گفت‌وگوی خبر با حسین نجابت، عضو ائتلاف اصولگرایان تحول‌خواه.

«اگر همین امروز رأی‌گیری شود به احمدی‌نژاد رأی می‌دهیم اما ضرورتاً رأی آتی ما حتی تا دو ماه دیگر ممکن است چنین نباشد.» این را حسین نجابت، عضو ائتلاف اصولگرایان تحول‌خواه گفت. او که تفاوت انتخابات ریاست جمهوری نهم و دهم را در گفتمان مشترک کاندیداهایش از هر دو جناح اصلاح‌طلب و اصولگرا و پایبندی ایشان به انقلاب می‌داند و همین را عامل مشکل‌کننده برای تصمیم‌گیری نهایی اصولگرایان می‌خواند که تا پیش از این با گفتمان ساختارشکنان روبه‌رو بوده‌اند نه کاندیدایی با گفتمان انقلاب. او که تعویق در تصمیم‌گیری نهایی اصولگرایان و حمایت علنی‌شان از احمدی‌نژاد را به دلیل تغییرات احتمالی آرایش سیاسی کشور می‌خواند، از پاسخ شفاف نسبت به اینکه این تغییرات چه می‌تواند باشد، طفره می‌رود و از لزوم تعیین کاندیدای سایه‌ای به دلیل برخی حوادث طبیعی و غیرطبیعی سخن می‌گوید که مصداق آن هم مشخص نیست.

تنها چیزی که از نظر او واضح و مشخص است آنکه اصولگرایان در عین حمایت دوباره از احمدی‌نژاد، نسبت به نحوه حمایت از کاندیداتوری او و درصد حمایتشان اختلاف‌نظر و تردید دارند چون کماکان نسبت به عملکرد دولت نهم انتقادهایی را وارد می‌دانند. آنچه در پی می‌آید مشروح گفتگو با این عضو هیأت‌رئیسه مجلس است.  
همان‌طور که می‌دانید در حال حاضر اصولگرایان تحول‌خواه شامل سه طیف هستند؛ جمعیت ایثارگرایان، جمعیت رهپویان و اعضای ستاد انتخاباتی آقای توکلی که از ابتدا به نام اصولگرایان تحول‌خواه شهرت داشتند. موضع انتخاباتی دو طیف اول مشخص و اعلام شده است اما طیف سوم که بنده عضو آن هستم هنوز به جمع‌بندی نهایی نرسیده‌ایم. اصراری هم به تعجیل در این زمینه نداریم.

شما از اعضای اصولگرایان تحول‌خواه مجلس هستید. آخرین وضعیت انتخاباتی این طیف از اصولگرایان چیست؟

چرا؟ در حال حاضر که زمان محدودی تا انتخابات فاصله داریم، چرا تعجیل برای اعلام موضعتان ندارید؟

چون آرایش سیاسی کشور تا روزهای آخر مدام تغییر می‌کند. کما اینکه آقای خاتمی رفتند و آقای موسوی در رأس گروه‌های اصلاح‌طلب قرار گرفتند.

اصولگرایان در زمان مشابه این روزها در انتخابات ریاست جمهوری گذشته بسیار جلوتر از این دوره از انتخابات بودند چون هم شورای هماهنگی را تشکیل داده بودید و هم‌ به دنبال اجماع میان کاندیداها بودید. تفاوت انتخابات ریاست جمهوری دهم و نهم در چیست که این‌قدر آرام پیش می‌روید؟

به نظر ما انتخابات در حال نهادینه شدن در کشور ماست. چه آنکه از انتخاب و تقابل میان دو گروه که عده‌ای به دنبال اصلاح قانون اساسی و ساختارشکنی بودند با کسانی که به آرمان‌های امام و انقلاب پایبند هستند، خارج شده است. به نظر ما در حال حاضر هر سه کاندیدای موجود یعنی آقایان موسوی، کروبی و احمدی‌نژاد به گفتمان اصلی انقلاب پایبند هستند.

