افشانی که روز یکشنبه به عنوان یکی از 5 گزینه اصلی شهرداری تهران به ارائه طرحهای خود برای مدیریت تهران پرداخته است، حال استراتژی تازه ای را پیش روی نمایندگان این استان قرار داده است، بودن یا نبودن.
شاید بتوان بزرگ ترین دستاورد مدیریتی افشانی در استان فارس را در یک جمله خلاصه کرد: «حفظ آرامش روانی و دوری گزیدن از تنش های سیاسی استان». تاکتیکی که در سال های اخیر کمتر استانداری توانست با موفقیت به آن دست پیدا کند و کنترل اعمال نفوذهای سلیقه ای و سیاسی را در لایه های مختلف مدیریتی در دست بگیرد.
به طور حتم استان فارس در سالهای پیش از مدیریت افشانی تجارب چندان خوشایندی را در رویارویی با رویکردهای سیاسی مختلف نداشت و در این فراز و نشیب ها به جای برون رفت عقلایی از تضارب و تضادهای سیاسی، راه تنش و تقابل در پیش گرفته شد و در این گیر و دار تنها بازندههای ماجرا مردم بودند و دیگر هیچ.
شاید پشت سر گذاشتن تجربه مدیریتی افشانی در استان فارس یک بار دیگر نشان داد که مهم تر از بومی یا غیربومی بودن یک مدیر، که همواره یکی از مسائل مورد تمرکز نمایندگان استان فارس بوده است، ایجاد یک تعادل سیاسی و از زمین بلند کردن صنعت و اقتصاد فارس مهم ترین رویکرد در عرصه تصمیم گیری برای این استان است.
حال با پر رنگ شدن بحث رفتن افشانی از فارس، بار دیگر معیارهای گوناگونی برای تصدی مدیریت ارشد استان از سوی نمایندگان این استان مطرح می شود.
فرج ا... رجبي، نماينده شيراز در مجلس شيراز اسلامي در اين خصوص گفت: مديريت استان فارس نيازمند تغيير است و توجه به اين مقوله اهميت بسزايي دارد.
وي در گفت و گو با خبرنگار «خبرجنوب» افزود: فارس از نظر ظرفيت نيروي انساني به حدي غني است كه مي توان استاندار را از همين استان
انتخاب كرد.
رجبي يادآور شد: بايد بگوييم در همين فارس به اندازه كافي مديراني داريم كه ظرفيت استاندار شدن را داشته باشند و افراد زيادي در استان هستند كه صلاحيت اين سمت را دارند.
وي گفت: با توجه به اهميت موضوع اولويت براي انتخاب استاندار فارس بايد با مدير بومي باشد و من با تمام توان به عنوان نماينده مردم شيراز در مجلس تلاش مي كنم كه استاندار فارس بومي باشد.
ديگر نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي گفت: گزينه مورد نظر من براي فارس، استاندار فعلي است زيرا افشاني عملكرد بسيار خوبي در حوزه سياسي و اجرايي داشته است.
دكتر بهرام پارسايي افزود: در اين چند سال با وجود همه كسري بودجه هايي كه در برخي بخش ها در كشور وجود داشت، كارهاي زيربنايي در فارس نه تنها تعطيل نشد بلكه سرعت هم گرفت و اعتبارات مطلوبي در بخش ريلي اختصاص يافت و توسعه استان مطلوب بوده است.
وي يادآور شد: در مباحث سياسي نيز به طور مثال بي نقص ترين انتخابات در استان فارس برگزار شد و ديگر فعاليتهاي استاندار فعلي نيز قابل
قبول است.
دكتر پارسايي عنوان كرد: مشكلي كه فارس دارد اين است كه استاندارها عمر كوتاه كاري دارند و به طور مداوم عوض مي شوند. چندين سال است كه ميانگين فعاليت بيشتر استاندارهاي فارس يك سال بوده و اين مساله لطمه سنگيني به استان وارد
كرده است.
وي گفت: عدم ثبات مديريتي استان فارس ناشي از همين تغيير مداوم استاندارها است البته با حضور استاندار فعلي، فارس دارد به سمت ثباتي مطلوب پيش ميرود كه اين امر كاملاً مشهود است و همه بايد براي حفظ آن كمك كنند.
پارسايي افزود: ما نيازمند نيروهايي هستيم كه بدون هياهو و جنجال استان را از اين وضعيت نجات دهد؛ مشكل بيكاري را حل كند تا بتوانيم جواب جوان ها را بدهيم و مشكلات موجود با همدلي
رفع گردد.
نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: يك مدت بحث بود كه استاندار فعلي فارس براي شهرداري تهران كانديدا هستند و اگر وي گزينه شهرداري تهران نشد بهترين گزينه براي استانداري فارس است. بايد بگويم فردي كه براي شهردار شدن در تهران كانديدا ميشود حتماً
موفق است.
پارسايي گفت: براي انتخاب مديران كلاني مانند استاندار، شاخص شايسته سالاري و كارآمدي بين مديران اهميت بسزايي دارد اما مديران خرد استان بايد بومي باشند تا با تسلط بيشتر بتوانند زمينه توسعه را به نحو موثري فراهم كنند.
وي افزود: در خصوص مديران كلان كارآيي و توانمندي فرد اهميت بسزايي دارد و به طور مثال در تهران شهردار و يا استاندار حتماً تهراني نيست.
ديگر نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي نيز عنوان كرد: هر كسي بومي استان باشد ميتواند شناخت بيشتري نسبت به مسائل
پيدا كند.
علي اكبري افزود: يك استاندار بومي بيشتر ميتواند با فرهنگ مردم سازگار شود و در سطوح مديران مختلف استان آنقدر نيروي پر توان داريم كه از آن ها به اين منظور بهره ببريم.
وي يادآور شد: البته اگر گزينه اي از ساير استانها نيز براي استانداري فارس مطرح باشد در صورت كارآمدي حتي اگر اصولگرا هم باشد انتصاب او به عنوان استاندار منافاتي با اهداف مورد نظر ندارد.
اكبري گفت: اما با توجه به اينكه فارس از نظر تامين نيرو مشكلي ندارد استاندار بايد بومي و از همين منطقه باشد و 70 تا 80 درصد نمايندگان استان هم نسبت به اين موضوع اتفاق نظر دارند، همين مساله مي تواند ضمانت اجرايي بومي بودن استاندار
فارس باشد.
ديگر نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي نيز يادآور شد: ما نمايندگان مردم علاقمنديم كه استاندار بومي باشد، چرا كه يك مدير بومي با نگاه استاني، ايستايي بيشتري دارد و وقتي كسي ساكن جايي است به آينده خود هم نگاه
مي كند.
رضايي عنوان كرد: البته هنوز گزينه اي جديد براي استانداري فارس در نظر نگرفته ايم و استاندار فعلي قرار بود شهردار تهران شود و اگر اين اتفاق افتاد و يا وي به عنوان معاون وزير انتخاب گرديد، گزينه و يا موارد جديد براي اين پست معرفي مي شود.
وي گفت: با اين وجود براي اين كه مديريت استان بومي باشد صد درصد تلاش مي كنيم.
نماینده مردم داراب و زرین دشت نيز گفت: پس از تعیین وزیر کشور نمایندگان فارس بنا دارند جلسهای را برگزار کرده تا انتخاب استاندار متحد و منسجم صورت گیرد.
انصاری با انتقاد از وضعیت جا به جایی استانداران در این استان افزود: طی ۱۲ سال گذشته با فعالیت سه دولت، تعداد استانداران و یا سرپرستان استانداری فارس در کشور بی نظیر است.
وی ادامه داد: یکی از اصول اساسی توسعه در همه جوامع ثبات در مدیریت است که متاسفانه این امر در استان فارس وجود نداشته است.
نماینده مردم داراب با انتقاد از وضعیت استان فارس در تولید ناخالص داخلی بیان کرد: متاسفانه سهم این استان در تولید ناخالص داخلی از شش درصد به چهار درصد نزول کرده در صورتی که جمعیت استان از شش به هفت درصد رسیده است.
انصاری با اشاره به این که فارس در بحث توسعه عقب رفت داشته گفت: یکی از عوامل کلیدی توسعه ثبات مدیریت است از این باید همه با هم متحد شده و برای توسعه استان تلاش کنیم.
46
نظر شما