ایرنا نوشت:

رییس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش 50 درصدی موارد ابتلا به مالت از سال 89 تا سال 92 خبر داد و گفت: براساس برآوردها ، امسال این آمار از مرز 20 هزار مورد هم گذشت.

دکتر محمدرضا شیرزادی با تاکید بر اینکه موارد ابتلا به مالت در کشور افزایش قابل توجهی داشته است، افزود: علت اصلی این افزایش این است که نتوانسته ایم بیماری را در دام ها کنترل کنیم و از سوی دیگر نیز اقبال مردم به مصرف فرآورده های لبنی غیرپاستوریزه مانند شیر فله ای بیشتر شده است.

وی تصریح کرد: فرآورده های لبنی فله ای تحت نظارت های بهداشتی قرار ندارد بنابر این احتمال آلودگی آن نیز زیاد است.

وی تاکید کرد: مردم باید بپذیرند که از مصرف فرآورده های لبنی غیرپاستوریزه به طور جدی خودداری کنند و باید بدانند مصرف اینگونه فرآورده ها، نتیجه ای جز بیماری ندارد.

رییس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت گفت: عمده فرآورده های لبنی فله ای، فرآورده هایی هستند که در کارخانه ها به علت بار آلودگی بیش از اندازه بازگردانده می شوند.

شیرزادی افزود: برای کنترل تب مالت در کشور با وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی تعامل داریم اما آنها برای کنترل بیماری در دام ها ، محدودیت بودجه ای دارند.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت برای آگاه سازی مردم در زمینه تب مالت ، در شهرستان ها و به ویژه روستاها، آموزش های لازم را به مردم می دهد که به طور مثال می توان به جوشاندن شیر دست کم به مدت پنج دقیقه اشاره کرد.

وی اضافه کرد: 70 درصد موارد ابتلا به تب مالت در روستاها و به دلیل تماس مستقیم با دام آلوده اتفاق می افتد و 25 درصد موارد ابتلا نیز در مناطق شهری و به طور عمده به دلیل مصرف فرآورده های لبنی غیرپاستوریزه اتفاق می افتد.

رییس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت یادآور شد: تب مالت، یک بیماری باکتریایی است که مخزن آن دام ها بوده و افراد دارای مشاغل خاص یعنی افرادی که با دام های آلوده در ارتباط هستند ، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند؛ این بیماری از طریق مصرف فرآورده های لبنی غیرپاستوریزه نیز منتقل می شود.

شیرزادی با بیان اینکه تعداد موارد ابتلا به تب مالت در سال 89، 12 هزار مورد و در سال 92 به 19 هزار مورد رسیده است، افزود: تب مالت، درمان طولانی مدت داشته و موجب از کارافتادگی شدید می شود.

گفتنی است براساس اخبار منتشر شده در برخی رسانه ها، اخیر عبدالرحمن رستمیان نایب رییس کمیسیون بهداشت نسبت شیوع تب مالت و واردات بی رویه گوشت در سال گذشته از وزارت جهاد کشاورزی شدیدا انتقاد کرده و گفته است: از وزیر جهاد سووالاتی را مطرح خواهیم کرد و در صورت قانع نشدن نمایندگان آن را به صحن خواهیم کشاند.

4646

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 414823

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مریم A1 ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۹
    7 0
    علت مصرف شیر فله ای توسط مردم عدم اطمینان به محصولات کارخانه ای است. اگر کارخانه ها از نشاسته و روغن گیاهی استفاده نکنند مردم کمتر از شیر فله استفاده میکنند.
  • بی نام IR ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
    0 0
    اینا خوداشونم به هم رحم ندارند واقعا پاستوریزه نخور فله ای نخور یعنی بروبمیر دیگه خلاص