ایسنا نوشت:

با آغاز فصل امتحانات دانشگاه‌ها نگرانی از مصرف قرص‌های ریتالین که از خانواده روان‌گردان‌ها و از جمله کوکائین بوده و عوارض جسمی و روانی خطرناکی را در مصرف کننده بر جای می‌گذارند نگرانی مسوولان ستاد را نیز در پی داشته به‌گونه‌ای که ستاد با هشدار به دانشجویان و خانواده‌ها از آن‌ها خواست نسبت به تبلیغات غلط این قرص‌ها هوشیار باشند.

دکتر هومان نارنجی‌ها، کارشناس اعتیاد و درمان بستری با هشدار این نکته که مصرف یک بار این قرص‌ها منجر به اعتیاد دایم افراد می‌شود، گفت: دانشجویانی هستند که تصور می‌کردند هرگز با مصرف این قرص‌ها معتاد نخواهند شد اما مواردی وجود دارد که تنها با یک بار مصرف فرد را گرفتار کرده است.

وی افزود: افرادی که تصورشان بر این است که این قرص‌ها برای تمرکز بیشتر است کاملا در اشتباه هستند چرا که افزایش تمرکز در کوتاه مدت تاوان دراز مدتی را برای آن‌ها رقم می‌زند که عموما با مشکلات مغزی همراه است که در بیشتر موارد این آسیب‌های مغزی وارد شده به فرد جبران‌ناپذیر است.

این کارشناس درمان اعتیاد تصریح کرد: دانشجویانی هستند که تنها با یک بار مصرف برای همیشه به اعتیاد گرفتار شده‌اند لذا باید بدانند که یک نمره یا یک واحد درسی به چه قیمتی برای آن‌ها تمام می‌شود؟

دکتر نارنجی‌ها ادامه داد: در برخی از موارد مصرف، این قرص‌ها که تمام آن‌ها روان‌گردان هستند فرد دچار اختلال روانی می‌شود و سیستم و شیرازه مغزی خود را از دست می‌دهد و در آن صورت دانشجو باید به‌طور مداوم این دارو را مصرف کند.

وی از خانواده‌ها خواست تا رفتارهای فرزندان خود را تحت کنترل داشته باشند و در طول امتحانات و شب امتحان چنانچه مواردی از بهم خوردن سیکل خواب و بیداری و پرخاشگری را مشاهده کردند حتما پیگیر وضعیت فرزند خود باشند چراکه بهم خوردن سیکل خواب و بیداری و پرخاشگری از مهمترین نشانه‌های مصرف این قرص‌هاست.

وی از خانواده‌ها خواست تا در فصل امتحانات نسبت به وضعیت رفتاری و خلقی فرزندان خود بیشتر هشیار بوده و تغییرات رفتاری آن‌ها را کنترل کنند.

ایجاد تحمل و وابستگی شدید، مشکلات رفتاری مانند پرخاشگر ی و بی خوابی، حالت تهوع و استفراغ، احساس سرگیجه و سردرد، تغییرات ضربان قلب و فشار، خارش و جوش‌های پوست، دردهای شکمی، کاهش وزن و مشکلات معده و بروز افسردگی پس از قطع مصرف برخی از عوارض مصرف قرص‌های ریتالین است.

گفتنی است دکتر علیرضا جزینی قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدرنیز پیش از این عنوان کرده بود شب‌های امتحان نزدیک است و برخی از دانش‌آموزان و دانشجویان به خاطر تبلیغات غلط و از روی ناآگاهی برای تقویت حافظه و شب بیداری از ریتالین استفاده می‌کنند و در شب‌های امتحان، فروش ریتالین ۵۰ درصد افزایش می‌یابد.

 

45503

کد خبر 361839

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی ابراهیم ... A1 ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۲
    4 3
    دکتر جون بچه معمولا پرخاشگر میشه مخصوصا تو سن نوجوانی
  • داود IR ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۲
    17 10
    والا ما رتبه دو رقمی کنکوری بودیم دولتی معدلم هم بالا خداروشکر بخدا هیچ وقت از این کارا هم نکردیم بچه ها خواهش میکنم شماهم از این کارا نکنید لطفا اصلا به صلاح نیست برنامه ریزی کنید حتی اگر کمتر بخوابید خطرش خیلی کمتره تا اینکه به زور.... بدون استرس و با برنامه پیش برید 2 ساعت بخونید 1 ساعت استراحت خانم ها فیلم و آقا پسر ها فوتبالشون هم ببینین مشکلی پیش نخواهد آمد خودتون و دست کم نگیرید.
  • علی IR ۰۴:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۳
    8 8
    دکتر خیلی بزرگ نمایی نکردی ؟
  • فعال حقوق زنان A1 ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۴
    5 9
    هیچ خطری نداره.از این که دخترا آگاه شدن و این مواد دیگه در اختیار پسرا نیست میسوزن و از این حرفا میزنن.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین