نیست، ما نقشه راه داریم و براساس سه مولفه اصلی سیاست‌های کلی خود را تعریف کرده‌ایم و براساس این سیاست‌ها اقدامات لازم را انجام می‌دهیم. این سه مولفه اصلی عبارتند از: فروشگاه بزرگ برای حرکت اقتصادی نشر کشور، نمایشگاهی برای رصد و تعالی فرهنگ مکتوب و تفرجگاه فرهنگی با محوریت کتاب. بنابراین این فعالیت‌ها به هم پیوستند.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس گفت: برگزاری بیش از ۲۰۰ نشست علمی در نمایشگاه سرمایه‌ای برای فرهنگ مکتوب است. فضاهایی برای تعامل نخبگانی و محیط‌هایی برای گفت‌وگوی نخبگان فراهم شده است. همچنین در نشست‌های استانی نخبگان استان‌ها می‌توانند با نخبگان مرکزی ارتباط برقرار کنند و فاصله مرکز-پیرامون کم شود. عدالت فرهنگی یعنی حرکت همه نخبگان ایران زمین با هم.

او افزود: عزم این است که نسیم تغییر دیده شود. این اتفاقات گسترده از یک نقشه راه برخوردار است که پس از چند سال حرکت میوه‌های خود را نشان خواهد داد.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره میهمان ویژه شدن افغانستان در این دوره از نمایشگاه عنوان کرد: در این زمینه کار ما فقط نمادین نیست بلکه این کار ادامه دیپلماسی فرهنگی بر محور کتاب است و در طول سال مقدماتی نیاز دارد. در مورد افغانستان هم این اتفاق افتاده است.

او همچنین درباره دیپلماسی فرهنگی عنوان کرد: حرکت دیپلماسی فرهنگی در معاون فرهنگی به عنوان سیاست کلان دنبال می‌شود و در نمایشگاه کتاب به طور خاص مورد نظر است اما این حرکت‌ها کند است نه جهشی چرا که زیرساخت‌های متنوعی لازم دارد اما در مجموع در این زمینه از چند زاویه در نمایشگاه امسال اتفاقاتی رخ داده و یا در حال رخ دادن است که در آینده به صورت مفصل به آن‌ها خواهیم پرداخت. یکی از این موارد این است که ما ببینیم از نظر دارایی فرهنگی در کجا قرار داریم. امسال در سالن ترجمه بخشی از این دارایی تعریف می‌شود. موضوع دیگر تشخیص ناشران با عقبه است و اینکه ببینیم این ناشران دارای چه عقبه فرهنگی هستند و آیا ما می‌توانیم آن‌ها را به عنوان پل ارتباطی خود تعریف کنیم. این‌ها کارهایی است که در روزهای آینده در حاشیه افغانستان پیگیری خواهد شد. همین‌طور نیم ساعت پیش نشستی با سفیر افغانستان داشتیم. به نظر می‌آید اگرچه نمی‌توانیم حرکت جهشی داشته باشیم اما مقدمات این کار فراهم شده است.

او همچنین درباره آمار بازدیدکنندگان از نمایشگاه کتاب گفت: من کمی ضدآمار هستم. از مسائل بد این است که سنجش‌های آماری ما دقیق نیستند اما همین‌طور چیزهایی را به عنوان آمار ارائه می‌دهیم. به نظر من تا زمانی که سنجش‌های آماری دقیق نیست نباید آمار ارائه کرد. از مشکلات کشور ما این است که بدون سنجش آماری دقیق آمار داده می‌شود. من تا درباره سنجش‌های آماری مطمئن نشوم آماری از نمایشگاه نمی‌دهم. انتظار نداشته باشید ما در پایان نمایشگاه بگوییم پارسال آمار بازدید چهار میلیارد بوده و امسال به پنج میلیارد رسیده است چرا که ما نمی‌دانیم سنجش‌های آماری در سال گذشته به چه صورت بوده است.

سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در پاسخ سوال به خبرنگار ایسنا، مبنی بر اینکه بارزترین تفاوت این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نسبت به دوره‌های پیش چیست، عنوان کرد: چند نکته وجود دارد که من می‌توانم از آن‌ها به عنوان نسیم تغییر در نمایشگاه کتاب یاد کنم نه به این معنی که این تغییرات راضی‌کننده است. اما به هر حال می‌توان از آن‌ها به عنوان نسیم تغییر یاد کرد.

او ادامه داد: نکته اول تقویت وجه نمایشگاهی است. با برگزاری بیش از ۲۰۰ نشست در سالن‌های خاص و نکات دیگر می‌توان ادعا کرد که وجه نمایشگاهی رو به جلو می‌رود.

صالحی اضافه کرد: نکته دیگر تکریم اهل فرهنگ و نخبگان علمی است، نه به اندازه‌ای که رضایت‌بخش باشد بلکه به اندازه‌ای که نسیم تغییر حفظ شود، به این معنا که استادانی که به اینجا می‌آیند بعد از چند فصل گردش علمی جای راحتی برای استراحت و تجدید قوا داشته باشند. نکته دیگر تکریم نسبی مخاطب از طریق اطلاع‌رسانی‌های مختلف است. این تغییرات در اطلاع‌رسانی‌ها و حمل و نقل و موارد دیگر دریچه دیگری از نسیم تغییر است.

رئیس بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران همچنین اظهار کرد: نکته دیگر ایجاد یک امنیت روانی و نسبی در ناشر و بازدیدکنندگان است که احساس کند نمایشگاه متولی دارد و بی‌صاحب نیست. ما تلاش کردیم این احساس را قبل از برگزاری نمایشگاه و در حال برگزاری آن القا کنیم که هر کسی حق ندارد به این مکان سربکشد و خود را متولی نمایشگاه بداند. وزارت ارشاد و معاونت فرهنگی متولی نمایشگاه کتاب هستند و کسی حق ندارد بدون اذن به این مجموعه که مجموعه‌ای در خدمت اهل فرهنگ است وارد شود و دخالت کند.

 

بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا ۲۰ اردیبهشت‌ماه در مصلای امام خمینی (ره) در حال برگزاری است.

 

45503

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 352783

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۲
    1 1
    درود بر شما. وزارت ارشاد دولت تدبیر دو تا مدیر خبره و واقعا باتدبیر داره، یکیش معاون مطبوعاتی، دکتر انتظامی و دیگری همین دکتر صالحی معاون فرهنگی ارشاد. انصافا انسان متدین، خوش‌فکر و مقبولی‌اند
  • بی نام IR ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۲
    1 1
    آفرین بر واقع بینی و صد آفرین بر صداقت شما.