اینکه رقابت میان چنین چهره‌هایی صورت می‌گیرد و دیگر اثری از کاندیدای ساختارشکنان در عرصه نیست، خود یک گام بزرگ برای نظام است. انتخابات ریاست جمهوری گذشته اینگونه نبود و چون رقابت و تقابل میان ساختارشکنان از یکسو و پایبندها به گفتمان اصلی انقلاب بود، ما سریعتر وارد عرصه شدیم و از کاندیدای خودمان حمایت کردیم. اما الان که همه کاندیداها به گفتمان انقلاب پایبند هستند، باید با تدبیر و دقت بیشتری وارد شویم؛ چون دیگر رقابت میان خوب و بد نیست بلکه موضوع انتخاب میان خوب و خوب‌تر مطرح است.

یعنی ممکن است بخشی از اصولگرایان به آقایان کروبی یا موسوی روی بیاورند، چون آنها را نیز پایبند به اصول و گفتمان انقلاب می‌دانند؟
قدر مسلم است که اصولگرایانی که تحت عنوان جبهه متحد اصولگرایان وارد عمل شده و نمایندگانشان را به مجلس هشتم فرستادند، بارزترین کاندیدای مورد حمایتشان احمدی‌نژاد است. ایشان اگرچه کاندیداتوریشان را رسماً اعلام نکرده‌اند اما کاندیدای بالقوه‌ای هستند که عزمشان نیز جزم است و کاندیدای قطعی ما به شمار می‌روند اما به هر حال کمی کار ما مشکل شده است.

منظورتان از اینکه کارتان مشکل شده، چیست؟ یعنی هنوز در حمایت از آقای احمدی‌نژاد به قطعیت کامل نرسیده‌اید؟

از این حیث کارمان مشکل شده است که مثل قبل تکلیفمان مشخص نیست. اگر اصلاح‌طلبان تندرو همچنان میدان‌داری می‌کردند، تکلیف ما روشن بود؛ البته وضعیت موجود باعث خوشحالی ماست چون آقایان موسوی و کروبی هم از ارزش‌ها دفاع می‌کنند و گفتمان انقلاب اسلامی را دارند.

چرا مشخصاً نمی‌گویید که به دلیل این اشتراک گفتمان ممکن است، طیفی از اصولگرایان جذب کاندیداتوری کروبی یا موسوی شوند یا نه؟

نه فکر نمی‌کنم شرایط به این سمت پیش رود. این سه نفر (احمدی‌نژاد، موسوی و کروبی) اگرچه در گفتمان انقلاب اسلامی مشترک هستند اما رویکرد متفاوتی نسبت به نظام اجرایی دارند. از این رو تداوم آرایش سیاسی فعلی به قدرت حاکمیت نظام و نفوذ آن کمک بسیاری خواهد کرد و فضا را به سمت رقابت‌های سالم سوق خواهد داد.

اگر به قول شما حمایت اصولگرایان به ویژه طیف تحول‌خواه از آقای احمدی‌نژاد قطعی است، پس چرا آن را علناً اعلام نمی‌کنید و به آینده موکول می‌کنید؟

چون تجربه نشان می‌دهد که باید صبر کنیم تا از تغییر آرایش سیاسی و جهت آن مطلع شویم. مضاف بر اینکه همچنان احتمال دارد که کاندیدای دیگری وارد عرصه شود؛ البته ورود کاندیدای جدید هم نمی‌تواند چندان تعیین‌کننده باشد چون گفتمان انقلاب، محور رقابت شده است و هر دولتی که در چنین فضایی برگزیده شود، در تاریخ ماندگار خواهد شد.

در شرایطی که به گفته شما همه کاندیداها از گفتمان انقلاب برخوردارند، معیارهای ارجحیت میان آنها چیست که شما به احمدی‌نژاد رسیده‌اید؟

منظورمان از این ارجحیت، تعیین شاخص‌هایی است که گفتمان انقلاب را کمی‌تر کنیم و نکات مثبت و منفی کاندیداها را براساس آن بسنجیم، نه اینکه بخواهیم دسته‌بندی کنیم. به هر حال از نظر ما بدون تردید آقای احمدی‌نژاد از ارجحیت بیشتری به نسبت دیگران برخوردار است.

