۰ نفر
۲ مهر ۱۳۹۳ - ۰۶:۵۵

ایسا نوشت:

عضو انجمن صنفی صنایع لبنی گفت: تا زمانی که روغن جایگزینی برای استفاده در صنعت بستنی پیدا نشود استفاده از روغن پالم در این صنعت مجاز است.

محمد فربد گفت: از روز گذشته استفاده از چربی گیاهی از جمله روغن پالم در صنایع لبنی حتی آن محصولاتی که دارای پروانه ساخت و مجوز بودند، حذف شد و کارخانه‌ها دیگر مجاز به استفاده از هیچ یک از چربی‌های گیاهی در تولید محصولات خود نیستند.

او گفت: از آنجاکه در صنعت بستنی باید از یکی از انواع روغن پالم به ویژه برای روکش شکلاتی آن استفاده کرد مقرر شد تا زمانی که روغن جایگزینی برای استفاده در صنعت بستنی پیدا نشود صنایع از همین روغن استفاده کنند.

عضو انجمن صنفی صنایع لبنی گفت: در حال حاضر موضوع استفاده از روغن گیاهی در صنعت لبنیات در کمیته‌های فنی و تخصصی لازم در حال بررسی و مطالعه است و حتی از کارشناسان بین‌المللی از کشورهای پیشرفته‌ای مانند کانادا نیز استفاده می‌شود تا به جمع‌بندی دقیقی در خصوص استفاده از روغن گیاهی از جمله پالم در صنعت لبنیات برسیم چرا که در حال حاضر روغن گیاهی در لبنیات در همه دنیا استفاده می‌شود اما در ایران به دلیل ابهاماتی که اخیرا به وجود آمد تا به نتیجه‌ رسیدن موضوع در کمیته‌های تخصصی، منتفی شده است.

فربد ادامه داد: در بررسی‌های کارشناسی باید اسید‌های چرب روغن‌های گیاهی مورد ارزیابی قرار گیرد تا براساس استاندارد‌های بین‌المللی این اسید‌های چرب در حد خاصی باشد که موجب تشدید و بروز بیماری‌های قلبی و عروقی نشود.

عضو انجمن صنفی صنایع لبنی گفت: گرچه روغن گیاهی استفاده شده در صنعت لبنیات مضر نبود اما در این طرح که اخیرا اجرا شد و استفاده از این روغن گیاهی تا اطلاع‌ ثانوی ممنوع شد هدف این است که روغنی که در صنعت لبنیات به کار می‌رود از کیفیت بالاتری برخوردار باشد تا ضمن ارتقای کیفی محصولات تولید شده، سلامت مردم نیز ارتقا یابد.

فربد اعلام کرد: برخی از طرح این ابهام برای صنعت لبنیات و افزایش میل مردم به سمت ماست‌بندی‌های سنتی منافعی را دنبال می‌کنند، اما توسعه لبنیات سنتی با توجه به احتمال انتقال بیماری‌هایی مانند تب مالت، خیانت ملی محسوب می‌شود چرا که سال‌ها در این کشور تلاش شده با توسعه صنایع لبنیات استفاده از لبنیات پاستوریزه در میان مردم نهادینه شود.

او گفت: سازمان‌های دولتی و ناظر بر صنعت لبنیات با توجه به مسائل پیش‌آمده ضمن تعریف چارچوب‌ها و معیارهای مشخص، صنایع مختلف لبنی را از نظر کیفی رتبه‌بندی کند که البته این موضوع سال‌هاست در سازمان‌های دولتی مطرح شده اما هنوز به مرحله‌ اجرا نرسیده است.

 


45231

 

کد خبر 377040

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۷:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۲
    18 1
    خب با این خبر فروش بستنی هم کم می شه؛ پیش به سوی بستنی زمستونی
  • بی نام IR ۰۷:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۲
    30 1
    نامردا حالا که تابستون تموم شده و کلی بستنی خوردم میگید
  • بی نام A1 ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۲
    7 2
    همچین گفته باید روغن جایگزین مناسب پیدا کنیم که انگار توی کشورهای دیگه همه پالم میریزن ؟؟؟ از روغن زیتون، آفتابگردان، کنجد، کلزا و هزاران روغن بهتر میشه استفاده کرد
    • دانشمند IR ۱۸:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۳
      1 0
      توی کشورهای دیگه همه پالم میریزن .
  • بی نام A1 ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۲
    6 2
    خیانت ملی روغن پالم بود اقا تو رو خدا شما اصلا یه چند وقت صحبت نکنید خجالتم خوب چیزیه