به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین از تویسرکان ؛ احمد قلخانی، مسئول بهداشت محیط این شهرستان که پنجشنبه در نشست هم اندیشی راه های جلوگیری از شیوع بیماری وبا در تویسرکان سخن می گفت با اعلام مطلب افزود: در بهار سال 94 از مجموع دو هزار و 400 مورد آزمایش کلر سنجی از آب های مزارع در شهرستان تویسرکان، در 48 درصد نمونه ها میزان کلر باقی مانده در آب پایین تر از میزان استاندارد بود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین از مجموع دو هزار و 800 آزمایش کلر سنجی آب های مزارع کشاورزی در بهار سال 95، 39 درصد نمونه ها نیز از کلری پایین تر از میزان استاندارد برخوردار بود.
قلخانی با اشاره به اینکه از مجموع 282 آزمایش میکروبی آب مزارع در تابستان سال 95 در شهرستان تویسرکان نیز ، 22 نمونه معادل هشت درصد آلوده بودند تصریح کرد: باوجود وجود گرمای بالا در فروردین ماه سال جاری و افزایش میزان بارش ها باز هم این مقدار آلودگی در آب های زراعی شهرستان قابل قبول نیست.
وی اظهار کرد: دهیاران در روستاهای مختلف باید نسبت به آبیاری باغ ها و زمین های زراعی و صیفی هایی که با پساب فاضلاب در روستاها آبیاری می شوند، اطلاع رسانی کنند.
قلخانی افزود: باید نسبت به جلوگیری از توسعه کشت های استفاده کننده از پساب فاضلاب اقدامات آموزشی و فرهنگ سازی صورت گرفته و کشت های جایگزین و کم خطر در این بخش مورد توجه قرار گیرند.
وی خاطرنشان کرد: لایروبی نشدن مستمر و به موقع برخی معابر آبی در روستاها و حاشیه شهرها موجب ایجاد کانون های آلودگی می شود که باید مورد نظر قرار گیرد.
مسئول واحد بیماری های واگیردار مرکز بهداشت تویسرکان نیز در این نشست گفت: باید نسبت به ایجاد و شیوع بیماری های مرتبط با آلودگی آب به ویژه بیماری وبا در مناطق مختلف شهری و روستایی حساسیت زایی و آگاهی بخشی ایجاد شود.
مراد اسماعیلی افزود: 75 درصد کسانی که میکروب بیماری وبا وارد بدن آنان می شود از این موضوع بی اطلاع هستند در حالی که شیوع این بیماری مشکلات زیادی را به دنبال دارد.
وی با تاکید بر اینکه برای پیشگیری و جلوگیری از شیوع بیماری وبا به ویژه در مناطق روستایی به هم افزایی مدیریتی و اجرایی دهیاران، بهورزان بهداشت و آبداران نیاز است اضافه کرد: تا کنون هیچ مورد از ابتلا به بیماری وبا در تویسرکان گزارش نشده است.
اسماعیلی خاطر نشان کرد: اقداماتی نظیر کنترل خط انتقال و توزیع آب های آشامیدنی و اعلام فراخوان در میان دهیاران و آبداران برای ارائه مشکلات موجود در این بخش، مشخص کردن بخشی ویژه برای بیماران مبتلا به وبا در صورت شیوع احتمالی در بیمارستان تویسرکان و گند زدایی از مخازن آب روستایی به منظور برخورد با بیماری وبا در تویسرکان در دستور کار قرار گرفته است.
نظر شما