۰ نفر
۲۸ دی ۱۳۸۸ - ۱۶:۰۱

پژوهشگران استرالیایی خاطرنشان کردند که احتمال ابتلا به افسردگی، اضطراب و پرخاشگری در نوزادانی که با شیر مادر تغذیه شده‌اند،‌ به مراتب کمتر از کودکان شیرخشکی است.

ایسنا نوشت:

 محققان تاکید می‌کنند؛ نوزادانی که حداقل تا 6 ماهگی از شیرمادر تغذیه کنند در دوران کودکی و نوجوانی کمتر پرخاشگر، مضطرب و افسرده می‌شوند. این پژوهش در انستیتو تله تون در مرکز تحقیقات سلامت کودک استرالیا انجام گرفته است.

 در این پژوهش نوزادان بیش از 2300 مادر بین سالهای 1989 تا 1992 تحت مطالعه قرار گرفتند و بهداشت روانی این کودکان تا رسیدن به سن 14 سالگی تحت نظر و بررسی قرار داشت. محققان در پایان مطالعات خود دریافتند که ترکیبات بیولوژیک موجود در شیرمادر سبب بهبود سلامت روان کودکان آنها می‌شود.

 متخصصان تغذیه و پزشکان همواره تاکید می‌کنند که هیچ غذا و نوشیدنی دیگر نمی‌تواند جای شیرمادر را برای نوزاد بگیرد. البته آمادگی مادر در طی دوران بارداری و قبل از زایمان عامل مهمی در موفقیت مادر در امر شیردهی است.

به گفته متخصصان؛ شیر مادر باعث تعامل سیستم ایمنی کودک شده و حاوی آنتی بادی‌ها است. شیر مادر نسبت به سایر شیرها قابل هضم‌تر بوده و خطر ابتلا به دیابت را در کودک کاهش می‌دهد. شیردهی زودهنگام پس از تولد نوزاد از خونریزی بعد از زایمان جلوگیری می‌کند و باعث کاهش وزن مادر بعد از وضع حمل می‌شود. شیردهی خطر ابتلا به سرطان‌های رحم و تخمدان را در مادر کاهش می‌دهد. از احتمال ابتلا به آلرژی‌ها و آسم در کودک می‌کاهد.

 همچنین تغذیه با شیر مادر خطر بروز عفونت گوش، مرگ ناگهانی نوزاد، بروز اسهال، ‌مننژیت باکتریایی، عفونت‌های تنفسی و حتی خطر بروز سرطان را در کودک به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد. البته فوائد شیر مادر به این موارد محدود نمی‌شود و فواید بسیار دیگری نیز دارد.

کد خبر 38108

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =