یک زمین پر دار و درخت در شمال تهران، یک شبه خالی از درختان شد. بیل مکانیکی تمام درختان را ریشه کن کرد و حالا قرار است دوباره ساختمان جدیدی در این بوستان محلی سردرآورد.

امید سلیمی بنی: باز هم درختان کشان در تهران، این بار، شبانه و به حکم شهرداری که این روزها به نظر می رسد کمر به نابودی فضای سبز پایتخت بسته. یک عضو شورای شهر می گوید این قتل عام با خط دهی شهرداری انجام شده.

تعداد درختان را کسی نشمرده بود، ولی حالا که همه را کنده و برده اند، ساکنان محله ای واقع در دارآباد، خیابان افتخاری پایین تر از موزه حیات وحش به خبرآنلاین می گویند آنقدر این درختان متراکم بودند که از این سوی زمین، آن طرف را نمی شد دید. تعداد درختان را از 80 تا 300 اصله گفته اند، ولی اینطور که پیداست در حاشیه این زمین، درختان کم بنیه ای غرس کرده اند که تاب و توان گذراندن زمستان پیش رو را ندارند.

آقای جعفری، یکی از ساکنان قدیمی این منطقه می گوید: «بعدازظهر دیروز عده ای آمدند و شروع به ور رفتن به درختان کردند. پرسیدیم چه می کنید؟ گفتند می خواهیم اینجا را پارک کنیم، درختان را داریم هرس می کنیم. ولی شب که شد، بیل مکانیکی آوردند و همه را ریشه کن کردند.»

جالب اینجاست این اتفاق درست در زمانی افتاد که اکثر اعضای شورای شهر در مسافرت خارج از کشور هستند. عده زیادی به زیارت عتبات عراق رفته اند و چند نفری نیز در مکزیک و فرانسه، در مسافرت به سر می برند. حقانی، رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران که اتفاقا در تهران است، درباره این اتفاق به خبرآنلاین می گوید: برای بازدید از این زمین به دارآباد می روم، ولی پیداست افرادی که این کار را کردند می دانستند شورای شهر یک هفته تعطیل است.

این عضو شورای شهر می گوید: این مسئله را از شهرداری خط داده اند و ما در شرایطی که شورای شهر تعطیل است به آن صورت کاری نمی توانیم بکنیم. ولی امروز از این زمین بازدید می کنم و با شهردار منطقه یک هم این مسئله را مطرح می کنم.

دشتی اردکانی، رئیس کانون دفترداران، وابسته به قوه قضاییه که از ساکنان این محله به شمار می رود هم درباره ریشه کن کردن درختان این زمین می گوید: مالک گفته از دیوان عدالت اداری رای دارم، ولی مثل اینکه حرفش را عوض کرده، مردم امروز تجمع کرده اند تا بفهمند چرا این بوستان محلی، یک شبه نابود شد.

به گفته او، شاهدان عینی، دیده اند دیشب، بیل مکانیکی، همه درختان را ریشه کن کرد و برد.

آقای انهاری، یکی دیگر از همسایه های این پارک سابق، می گوید درختان بسیار انبوه و متراکم بودند، به صورتی که از این سوی زمین، آن طرف را نمی شد دید. او توضیح می دهد: دیشب ناغافل همه درختان را جمع کردند و شبانه بردند و می گویند جایی نشاندیم. درختانی را جای این ها کاشته اند که همه از ریشه جداست. مردم هم جمع شده اند تا تکلیف روشن شود. مالک هم زنگ زده پلیس 110 آمده چون فکر می کنند ممکن است درگیری پیش می آید.

آقای جعفری، همسایه دیگر این باغ می گوید: شخصا از طریق شهرداری، دیروز مسئله را پیگیری کردم. دیروز 20 بار به 137 زنگ زدم و هیچکس نیامد. از طریق تلفن گویا پیام گذاشتم دو کد پیگیری هم دریافت کردم. هر موقع به شهرداری تلفن زدیم بی توجهی کرده اند. حالا دیگر درختی اینجا نیست و ناراحتی اهالی این است که 20 سال این درختان اینجا بودند و این موجودات زنده را به یک شب ریشه کندند و بردند.

او با تاسف می گوید: چه فایده ای دارد کسی اقدام کند؟ این درختان مرده اند و مرده را دیگر نمی شود زنده کرد.

محمد حقانی، رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر این نظر را ندارد، او به خبرآنلاین می گوید به زودی موضوع مصادره قانونی این زمین را در شورای شهر مطرح می کند: طبق قانون، اگر مالک زمینی، به دلیل ساخت و ساز، فضای سبز آن را قلع و قمع کند، زمین باید به نفع مردم شهر مصادره شود تا در آن بوستان بسازند. ما نیز پیگیری می کنیم چه کسی در شهرداری تهران این مجوز را داده و پروانه این زمین به نام کیست و چرا کمیسیون باغات مجوز قلع و قمع درختان را صادر کرده است.

اینطور که پیداست سناریوی ریشه کن سازی درختان تهران، ادامه دارد. خصوصا حالا که شورای شهر تعطیل است و مردم در تدارک عزاداری اربعین، مشغولند.

47231

کد خبر 389291

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    19 0
    به نظر من قوه قضاييه بايد از شهرداير منطقه يك تحقيق درست و حسابي به عمل بياره،چون با اين مجوز ها و واگذاري ها به نظر مياد بساز بفروش ها كنترل شهرداري اون منطقه ره به دست گرفته اند،فساد داره بيداد ميكنه
  • بی نام IR ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    19 0
    وقتي شوراي شهر نمي تونه يا نمي خواد شهرداري را كنترل كنه ،بهتره اين شورا منحل بشه و وزارت كشور يك شهردار منصوب كنه
    • بی نام A1 ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۹
      3 17
      این خرابکاری رو خاتمی کرد ، فکر کرد اینجا اروپا هست که شورای شهر رو احیا کرد و انتخاب شهردار رو از وزارت کشور گرفت و برای مردم دردسر درست کرد اون از احمدی نژاد حالا هم قالیباف
  • بی نام IR ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    17 0
    زمين خواري در روز روشن ان هم در پايتخت
  • بی نام A1 ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    27 0
    قالیباف خدا ازت نگذره همین ۰۰۰۰۰۰ چاپ کن
  • بی نام A1 ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    15 0
    ظاهرا شهردار والی شهر اند و هر کاری که دلشان بخواهد می کنند خدا کنه دلیلش خیلی چیزها نباشد
  • ای داد بیداد A1 ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    11 0
    آفرین به آقای حقانی، امیدوارم همانطور که در دوره کرباسچی تهران را سبز کردید، همچنان به کارتان ادامه دهید.
  • بی نام IR ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    13 1
    متاسفانه شهرداري داره اجر زحماتش را به خاطر چند تا بساز بفروش بر باد ميده
  • بی نام IR ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    13 1
    مورد دیگر در دارآباد ابتدای خیابان صحرا می باشد ولی اینبار به روش آرام و به مدت حدود 9 ماه درختان خشک شد و حالا زمین آماده ساخت است . مسءو لین در خواب ناز یه سر می برند .
  • بی نام IR ۱۳:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    18 0
    آقای قالیباف کلا میخواهد تهران را تبدیل به پاساژ و برج کند و مسئول چیز دیگری نیست
  • جاوید IR ۱۳:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    7 4
    البته فکر نکنید این عضو شورای شهر دلش به حال مردم و اون درختان سوخته ها اینها همه لجبازی های سیاسیست و اگه شهردار مثلا محسن هاشمی میشد این آقا صداشو در نمی آورد.ما که دیگه مسئولین رو خوب شناختیم.
  • alireza RO ۱۹:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    11 0
    چرا هیچ وقت این پیگیری میکنم های مسئولین ، پیگیری نمیشه ؟؟؟
  • سعدى A1 ۲۱:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    25 0
    چگونه هيچكس حريف قاليباف ودارودسته اش نميشود؟ اين ثروت اندوزيها ازصدقه سرنابودى پاركهاوبوستانهاتاكى ؟ آقاى قاليباف ما فكرميكرديم شماخلبان وخلق وخوى آنهاراداريدونازك دل ودوستدارطبيعت وسبزى پاركها. لكن بايدگفت: مازياران چشم يارى داشتيم // خودغلط بودآنچه ميپنداشتيم. ازديگرسوبايستى به آقاى حقانى گفت: اخوى چشممان روشن، چشم دلمان روشن،يعنى تايكهفته شوراى شهرتعطيل شود جنگل رابيابان ميكنند؟يادآن مثل معروف ميافتيم: تاكُله چرخ داده اى خوردت، يعنى بفرمائيدشهرهرت است ديگر
  • بی نام IR ۱۸:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۰
    1 0
    نگران نباشید مصوبه کمیسیون ماده 5 را گرفته و همه چیز قانونی است و جای هیچ نگرانی نیست به یاد درختان بریده شده هم شهرداری در بوستان ها گل لاله خواهد کاشت

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین