انتخابات پارلمانی عراق بالاخره روز یکشنبه 7 مارس 2010 (16 اسفند 1388) برگزار خواهد شد. پیش از این قرار بود این انتخابات سراسری در روز 21 ژانویه 2010 (اول بهمن 1388) برگزار شود اما با توجه به اینکه قانون انتخابات در 18 نوامبر 2009 (27 آبان 1388) به تصویب رسید و هیئت سازمان ملل در عراق اعلام کرد برای اجرای انتخابات به فرصتی 90 روزه نیاز دارد، بر اساس رای طارق الهاشمی، معاون رئیس جمهور عراق، این انتخابات به 7 مارس موکول شد.
در این انتخابات سرنوشت 325 کرسی مجلس نمایندگان عراق مشخص خواهد شد. سپس، این نمایندگان نخست وزیر و رئیس جمهور را تعیین خواهند کرد. در این انتخابات، از 1098000 رای دهنده ثبت نام به عمل آمده است. تعداد کرسی ها به نسبت انتخابات سال 2005 رشدی 18 درصدی داشته و از 275 کرسی به 325 کرسی رسیده است.
در انتخابات پارلمانی عراق در سال 2010 نکته ای وجود دارد و آن اینکه چهره های سیاسی شاخص پیشین حضور دارند اما ائتلاف های جدیدی تشکیل داده اند. به علاوه در این ائتلاف ها، رنگ و بوی قومی و مذهبی کاهش داشته و گروه های شیعی و سنی با هم ائتلاف کرده اند، همچنین نیروهای سکولار از میان این دو جریان نیز در کنار هم قرار گرفته اند.
نظر شما