دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران می‌خواهد رهبری نهضتی را برعهده گیرد که هدفش درمان درد بی‌درمانی به نام «بحران آب» است! اینکه چرا جامعه‌شناسان و روشنفکران حوزه‌های ظاهراً غیر فنی، اینک عزم خویش را جزم کرده‌اند تا برای مهار بحران آب در ایران زمین، نقش‌آفرینی کنند، بهانه‌ی این نوشتار است ...

    قرار است از همین چهارشنبه - 16 مهر 1393 - در محل دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، میزگردی برگزار شود که سه هدف عمده دارد:
1. ابعاد اجتماعی و فرهنگی بحران آب چیست؟
2. مسئولیت اجتماعی علوم اجتماعی در قبال مدیریت منابع آب و بحران آب چیست؟
3. برای اجتماعی کردن مسأله‌ی آب، بسیج افکار عمومی و تأثیرگذاری بر سیاست‌گذاری مدیریت منابع آب چه باید کرد؟
    در برگزاری این میزگرد، چند نهاد علمی/مدنی مانند اندیشکده تدبیر آب ایران، انجمن جامعه‌شناسی ایران و انجمن مطالعات فرهنگی و ارتباطات مشارکت دارند و البته مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری هم از پشتیبانان چنین رویکردی است.

همایشی برای آب در دانشگاه تهران

    آنچه که در این میان اهمیت دارد، آن است که سرانجام گروهی از نخبگان کشور که تاکنون کمتر به موضوعات محیط زیستی از جمله آب توجهی جدی می‌کردند، درصدد برآمده‌اند تا نقش تاریخی خویش را در این حوزه مورد بازنگری قرار دهند. همواره در طول دست کم دو دهه‌ی اخیر هشدار داده‌ایم که راه مهار بحران آب و مدیریت خردمندانه‌ی آن از تمرکز و توجه به مدیریت سازه‌ای عبور نمی‌کند؛ بلکه باید بر مدیریت غیرسازه‌ای تمرکز کرده و به جای ساماندهی تولید، به ساماندهی مصرف بپردازیم که نیاز به گفتگو با جامعه دارد و نه ساخت سازه‌هایی پهن‌پیکر و گران‌قیمت!
    اینک خوشحالم که شاهد تولد این جنبش اجتماعی در حوزه‌ی آب هستم. پس از سخنان مهم رییس جمهور در اجلاس تغییرات آب و هوایی در نیویورک، همچنین طرح پرسش مهر، اینک هم‌افزایی روشنفکران ایرانی در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران را برای طرح موضوع آب، باید به فال نیک گرفت و امیدوار بود که این رویه منجر به ارتقای دانایی و برخورداری ایرانیان از سواد آب شود. به ویژه که قرار است این سلسله گردهمایی‌ها در طول شش ماه دوم سال مرتباً برگزار شده تا به عدد 18 برسد.
    گفتنی آنکه شرکت‌کنندگان در میزگرد نخست که از ساعت 14 الی 17 روز چهارشنبه در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران گردهم جمع خواهند شد، عبارتند از:
1. محسن جلا‌ل‌پور (رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان)،
2. کاوه معصومی (رئیس بررسی‎های اجتماعی شرکت مهندسین مشاور مهاب‌قدس)
3. محمدامین قانعی‌راد (رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران)،
4. عباسقلی جهانی (پژوهشگر آب و عضو اندیشکده تدبیر آب ایران)،
5. احمد محسنی (مدرس دانشگاه در رشته ترویج کشاورزی)،
6. سعید معیدفر (هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران).
    همچنین برگزارکنندگان از همه کارشناسان، روزنامه‌نگاران، سیاست‌گذاران، سمن‌های ‌محیط زیستی، پژوهشگران علوم اجتماعی، محققان محیط زیست و مطالعات آب دعوت می‌کنند تا به گفت‌وگوی اجتماعی درباره مسأله آب پیوسته و در سلسله نشست‌های «باید درباره آب گفت‌وگو کنیم» شرکت کنند.

کد خبر 379148

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • کامران پازوکی A1 ۰۶:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۴
    28 1
    اقدام ارزشمندی است. امیدوارم به نتایج ملموسی هم بیانجامد.
    • سلطان محیط زیست A1 ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۴
      12 0
      زنده باد ایران به امید روزی پرآب برای ایرانیان
  • بی نام A1 ۰۶:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۴
    11 0
    موقعي كه كفگير به ته ديگ خورد و صداش درامد فكر مي كنيم چه كنيم
  • ميرزايي IR ۰۶:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۴
    0 6
    تا حالا فكر كرديد عربستان با اين عظمت حدود 1 ميليون كيلومتر مربع از ايران بزرگتره و بدون ذره اي باران در تمام طول سال چرا هيچ مشكلي در تامين آب نداره ؟ فقط و فقط دستگاه هاي آب شيرين كن . ما هم خيلي راحت ميتونيم با همين دستگاه ها از خزر براي نيمه شمالي و از خليج فارس و درياي عمان براي نيمه جنوبي كشور آب شيرين كافي تهيه كنيم. فقط همت دولت و خرج كردن واسه آسايش ملت رو نياز داره
  • حمیدرضا US ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۵
    1 1
    محمدعزیز ، عباسقلی جهانی که از برجستگان تفکر سدسازی در دوره ی سازندگی تشریف دارند و وضعیت کنونی منابع اب میراث همین داعیه داران مدیریت منابع آب است ایشان یکی از کلیدی ترین پست های وزارت نیرو برای مدیریت بهینه منابع آب را بر عهده داشتند و مدیرکل دفتر برنامه ریزی آب وزارت نیرو بوده و پس از بازنشستگی از رانت های آنچنانی با سایر مدیران همپالکی در پروژه های سدسازی در شرکت بهان سد برخوردار بوده اند قربان حالا هم سر از آنجا در اورده اند عجبا

آخرین اخبار