فارس نوشت:

مدیر کل نظارت بر غذای وزارت بهداشت گفت: هر فرد باید در طول سال بیش از ۱۰۰ لیتر شیر مصرف کند در حالی که این میزان در کشور به طور متوسط زیر ۶۰ لیتر است بنابراین دولت و شورای عالی سلامت درصدد است تا با تمهیداتی از جمله فرهنگ‌سازی و پرداخت یارانه سرانه مصرف شیر را در کشور بالا ببرد.

هدایت حسینی گفت: متأسفانه سرانه مصرف شیر در کشور ما بسیار پایین است و این یکی از نگرانی‌های وزارت بهداشت است که در اردیبهشت امسال در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با حضور رئیس جمهوری نیز مطرح شد.

وی گفت: سرانه مصرف شیر هر فرد در سال باید بالای ۱۰۰ لیتر باشد اما این میزان برای هر ایرانی کمتر از ۶۰ لیتر است بنابراین نباید کاری کنیم که سرانه مصرف شیر در کشور پایین بیاید و بلکه بر اساس مصوبات شورای عالی سلامت و امنیت غذایی قرار است اقداماتی انجام شود که سرانه مصرف شیر در کشور بالا برود.

وی گفت: برای افزایش سرانه مصرف شیر هم باید فرهنگ سازی صورت بگیرد تا مردم شیر را در سبد غذایی روزانه‌شان قرار دهند و هم باید فرآهم آوری و دسترسی مردم به شیر سالم و با قیمت مناسب وجود داشته باشد.

حسینی افزود:‌ یکی از اقداماتی که در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مصوب شد، توزیع شیر رایگان در مدارس برای دانش آموزان بود، اقدام دیگر تأمین یارانه برای شیر است تا شیر ارزان و سالم در اختیار مردم قرار بگیرد.

مدیر کل نظارت بر غذای وزارت بهداشت گفت:‌ شیرهایی که اکنون در بازار هستند مورد تأیید وزارت بهداشت است و مشکلی ندارند و سازمان غذا و دارو به طور مستمر بر کیفیت شیرهای موجود در بازار نظارت دارد و هر زمان محصولی دارای مشکل باشد به سرعت از بازار جمع می‌شود.

به گزارش خبرنگار فارس، شیر جزو مواد اصلی تأمین کننده کلسیم بدن انسان است که تقریباً جایگزین مناسب‌تری ندارد، کمبود کلسیم عامل مهم بروز پوکی استخوان در سنین بالاتر است، بدن انسان در تمام عمر به کلسیم نیاز دارد و به خصوص تا سن ۱۸ سالگی که ذخیره کلسیم بدن انجام می‌شود باید هر روز شیر مصرف شود بنابراین به هیچ‌وجه نباید شیر از سبد غذایی افراد به خصوص کودکان، نوجوانان و جوانان حذف شود.

البته مسئولان نظام سلامت توصیه می‌کنند برای جلوگیری از رسوب چربی در رگ‌ها و پیشگیری از بیماریهای قلبی، از شیرهای کم چرب استفاده شود زیرا چربی حیوانی موجود در شیر می‌تواند از این نظر مضر باشد ضمن اینکه جذب کلسیم در شیرهای کم چرب بیشتر است.

 

23503

کد خبر 370997

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۹
    11 0
    قابل توجه دوستانی که تو دعوای جناحی غرق شدن . این وضع مردم ماست
  • يک پزشک متخصص اطفال IR ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۹
    5 0
    اينکه ما بايد شير در رژيم غذاييمان باشد شکي نيست . ولي اکثر افراد وقتي به شير فکر مي کنند يا صحبت مي کنند ياد کلسيم ان مي افتند در صورتيکه با وجودي که در شيرگاو کلسيم زيادي وجود دارد ولي به واسطه بالا بودن فسفر آن جذب کلسيم به خوبي انجام نمي شود لذا بچه هاييکه از شيرپاستوريزه زياد استفاده مي کنند نرمي استخوان مي گيرند بنا براين به انها شير خشک را توصيه مي کنيم . پس ما بايد شير را حتما در رژيم غذايي داشته باشيم به خاطر پروتيين و چربي و املاح بسيار زيادي که دارد نه به خاطر کلسيم
  • بی نام IR ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۹
    12 0
    كارخانجات توليد شير جهت نظافت لوله هاي مربوطه از وايتكس استفاده ميكنند.زيرا امكان نداره كه هروز لوله هيي كه شير در آن جريان دارد باز شود..اگر هم روزانه تميز نشون چربي و ميكروب ميگيره
  • ناصر A1 ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۹
    1 1
    کلا شیر برای گوارش مضر است .. من خودم چن ماهه به شیر و فرآورده هاش لب نزدم .. آزمایش خون دادم اصلا کلسیممم پایین نیومده بود ... این جور تبلیغات صرفا به خاطر سودجویی ی سری از افراد .. کلسیم موجود تو چغندر از شیر بیشتره ...
    • بی نام A1 ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
      2 0
      شیر برای گوارش زیانی نداره. برخی از افراد که دچار نابردباری لاکتوز هستند نمی تونن لاکتوز رو هضم کنن و بنابراین دچار مشکلات گوارشی می شن. دو تا راه داره یا یه مدت کوتاه شیر بخور تا بدنت شروع به ساختن آنزیم لاکتاز کنه یا اینکه از شیر بدون لاکتوز استفاده کن
  • مازنی A1 ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۹
    3 0
    اصلاً شیر پرچرب که سرشار از ضرره, شیر کم چرب بهتره, امّا بهترین خاصیت رو آب داره, برای جذب کلسیم آب بخورید, البتّه نه هر آبی, ترجیحاً آبی که با آرم محصولات لبنی فروخته می شه, خریداران محترم توجّه کنند شاید این آب کمی رنگش شبیه رنگ شیر باشه
  • بی نام IR ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۹
    7 0
    من که دو هفته است شیر نخریدم.رغبت نمیکنم برم سمت لبنیات.
  • بی نام IR ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۰
    0 0
    وقتی فرآورده ای سالم نیست خوردن آن درست نیست چرا مردم را گول می زنید اول شرایط استاندارد جهانی را اجرا کنید بعد بگویید مردم شیر و میوه و گوشت و سبزی بخورند. میوه ها چند برابر استاندارد سم می خورند که در بافت میوه نفوذ می کند و قابل شستشو نیست هیچ نظارتی روی این موضوع وجود ندارد. گاو و طیور و ماهی با خوردن غذا کپک زده و آنتی بیوتیک سالم می مانند که نه میزان سم آفلاتوکسین نه استرپتومایسین فرآورده ها اندازه گیری نمی شود. سبزی هم که با کشت سنتی و کود آلوده به انگل و آب آلوده جای خود را دارد پس مردم ترجیحا به اندازه ای که زنده بمانند غذا بخورند سالم تر می مانند هیچ یک از این محصولات در وضعیت فعلی به سلامتی کمک نمی کنند