ایسنا نوشت:

در پی توافق مدیران عامل بانک‌ها بر کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی و لازم الاجرا شدن این توافق از سوی بانک مرکزی از امروز شنبه، به نظر می‌رسد تعدادی از بانک‌های دولتی و خصوصی نرخ سود خود را کاهش داده اما برخی دیگر همچنان به نرخ‌های قبلی پایبند هستند و راه‌هایی را برای پرداخت سود بالاتر و جذب سپردهای بیشتر در دستور کار خود قرار داده‌اند.

در پی رقابت بانک‌ها برای جذب سپرده‌ها و افزایش خودسرانه نرخ سود سپرده‌های بانکی و در پی آن بی نظمی ایجاد شده در بازار پولی کشور، بانک‌ها به تفاهم رسیدند که نرخ سود سپرده‌ها در دامنه 10 تا 21 درصد تعیین شود به گونه‌ای که نرخ سود سپرده‌های روزشمار تا یک ماه 10 درصد، سپرده‌های سه‌ ماهه 14 درصد، سپرده‌های 6 ماهه 16 درصد، سپرده‌های 9 ماهه 18 درصد و سپرده‌های یک‌ساله و بیشتر 21 درصد شود.

گزارش میدانی حاکی از کاهش نرخ سود بانکی در شعب برخی بانک های دولتی است.بر این اساس نرخ سود سپرده‌های روزشمار در بانک‌های دولتی 10 درصد، سپرده‌های شش ماهه 16 درصد و سالانه 22 درصد است این در حالی است که تا پیش از این، برای سپردههای روزشمار در این بانک سودی معادل 22.2 درصد پرداخت می‌شد، البته در این بانک سپرده‌های یکساله در هر زمانی پیش از موعد قرارداد قابل برداشت است.

همچنین مراجعه به شعبه یک بانک دولتی دیگر نشان از آن دارد که برای سپرده‌های روزشمار نرخ سود هفت درصد پرداخت می‌شود، اما برای سپرده‌های بیش از 50 میلیون تومان، طی مدت حداقل شش ماه سودی معادل 23.2 درصد پرداخت می‌شود.

کارمند شعب یکی از بانک های خصوصی بزرگ، نیز در پاسخ به سوالی درباره نرخ سود،از کاهش نرخ سود از امروز خبر داده و می گوید نرخ سود سپرده های روزشمار 10 و یکساله 22 درصد است اما برای افرادی که پیش از این اقدام به سپرده گذاری کرده اند تا موعد قرارداد نرخ‌های پیشین برقرار خواهد بود.

اما مراجعه به شعبه یکی دیگر از بانک های خصوصی نشان از آن دارد که برای سپرده‌های 20 میلیون تومان و بیشتر سود روز شمار22.2 درصد و برای سپرده های بیش از 30 میلیون تومان،در دوره یکساله سودی معادل 24.3 درصد پرداخت می کند.

بر این اساس مراجعه به شعب بانک‌های مختلف سطح شهر نشان از آن دارد که اغلب بانک‌ها آگهی‌ها و بیلبوردهای خود برای جذب سپرده با سودهای بالا را برداشته و با توجه به هشدار بانک مرکزی مبنی بر برخورد با بانک‌های متخلف، در اجرای توافق صورت گرفته مصمم هستند.

با توجه به نرخ تورم 32.5 درصدی در دوازده ماهه منتهی به فروردین ماه و همچنین نرخ تورم نقطه به نقطه 17.6 درصدی در این ماه، باید دید آیا کاهش نرخ سود سپرده‌ها ، باعث خروج سرمایه های مردم از بانک‌ها و ورود آنها به بازار‌های موازی نمی‌شود،باتوجه به اینکه همین امر طی یک سال و نیم اخیر باعث افزایش خودسرانه نرخ سود توسط بانک ها شد و بی نظمی در بازار پولی کشور را رقم زد.

 

23231

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 352925

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
    8 1
    برای بانکهای خصوصی و موسسات راه دور زدن باز هست ، مثلا میگن 1ساله 22 درصد حساب باز کنید ولی میتونید روزشمار برداشت داشته باشید و در صورت بستن حساب قبل از موعد مقرر هم جریمه نمیشید یا مثلا میگین سپرده ی زیر 10 میلیون 10 درصد و بالای 10 میلیون 22 درصد کلا اگر قرار باشه سود بانکی موسسات و بانک های خصوصی بیاد زیر ، مردم پولاشون رو میبرن توی بانک های دولتی که خیالشون راحت باشه ، نه اینکه ریسک کنن و بذارن توی موسسه ، که با این اوضا موسسات و بانک های خصوصی برشکست میشن پس هرطور شده نمیذارن مشتریاشون ناراضی باشن
    • علی IR ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۷
      0 0
      منظورت ورشکست بود دیگه
  • بی نام IR ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
    10 0
    اینم مثل دور زدن تحریم است
  • بی نام IR ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
    6 21
    بانکهای خاطی را جریمه کنند .
  • علی IR ۱۱:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
    12 3
    این کار فقط باعث رو آوردن مردم به دلال بازی و افزایش قیمت مسکن و .. می شود دولت و بانک مرکزی باید راهکاری بیندیشد که مردم پولشونو بیارن تو بانکها و بانکها در تولید بورس و ... سرمایه گذاری کنن در ضمن موسسات مالی و اعتباری که سودشونو کم نمیکنن فقط به ضرر بانکها می شه
  • بی نام IR ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
    9 2
    همه اين ها بخاطر عدم شفافيت بانک هاست
  • مهران A1 ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
    25 1
    سپرده گذاران اغلب از قشربازنشته ویا ناتوان اقتصادی می باشند که برای اطمینان پول خود رابه بانکها می سپارند.تا از سود حاصله که دراین چند ساله همش ضرر بوده بخاطر کاهش ارزش ریال امرارمعاش نمایند.ودر این 8 سال گذشه خیلی متضرر شده اند حالا این وسط کی سود کرده اونی که ما بهش میگیم فعال اقتصادی از گرفتن وام از همین سپردها ومانوردربازار حداقل ارزش افزوده کالا یا ملک وغیره.... چندین برابر وامی که ازبانک دریافت کرد شده است.انصاف این است تا رشد اقتصادی به نقطه تعادل نرسیده از کاهش سود سپرده حرفی زده نشود.وباز مثل قبل دستوری نباشد.
  • قاسم A1 ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
    7 1
    یکی بهم کمک کنه سپرده 5 میلیون تومانی 5 ساله را بعد از تمام شدن مدتش از بانک بکشم بیرون یا نه؟
  • علی IR ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۷
    1 0
    اگه پشت این اتفاق یه اتفاق دیگه بیفته نشون می ده دولت جدید می خواد کارهایی بکنه. منظورم کاهش نرخ بهره بانکیه. اگه بهره وام ها هم پایین بیاد که بعید می دونم اونوقت می تونیم شاهد اتفاقات خوب دیگه هم باشیم. انشاا..