با این حساب ممکن است که برخی اصولگرایان ترجیح بدهند براساس اولویت‌های دیگری مثلاً از آقای موسوی حمایت کنند.

بله ممکن است که برخی اشخاص اصولگرا، به شکل فردی از آقای موسوی حمایت کنند اما احتمال اینکه احزاب و گروه‌های اصولگرا از ایشان اعلام حمایت کنند بسیار بعید است؛ چون در نهایت اصولگراها، کاندیدای واحد خودشان را دارند که آن هم آقای احمدی‌نژاد است. اما کار تبلیغاتی برای ایشان، سامان جدیدی را می‌طلبد که طی آن باید مجموعه نظام و آینده آن پس از چهار سال آتی و پایان دوره ریاست جمهوری دهم را نیز در نظر بگیریم.

منظورتان از آینده پس از چهار سال چیست؟ اینکه شما برخی کاندیداها را که معتقدید گفتمان انقلاب را قبول دارند، برای دوره بعدی انتخابات ریاست جمهوری نگه دارید؟

بله. چون در حال حاضر گفتمان آقای موسوی هم گفتمان انقلاب اسلامی است. اگرچه در حال حاضر آقای احمدی‌نژاد را به شکل همه‌جانبه خوب می‌بینیم اما برای چهار سال بعد هم باید فکر کنیم. چون چهار سال بعد ممکن است باز هم کسانی مثل آقای موسوی، لاریجانی و... نیز کاندیدا شوند که به دلیل گفتمانشان به ما نزدیکی دارند.

یعنی شما در این دوره از انتخابات از آقای احمدی‌نژاد حمایت می‌کنید اما در صورت کاندیداتوری آقای موسوی در دور بعد، از ایشان حمایت خواهید کرد؟

منظورم این است که اگر دقیقاً همین امروز رأی‌گیری انجام شود، به آقای احمدی‌نژاد رأی می‌دهیم اما ضرورتاً رأی‌های آتی ما حتی تا دو ماه دیگر هم ممکن است، چنین نباشد.

چه اتفاقی ممکن است رخ دهد که به گفته شما تغییری در آرایش سیاسی رخ دهد و رأی شما از آقای احمدی‌نژاد به کاندیدای دیگری تغییر کند؟

این از آن دست سؤالاتی است که برای اذیت مصاحبه‌شونده، پرسیده می‌شود! همیشه صحنه سیاست کشور ضرایب اقتضایی دارد که باید آن را بررسی کنیم. تشکل‌های سیاسی همواره وقتی از یک نفر حمایت می‌کنند، یک نفر دیگر را هم در سایه نگه می‌دارند که اگر هر اتفاق طبیعی یا غیرطبیعی‌ای بیفتد، او را وارد عرصه کنند.

و این کاندیدای سایه اصولگرایان کیست که پشت احمدی‌نژاد قرار گرفته است؟

کلی گفتم. ما فعلاً کاندیدای سایه نداریم. اما اصولگرایان در حمایت از آقای احمدی‌نژاد یکپارچه نیستند، اصولگرایان از طیفی مثل رایحه خوش خدمت آغاز می‌شود که خواستار حمایت صددرصدی از احمدی‌نژاد هستند و به طیف‌هایی مثل اصولگرایان تحول‌خواه و... می‌رسد که نقدهایی نسبت به آقای احمدی‌نژاد دارند. با این حساب ممکن است همین نقدها نگذارند که احمدی‌نژاد کاندیدای واحد اصولگرایان باشد.

در اینکه دولت نهم نسبت به دیگر دولت‌ها به آرمان‌ها و اصول انقلاب نزدیک است هیچ شکی نداریم و خواستار تداوم آن هستیم اما نسبت به نحوه حمایت و درصد آن از احمدی‌نژاد اختلاف داریم؛ چون همانطور که گفتم حمایت اصولگرایان منتقد از احمدی‌نژاد نمی‌تواند صددرصدی باشد.

کد خبر 6427

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین