در راستای تفاهم‌نامه بنیاد سعدی و دانشگاه الزهرا (س)، دوره دانش‌افزایی زبان فارسی برای دانشجویان و استادان دانشگاه‌های تونس آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم افتتاحیه دوره دانش‌افزایی فارسی آموزان تونسی با حضور محمد اسدی‌موحد، رایزن فرهنگی کشورمان در تونس، مهرداد رخشنده، رئیس مرکز توسعه همکاری‌های علمی دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، زهرا عامری نماینده بنیاد سعدی، استادان و مسئولان دانشگاه الزهرا(س) و 10 دانشجوی دختر فارسی‌آموز تونسی برگزار و بر گسترش ارتباطات و همکاری­ های علمی دو کشور تاکید شد.

در این مراسم، مهدی سیف برقی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه الزهرا(س) از اعلام امادگی این دانشگاه برای پذیرش دانشجویان دختر تونسی در مقطع تحصیلات تکمیلی خبر داد و خطاب به آنها گفت: «شما پس از بازگشت به میهن خود برای توسعه هرچه بیشتر ارتباطات و همکاری­‌های علمی فرهنگی دیگر میان دو کشور ایران و تونس تلاش کنید.»

انسیه خزعلی از اعضای هیات علمی دانشکده ادبیات الزهرا(س)، نیز ضمن اشاره به اقبال ایرانیان به اسلام و خدمات شایان ایرانیان به زبان و ادب عربی به عنوان زبان وحی، گفت: «باید میراث مشترک ادبی دو زبان به عنوان عاملی برای اتحاد امت اسلام اهمیت و قدر داده شود.»

او در ادامه از بانوان دانشجوی تونسی به خاطر تلاش در فراگیری زبان فارسی قدردانی کرد و گفت: «زنان مسلمان مسئولیت عظیمی در انتقال فرهنگ به نسل­‌های آینده دارند و امیدوارم آنان با شناخت این مسئولیت خطیر، نقش موثری در وصول به کمال بشریت داشته باشند.»

در بخش دیگری از این مراسم، رایزن فرهنگی ایران در تونس، نیز ابراز امیدواری کرد اجرای برنامه‌های آموزشی متعادل به همراه برنامه‌های فرهنگی متناسب، موجب ایجاد تجربه‌ای خوب برای بانوان دانشجوی کشور تونس شود.

همچنین رییس مرکز توسعه همکاری‌های علمی دانشگاهی در سخنانی از فراگیری زبان فارسی به عنوان مقدمه­‌ای جهت آشنایی با تاریخ و فرهنگ ایران به عنوان یکی از بزرگترین و کهن‌ترین تمدن‌های جهان یاد کرد.

او به فراگیران توصیه کرد با بهره‌برداری بهینه از فرصت حضور در ایران، دانش زبان فارسی خود را ارتقاء دهند.

مدیر همکاری­ های علمی-بین المللی دانشگاه الزهرا(س) نیز ضمن عرض خیر مقدم به بانوان فارسی ­آموز، از همکاری بنیاد سعدی و سیدمحمدرضا دربندی، معاون سابق امور بین الملل این بنیاد در اقدام ­های صورت­ گرفته برای برپایی این دوره قدردانی کرد.

زهرا عامری نماینده بنیاد سعدی نیز، ضمن بیان رسالت بنیاد سعدی به عنوان متولی آموزش و گسترش زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور، اظهار امیدواری کرد بخش فرهنگی دوره دانش افزایی با برگزاری بازدیدهای پربار و خاطره انگیز، برای میهمانان تونسی به یادماندنی شده و به آنان جهت شناخت فرهنگ ایران و تقویت زبان فارسی کمک کند.

در بخش دیگری از این نشست، یکی از میهمانان تونسی طی سخنان کوتاهی به زبان فارسی گفت: «ما خوشحالیم که در خاک ایران هستیم و می­توانیم به فارسی صحبت کنیم. بین ما و شما فرقی وجود ندارد. از میزبانی شما و از آقای اسدی رایزن فرهنگی ایران در تونس جهت ایجاد چنین فرصتی تشکر می­‌کنیم.»

در پایان، نشان یادبود دانشگاه الزهرا(س) به رایزن فرهنگی ایران در تونس و مدیر همکاری­های دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اهدا شد.

با توجه به تفاهم‌نامه‌ای که میان بنیاد سعدی و دانشگاه الزهرا(س) منعقد شده است، دو طرف متعهد شدند در مواردی چون؛ برگزاری دوره های دانش افزایی زبان فارسی، تبادل تجربیات در زمینه روش های آموزش زبان فارسی براساس فناوری‌­های نوین، راه اندازی کارگاه های پژوهشی و بهره وری از امکانات و تجهیزات مشترک، همکاری در ترجمه و نشر آثار ادبیات فارسی به زبان های رایج دنیا، طراحی و تأمین محتوا و برگزاری کنفرانس ها و سمینارهای علمی پژوهشی و ادبی مشترک، مشارکت در تهیه و چاپ کتب، مجلات و مقالات علمی با موضوع آموزش زبان و ادبیات فارسی به غیر فارسی زبانان، تأمین محتوای سایت ها و مجلات علمی طرفین، برگزاری نشست های فکری و کارشناسی برای مدیران و اعضای هیأت علمی، همکاری در تولید نرم افزارهای علمی آموزش زبان فارسی به خارجیان، مشارکت در برگزاری المپیادهای زبان فارسی در جهان و برگزاری اردوهای فرهنگی سیاحتی مشترک برای زبان آموختگان خارجی همکاری مشترک داشته باشند.

 

57243

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 703539

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 9 =