سرطان معده در بین زنان و مردان شایع و با درجه وخامت بالا بوده که رقم بالایی از ابتلا در ایران را به خود اختصاص داده است از اینرو جز سرطان های خیلی شایع محسوب می شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ دکتر ابوالقاسم اباسهل دراین باره گفت: اکنون برنامه غربالگری در کشورهای دیگر بسیار قوی عمل کرده ونقش موثری در پیشگیری از ابتلا به سرطان معده ایفا میکند.

عضو هیات مدیره جامعه جراحان ایران، راه درمان این نوع سرطان را در وهله اول جراحی دانست و گفت: کشورهایی که میزان شیوع سرطان معده در آنها زیاد است، درمان پیشگیرانه را مقدم می دانند. در گذشته قبل از اینکه مسائل آندوسکوپی مطرح شود سرطان ها دیر شناسایی می‌شد و آن موقع خیلی درمان نا امید کننده بود اما از زمانی که آندوسکوپی در اختیار قرار گرفت و با تجهیزات پیشرفته معده را می‌بینند، سرطان ها در مراحل ابتدایی تر شناسایی می شوند.

این جراح سرطان در رابطه با سرطان معده و نقش توارث و ژنتیک، می‌گوید: ابتلا به بیماری سرطان میتواند زمینه ارثی و ژنتیکی نیزداشته باشد اما این قطعی نیست .


علائم سرطان معده

عضو پیشین انستیتو سرطان ایران درباره علائم شایع سرطان معده گفت معده حجم نسبتا بزرگی دارد و اغلب تا زمانی که توده رشد کند علامتی نداشته و یا علائمی مثل خونریزی را از خود نشان می دهد، اما زمانی که بیماری گسترش پیدا کند تهوع ، درد و بی اشتهایی را به همراه خواهد داشت.

این عضوهیات علمی دانشگاه با تاکید بر اینکه سرطان معده بیشتر در سنین بالا شایع است گفت: درد در ناحیه شکم ، قسمت فوقانی، میانی شکم ( اپی گاستریک) و احساس توده در شکم ( که از علایم دیررس و پیشرفته این بیماری است)، احساس خستگی و ضعف و بی حالی که می تواند علایم ثانویه کم خونی باشد از دیگر نشانه های اولیه این عارضه است.

به گفته عضو هیات مدیره جامعه جراحان ایران،  بی اشتهایی، به ویژه بی اشتهایی به غذاهای گوشتی و کاهش وزن که گاهی با اتساع شکم و آسیت (جمع شدن آب در شکم) در موارد پیشرفته می شود: ممکن است همراه با توده باشد که دراین صورت می‌تواند باعث انسداد معده ویا روده گردد. وی افزود: گاهی نیز بیماران با علایم متاستاتیک به پزشک مراجعه می کنند مانند درگیری غدد لنفاوی ناحیه گردن که باعث بزرگی در این ناحیه می شود و یا علایم دیگر متاستاز مانند زردی و برآمدگی شکم که نشانه درگیری کبد است.

او گفت: در مراحل ابتدایی ، جراحی و برداشتن تومور اولیه می تواند بسیار مؤثر باشد . حتی زمانیکه سرطان گسترش یافته باشد می توان برای جلوگیری از خونریزیهای طولانی و انسداد معده از روش جراحی استفاده کرد.

به گفته دکتراباسهل از عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به سرطان معده، رژیم‌های غذایی شامل غذاهای دودی ، گوشتی و نمک اندود، غذاهای محتوی نشاسته زیاد و فیبر کم است و از سوی دیگراستفاده از غذاهایی که دارای غلات زیاد باشند ، ماهی و سبزیجات تازه حاوی ویتامین ها به خصوص ویتامین A و C احتمال ابتلا به سرطان معده را کم می کند.

 

تفاوت سرطان معده و زخم معده

وی با اشاره به اینکه سرطان معده با زخم معده متفاوت است، گفت: زخم معده نوعی آسیب خوش خیم به مخاط و زیرمخاط دستگاه گوارش است . به طور معمول بین ترشح اسید معده و این آسیب ارتباط وجود دارد. 

زخم معده اغلب همراه با زخم دوازدهه است و در مردان سیگاری، میانسال یا مسن، با گروه خونی O و پراسترس بیشتر دیده می‌شود.زخم معده با سرعت کمتری از زخم اثنی عشر التیام می‌یابند، بیشتر احتمال بدخیمی دارند و اغلب همراه با التهاب معده ( گاستریت ) هستند.

این جراح سرطان گفت: علایم بیماری زخم معده نیز درد ناحیه فوقانی شکم (اپی گاستر) و سوزش سردل، سوء هاضمه، و وجود خون در مدفوع است .اغلب درد مدت کوتاهی پس از مصرف غذا یا در زمان گرسنگی ایجاد می‌شود. اما تا زمانی که آندوسکوپی ونمونه برداری صورت نگیرد، تشخیص قطعی داده نمی شوند.

وی درباره تاثیرتغذیه بر این بیماری می گوید: در جوامع مختلف نوع تغذیه در ایجاد سرطان و شیوع بیشترآن سرطان، درمنطقه مربوطه تفاوت دارد.به عنوان مثال مسئولان وزارت بهداشت چین و سازمان بهداشت جهانی، علاقه وافر چینی‌ها به انواع ترشی و شورها، و مصرف غذاهای دودی مثل ماهی دودی و کشیدن سیگار را علت شیوع بیش از حد سرطان معده در این کشور می‌دانند.البته درکنار مسائل تغذیه ای عوامل محیطی نیز بسیار موثر است.درواقع می توان گفت ، فناوری باعث شده سرطانها مانند قارچ‌های هرز سر بازکنند. غذاهای پر انرژی ، کم تحرکی و چاقی نیز باعث این بیماری شده است .

دکتر اباسهل گفت: حتی گیاهانی که به صورت دستکاری ژنتیکی تکثیر می شوند می توانند از عوامل اثر گذار درسرطان باشند.

عضو هیات مدیره جامعه جراحان ایران درباره روند درمان ،نقاط ضعف وقوت دراین رشته پزشکی در ایران با اشاره به اینکه، درمان چه در ایران و چه در کشورهای پیشرفته بسیار گران است و وارد مراحل جدید شده است گفت: ایران با توجه به پیشرفت ها و جراحان متبحر و دستگاه های پیشرفته ای که دارد ،نه تنها ضعف ندارد بلکه موفقیتهای چشمگیری نیز داشته است.

شایان ذکر است سی و هشتمین کنگره و سالانه جامعه جراحان ایران باحضور بالغ بر 720 سخنران از 18 رشته مختلف پزشکی و جراحی و ارائه صد ها مقاله تا 24 اردیبهشت ماه 93 در مرکز همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برپا است.

۴۷۴۷

کد خبر 354880

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    47 1
    تو خیلی از کشورها این گیاهان داره ممنوع میشه مثل فرانسه اما ما تو ایران تازه داریم این گیاهان رو تولید میکنیم و داافتخار میکنیم که گیاهان پر محصول تولید میکنیم با اصلاح ژنتیک تازه از هند و چین هم وارد مکنیم و کشاورزی خودمون رو نابود میکنیم
  • بی نام GB ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    8 0
    کودهای شیمیایی را از کشاورزی حذف کنید.بجای آن از کودهای حیوانی و روش تناوب کاشت استفاده شود.وقتی گندم و برنج حالت طبیعی نداشته باشند، عوارض مختلفی را در بدن انسان بوجود می آورند. واردات برنجهای هندی اشتباه بزرگی بوده است.بجای استفاده از سموم کشاورزی بهتر است بذرها قبل از کشت بازبینی و استریل شوند.زیر خاک کردن بقایای گیاهی پس از برداشت محصول بهترین روش تقویت خاک است.افزودن فضولات حیوانی یکی از راههای بهسازی و تقویت خاک و برداشت محصول بهتر است.
  • بی نام A1 ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    15 0
    خیلی مقاله خوب و ارشمندی بود اما در عجبم که پزشکان محترم در فرمایشاتشان به عوارض سوء داروهای ضد التهاب غیر استروییدی کمترین اشاره ایی نمینمایند . لطفا عوارض سوء داروهای ضد التهاب غیر استروییدی را در اینترنت جستجو و بکلام بنده برسید
  • وحید A1 ۲۳:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    2 6
    دوست بزرگوار که راجع به اصلاح نژاد بدبین هستین بنده فارغ التحصیل اصلاح نژاد دانشگاه تهران هستم، دستکاری ژنتیکی از طریق ازمایشگاهی نیست و فقط از متدهای کمی استفاده میشه که نسبت دادن این عوامل خطرناک به این متدها شبیه جوکه و بنظرم اقای دکتر اباسهل هم مطالعه کافی در ابن زمینه ندارند. ممکنه عواملی مثل سموم مورد استفاده در گیاهان و یا در دامها خوراک های الوده به برخی مواد و یا اثرات جانبی داروهای شیمیایی با اثر ثانویه در انسان سبب بیماری هایی مثل سرطان باشند.