۰ نفر
۱۹ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۵

معاون بازرگانی داخلی شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران ، معتقد است با افزایش قیمت نان و حرکت به سمت ایجاد واحدهای آزادپز می‌توان از ضایعات و همین‌طور قاچاق آرد جلوگیری کرد.

با وجود اینکه بسیاری از افراد جامعه به نوعی به ثابت نگه داشتن قیمت نان اصرار دارند معاون بازرگانی داخلی شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران ، معتقد است با افزایش قیمت نان و حرکت به سمت ایجاد واحدهای آزادپز می‌توان از ضایعات و همین‌طور قاچاق آرد جلوگیری کرد.

عبدالرضا جمشیدی ، معاون بازرگانی داخلی شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران  تعداد کل واحدهای آزادپز در کشور را 6 هزار و 200 واحد اعلام کرد و افزود: با توجه به نظارت دقیق بر عملکرد و رعایت نکات بهداشتی این واحدها، نان‌های تولید شده در واحدهای آزادپز از کیفیت مناسبی برخوردار بوده  و نان‌های تولید شده در این واحدها رضایت بسیاری از مردم را نیز به همراه داشته است‌.

وی با بیان این مطلب که 7 هزار و 361 واحد، متقاضی تاسیس واحدهای آزادپز در کشور هستند، ادامه داد: من برنامه دقیقی از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها در کشور ندارم ولی در صورتی که این قانون اجرایی نشود، در حالت خوشبینانه پیش‌بینی می‌شود 10 هزار واحد آزادپز در سال جاری ایجاد شوند و در صورت اجرای این قانون همه واحدها به سمت آزادپزی حرکت خواهند کرد.

این مقام مسوول با اشاره به قاچاق آرد در کشور گفت: ارزان بودن آرد در کشور به دلیل دریافت یارانه، سبب شده که مقدار بسیاری از آن به کشورهای همسایه قاچاق شود و در برخی موارد نیز حتی مورد استفاده دام‌ها قرار می‌گیرد.

جمشیدی اظهار داشت: ولی پس از ایجاد واحدهای آزادپزی، چنانچه مشکلی نیز در آردهای یارانه‌ای کشور وجود داشته باشد این آرد توسط واحدهای آزادپز خریداری می‌شود و از هدر رفت و قاچاق آن به دیگر کشورها آن جلوگیری می‌شود .

وی در خصوص خرید آرد یارانه‌ای توسط واحدهای آزادپزگفت‌: درست است که این کار خلاف قانون است ولی حداقل وضعیت نسبت به قبل  بهتر شده است و امید می‌رود که با اجرای قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها‌، ضمن کاهش ضایعات و مصرف بهینه این کالای ارزشمند‌، از قاچاق این محصول استراتژیک به دیگر کشور‌ها نیز جلوگیری شود.

جمشیدی  با بیان این مطلب که  اگر نان با کیفیت می‌خواهیم باید هزینه بیشتری بپردازیم خاطرنشان ساخت: واحدهای تولیدکننده نان همچون دیگر واحدهای اقتصادی  هر روز به امید بهره و سود اقتصادی فعالیت خود را شروع می‌کند و نباید آن ها را ا‌ز حق مسلم خود منع کرد.

وی افزود : نانوایی که بخواهد نان با اصول استاندارد به مردم بدهد باید در ابتدا ماشین‌آلات خود را عوض کرده و بعد آموزش پخت صحیح نان را به کارگران خود بدهد که همه این موارد نیازمند اعتبار است و نباید فراموش کرد که دولت تنها در زمینه آرد به نانوا یارانه پرداخت می کند و دیگر هزینه های تولید بر عهده خود نانوا است ‌.

معاون بازرگانی داخلی شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران با تاکید بر واقعی شدن قیمت نان‌، تصریح کرد‌: در صورت مراجعه به سوپرمارکت‌ها هیچ کالایی را پیدا نمی‌کنیم که با قیمت کمتر از صد تومان عرضه شود‌، ولی با وجود ارزش غذایی نان، نمیدانم چرا مردم بر ثابت ماندن قیمت نان تا این حد تاکید می‌کنند .

 وزارت بازرگانی در راستای اصلاح الگوی مصرف و از بین بردن ضایعات 30 درصدی نان تدابیر ویژه‌ای اتخاذ کرده که یکی از این برنامه‌ها ایجاد واحدهای آزاد پز در کشور است.

یکی از بخش‌هایی که کارشناسان تنها راه بهبود وضعیت موجود در این بخش و کاهش ضایعات آن را اجرایی شدن قانون هدفمند کردن یارانه‌ها می‌دانند‌، بخش آرد و نان در کشور است.پیش‌بینی می‌شود با اجرای قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها و توزیع یارانه‌ها به صورت عادلانه در کشور فرهنگ استفاده درست از این کالا در کشور شکل بگیرد .

هم‌اکنون چشم امید مسوولان به اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها است تا شاید بتوان در کنار اقداماتی که برای اصلاح الگوی مصرف نان برنامه‌ریزی و پیاده‌سازی شده است، یارانه  این بخش را آزاد و برای بهسازی نان و نانوایی‌ها هزینه کرد.

براساس آمار یارانه‌هایی که بابت آرد و نان پرداخت می‌شود، حدود چهار  هزار میلیارد تومان است، که 30 درصد آن تبدیل به ضایعات می‌شود، ضمن اینکه سالانه بابت 8 میلیون تن آرد یارانه ای، 4 هزار میلیارد تومان یارانه از سوی دولت، پرداخت می‌شود. در این میان، نامگذاری سال 89  به نام «‌همت مضاعف‌، کار مضاعف‌» اگرچه ‌اندکی توجه‌ها را به سمت  تلاش برای بهبود وضعیت و صنعت آرد و نان در کشور سوق داده ، اما همچنان برای فعالیت و همت بیشتر در این صنعت‌، راه درازی در پیش است.

میزان این یارانه آنقدر عظیم است که حتی اگر سالانه ضایعات نان را یک درصد کاهش دهیم، 440 میلیارد ریال کاهش هزینه در کشور را شاهد خواهیم بود، این در حالی است که در سال 88، 440 میلیارد تومان یارانه بابت نان پرداخت شده که نسبت به سال 87، 13 درصد رشد داشته است. بر این اساس، سرانه یارانه نان هر نفر ایرانی در سال 76، 7 هزار و 160 تومان بوده که امسال این رقم به 42 هزار تومان رسیده است.

 یکی از موارد مرتبط با اصلاح الگوی مصرف آرد و نان در کشور طرح ایجاد و راه‌اندازی نانوایی‌های آزاد پز در کشور است که با توجه به بررسی‌های  صورت گرفته از مشتریان و رضایتمندی آنها از نوع نان تولیدی واحدهای آزادپز ، مشخص شده که طرح ایجاد و راه‌اندازی نانوایی‌های آزادپز در کشور با موفقیت‌های بسیاری همراه بوده است‌.

این طرح که در مرحله اول سبب ایجاد رقابت بین واحدهای تولید نان سنتی و آزاد‌پز می‌شود در نهایت، به تولید نان با کیفیت منجر خواهد شد. از آنجا که در این طرح، حق انتخاب با مشتری است، رضایت قطعی مصرف‌کنندگان از نوع نان تولیدی که دارای کیفیت بالایی است، حاصل شده که تولیدات این واحدها، ضایعات بسیار کمی دارد و سبب صرفه‌جویی وکاهش تولید ضایعات می شود.

کد خبر 67748

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین