بانویی که 70 سال پیش مجلس تعزیه را در دولت آباد بنیان گذاشت

احمد مسجدجامعی در مطلب خود در وبلاگ نخبگان خبرآنلاین درباره یکی از برنامه های محرم گردی اش در سال گذشته نوشته است.

عضو شورای شهر تهران در یادداشت خود با بیان این که به مناسبت ایام محرم بازدید از مهم‌ترین تعزیه‌خوانی و قدیمی‌ترین تکیه در شهرری انتخاب شد، می نویسد: « بعد از گذر از میدان شوش، وارد خیابان فداییان اسلام یا همان «جاده قدیم شاه عبدالعظیم» شده و پس از پشت سر گذاشتن فلکه اول دولت‌آباد، به خیابان دهخدا رسیدیم و جلوی حسینیه دوشهید توقف کردیم. بعد از پیاده‌شدن از ماشین با آقای مهندس کتان‌باف، شهردار منطقه20 و همراهانشان که منتظر ما بودند، سلام‌وعلیک کردیم و وارد حسینیه شدیم. حسینیه دوشهید که در خیابان فرهنگ قرار دارد، مهم‌ترین محل برگزاری تعزیه در تهران است. بیش از دو دهه از عمر این حسینیه می‌گذرد.»

وی می افزاید: « در سال 1369شمسی توسط آقای رمضان فرخ‌رو معروف به «خسرو شمر» ساخته شد. از آنجا که او در تعزیه‌های روز عاشورا نقش شمر را بر عهده داشته، به این نام مشهور شده است. تعزیه و شبیه‌خوانی در دولت‌آباد بیش از 70 سال سابقه دارد. بنیان‌گذار تعزیه در اینجا، بر خلاف عرف معمول تعزیه که مردانه است، زنی به‌نام «حسنیه صادقی» بوده که اهالی او را خاله حُسنی صدا می‌زدند. »

مسجد جامعی ادامه می دهد: «این زن با عشق و علاقه خاصی که به اهل بیت داشت، مجلس عزاداری حضرت سیدالشهداء را در سال1316 شمسی در خانه‌اش در قلعه دولت‌آباد، که ساکنانش شاید از صد خانوار هم تجاوز نمی‌کردند، برپا کرد. پیش از این، دولت‌آبادی‌ها برای عزاداری به میدان کوچک شهرری، که در حال حاضر شکل قدیم خود را به‌کلی از دست داده، می‌رفتند. در آن زمان هنوز قلعه دولت‌آباد سرپا بود و مردم درون قلعه زندگی می‌کردند. در آن سال‌ها از عزاداران با رشته‌پلو همراه شکر پذیرایی می‌شد. »

برای خواندن متن کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.

کد خبر 468311

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بانوی ایرانی... A1 ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۴
    2 0
    کاش مطالب بیشتری راجع به اون خانوم بنویسید...