روزنامه انگلیسی گاردین با انتشار مقاله‌ای در مورد شرکت‌های موفق ایرانی که در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت می‌کنند، آینده بسیار روشنی را برای آنها پیش‌بینی کرد.

فارس نوشت: در این گزارش پیش بینی شده که با کاهش تحریم ها و افزایش حضور سرمایه گذاران خارجی در ایران، این شرکت ها می توانند کسب و کار خود را کاملا توسعه دهند.

یکی از نشانه های این تحول برگزاری کنفرانسی به نام iBridge در برلین آلمان با حضور نمایندگان صدها شرکت فناوری نوپای ایرانی دانسته شده که برای جلب سرمایه افراد و موسساتی از کشورهای اروپایی و قاره آمریکا تلاش خواهند کرد.

هدف اصلی از برگزاری این کنفرانس بررسی چالش ها و فرصت های کارآفرینی در ایران به خصوص در حوزه فناوری است.

از جمله شرکت های بزرگ فناوری ایرانی که در این کنفرانس حضور می یابند می توان به سایت تجارت الکترونیک دیجی کالا با 750 هزار بازدیدکننده و ارزش 150 میلیون دلار، سایت به اشتراک گذاری ویدیوی آپارات، سایت تخفیف گروهی تخفیفان و مامان پز ( سایتی برای تسهیل دسترسی به غذای خوشمزه خانگی) اشاره کرد.

از آن سوی دنیا نیز سرمایه گذاران بزرگی از دره سیلیکون ولی در کنفرانس مذکور حضور خواهند داشت که یکی از آنها Dave McClure است. وی سابقه سرمایه گذاری در 500 شرکت نوپا را دارد. وی در مورد اهمیت کنفرانس iBridge گفته است: ایران مانند بسیاری از اقتصادهای در حال ظهور جمعیت زیادی دارد که تعداد قابل توجهی از آنها تحصیل کرده هستند و لذا در این کشور پتانسیل زیادی برای سرمایه گذاری وجود دارد. این سرمایه گذار معتقد است در صورت بهبود روابط ایران با دیگر کشورهای جهان رشد اقتصادی فراوانی در انتظار آن است و به طور قطع فرصت های جالبی برای شرکت های نوپا وجود خواهد داشت.

او مشکل اصلی را قوانینی می داند که توسط دولت آمریکا وضع شده و اجازه سرمایه گذاری مستقیم افرادی همچون او را در بخش فناوری ایران نمی دهد. هر چند خوش بینی زیادی در مورد تغییر این قوانین در آینده نزدیک وجود دارد.

بر اساس آمار موجود 70 درصد از جمعیت 80 میلیونی ایران زیر 35 سال سن دارند و نیمی از مردم ایران از تلفن همراه هوشمند استفاده می کنند. همچنین 46 میلیون ایرانی که معادل 57.2 درصد جمعیت ایران است از اینترنت استفاده می کنند. این رقم نیمی از کل کاربران اینترنت در خاورمیانه را در بر می گیرد.

در ادامه این گزارش به حمایت دولت ایران از کنفرانس iBridges و نقش شرکت های فناوری در بهبود اوضاع اقتصادی ایران و جلوگیری از فرار مغزها اشاره شده و سپس تعدادی از شرکت های نوپا و موفق فناوری ایران معرفی شده اند.

نکته ای که در این گزارش به آن اشاره شده این است که رفع تحریم ها لزوما تاثیر مثبتی بر فعالیت تمامی شرکت های فناوری نوپای ایرانی ندارد. به عنوان مثال حضور مستقیم گوگل در بازار برنامه های تلفن همراه از رونق کافه بازار که خدمای مشابه با گوگل پلی ارائه می دهد خواهد کاست. اما در عوض به نفع دیجی کالا خواهد بود. زیرا این شرکت می تواند از سرمایه گذاری خارجی و فروش کالا در سطح بین المللی بهره مند شود.

 

5656

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 421681

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 9 =