بیش از 60 درصد شرکت‌ها بنا به دلایل امنیتی، کارمندان خود را موظف می‌کنند تنها از مرورگر اینترنت‌اکسپلورر 6 استفاده کنند.

این خبر ممکن است برای کاربران خانگی و به‌روز اینترنت حیرت‌آور باشد، اما 60 درصد از شرکت‌های آمریکایی، از مرورگر اینترنت‌اکسپلورر6 برای فعالیت‌های اینترنتی خود استفاده می‌کنند. طبق تحقیقات فورسترریسرچ، بخش فناوری اطلاعات این شرکت‌ها، زمان و انرژی بسیاری را صرف جلوگیری از به‌روز شدن مرورگرها می‌کند. نتیجه نهائی این‌که یا شرکت‌ها باید خط مشی دقیقی برای استفاده از مرورگر‌ها وضع کنند یا اینکه بخشی از بهره‌وری آنها از دست خواهد رفت.

خوب به دنیای شگفتانگیز مرورگرهای سازگار با نظام سرمایه‌داری خوش آمدید. در حالی که نشریات و روزنامه‌های مرتبط با فناوری، زمان زیادی را برای صحبت درباره وب2 و حتی وب3 صرف می‌کنند، شرکت‌های آمریکایی وب 0.5 را ترجیح می‌دهند!

یقینا، این شرکت‌ها دلایل قانع‌کننده‌ای برای عدم علاقه به مرورگرهای به‌روز دارند، چراکه آنها تهدیدی برای امنیت به شمار می‌آیند. با این وجود، تعداد بسیار کمی از بخش‌های فناوری اطلاعات در این شرکت‌ها، خط مشی مشخصی برای استفاده از مرورگرها دارند و مطمئنا در این خط مشی، رسیدن به اهداف بالاتر استفاده از مرورگرها، مانند پردازش سریع‌تر، موتور‌های جاوا اسکریپت و کیفیت بهتر جستجو، لحاظ نشده است.

شری مک‌لیش، تحلیل‌گر شرکت فورستر در گزارش این تحقیق آورده است: از آنجایی‌که بسیاری از شرکت‌ها به حل مشکل نرم‌افزار به مثابه یک خدمت تمرکز کرده‌اند و از سوی دیگر، اینترنت سرویس‌های رسانه‌ای غنی‌تری را به کاربران ارائه می‌کند، شرکت‌ها نیازمند تجدیدنظر در انتخاب مرورگرها هستند تا آنها را در هماهنگی با وب‌افزارهای رو به گسترش قرار دهند. امروزه، اکثریت قریب به اتفاق شرکت‌ها از مرورگر اینترنت‌اکسپلورر (آی.ای) استفاده می‌کنند و حدود 60 درصد از آنها هنوز به نسخه 6 این مرورگر وفادار مانده‌اند.

اینترنت اکسپلورراطلاعات آماری شرکت فورستر از سهم بازار هر یک از مرورگرها، به وضوح نشان می‌دهد که چطور شرکت‌ها از رقابت تنگاتنگ مرورگرها چشم‌پوشی کرده‌اند.

مرورگر اینترنت‌اکسپلورر جزیی از سیستم‌عامل ویندوز است و 78 از درصد شرکت‌ها از آن به عنوان مرورگر اصلی استفاده می‌کنند. نسخه 6 این مرورگر، 60 درصد از سهم این بازار را در اختیار دارد که در 39 درصد موارد، همراه با نسخه 7 این مرورگر استفاده می‌شود. فایرفاکس 18.2 درصد از سهم بازار را در اختیار دارد؛ گوگل کروم سهمی 2 درصدی از بازار دارد و سافاری، محصول شرکت اپل، تنها 4/1 درصد از این بازار را در اختیار دارد.

اما چرا چنین مسئله‌ای می‌تواند مشکل‌ساز شود؟ کارمندانی که با اطلاعات سر وکار دارند، تمام روز را با مرورگرها کار می‌کنند و شرکت‌ها، کندترین و قدیمی‌ترین ابزار ممکن را در اختیارشان قرار می‌دهند. آیا این به‌خودی خود از بهره‌وری کارمندان نمی‌کاهد؟

شرکت‌ها نگران عدم موفقیت مرورگرهای جدید در حفظ امنیت و کارایی هستند و به همین دلیل، امکان ارتقای نسخه‌های قدیمی یا به‌روز شدن نسخه‌های جدید را محدود می‌کنند. هفتاد درصد از آنها امکان انتخاب مرورگرها یا محتوای وب را برای کارمندانشان غیر ممکن می‌کنند. فورستر به این نکته اشاره می‌کند که کنترل فناوری اطلاعات، علاقه‌مندان به فناوری را کنار می‌زند

اما شاید این نظارت بر فناوری اطلاعات، ناشی از کوته نظری باشد. شرکت‌ها با این‌که از لحاظ استفاده از مرورگرها عقب‌مانده به حساب می‌آیند، اما در ایجاد وب‌سایت‌هایی که مورد توجه مصرف‌کنندگان قرار دارند و آنها را به خرید تشویق می‌کنند، از توانایی مرورگرهای جدید در بالا بردن سرعت و پشتیبانی بهتر وب‌افزارهای کاربردی بهره می‌برند، که قابلیت ارائه سیاست‌های کاری جدید و امنیت بالاتر را برایشان فراهم می‌کند. البته از دیدگاه کارشناسان اطلاعات، این موارد تنها قسمتی از منافع استفاده از مرورگرهای جدید است.

ویژگی‌هایی مانند امکان باز کردن هم‌زمان چندین صفحه، افزونه‌ها، کپی گرفتن سریع از اطلاعات، بهبود جستجو و مرور صفحات وب و ترمیم سریع صفحات در صورت بروز مشکل، کیفیت ملموس و بهره‌وری بالایی را در اختیار کارمندان اطلاعات قرار می‌دهد. صرفه‌جویی در زمان جستجو با استفاده از نوار آدرس، طیف وسیع افزونه‌های کاربردی برای یادآوری بهتر کلمات عبور یا حفظ صفحات برای مرورهای بعدی بدون نشانه‌گذاری دائمی آنها، از این کاربردها به شمار می‌آیند.

اما باید حواسمان به این هم باشد که کارمندان بنا بر کاربردهای مختلف از چندین مرورگر استفاده می‌کنند. وقتی مرورگرها را محدود می‌کنیم و اهمیتشان را نادیده می‌گیریم، مثل این است که آچار فرانسه را از جعبه‌ ابزار برداریم. یادمان باشد مهم‌ترین نکته این است که شرکت‌های مختلف، هر یک به تعریف استراتژی برای مرورگرها احتیاج دارند. شاید این جدول بتواند رهنمای مناسبی برای تعیین این استراتژی باشد.

مایکروسافت

اینترنت اکسپلورر

نسخه 7 و 8

نکات مثبت

نکات منفی

بهترین استفاده

سادگی مدیریت فناوری اطلاعات ؛ مدیریت خط‌مشی گروه‌ها؛

یکسانی ویژگی‌های نسخه 8 با فایرفاکس3 در متن، جستجو و مرور؛

امنیت بالا برای سایت‌های تجاری؛

به‌روز رسانی منظم؛

یکپارچگی خوب؛

سازگاری با نرم‌افزارهای کاربردی مایکروسافت و پلت‌فرم‌های آن

دنباله روی در نوآوری

کند در ارائه ویژگی‌های جدید

کار با نرم‌افزارهای کاربردی سازگار با نسخه 6؛

شرکت‌هایی که کاربران دائمی فناوری‌های مایکروسافت مانند SharePoint هستند؛

شرکت‌هایی که به مدیریت ساده و قوی امنیتی اطلاعات در دسترس و قابل استفاده کاربران در فضای وب نیاز دارند

موزیلا

فایرفاکس3

 

توسعه داوطلبانه؛

تغییرات جالب توجه؛

پیشرو در نوآوری؛

استفاده از افزونه‌ها؛

ویژگی‌های قابل قبول برای نگهداری کلمه عبور

افزونه‌های ناتمام؛

کندی سرعت؛

عدم پشتیبانی از نظارت توسط شرکت‌ها؛

عدم دسترسی خودکار به برنامه مدیریت شبکه ویندوز

فروشگاه‌ها و شرکت‌هایی که از سیستم‌های مایکروسافت استفاده نمی‌کنند؛

شرکت‌های علاقمند به نوآوری و افزونه‌های بیشتر؛

شرکت‌هایی که می‌خواهند به کارمندان بخش‌های اطلاعات، برای انتخاب شخصی ابزارهای مورد نیاز آنها و بالا بردن بهره‌وری کمک کنند

گوگل

کروم

 

سرعت بالای اجرای صفحات وب؛

سرعت در نوآوری؛

یکپارچگی با برنامه‌های کاربردی گوگل

بسیار جدید؛

در مرحله بتا؛

امنیت آن به اثبات نرسیده‌است

شرکت‌هایی که از رسانه‌های تحت وب، زیاد استفاده می‌کنند؛

شرکت‌هایی که از نرم‌افزارهای کاربردی گوگل استفاده می‌کنند؛ شرکت‌هایی که محدودیت چندانی برای انتخاب کارمندان در زمینه مرورگر‌ها قائل نمی‌شوند

اپل

سافاری

سرعت بسیار بالا در اجرای صفحات وب

یکپارچگی خوب با نرم‌افزارهای کاربردی مک و آی‌فون

هنوز در مرحله بتا؛

امنیت پایین؛

در کارهای تجاری با مک همخوانی کافی ندارد

شرکت‌های سرمایه‌گذار در مک و آی‌فون؛

شرکت‌هایی که محدودیت چندانی برای انتخاب کارمندان در زمینه مرورگر‌ها قائل نمی‌شوند؛ زمانی که امنیت اهمیت چندانی ندارد

سی نت، اول می - ترجمه: محبوبه عمیدی


کد خبر 7642

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • SAEED IR ۰۹:۰۰ - ۱۳۸۸/۱۱/۰۳
    0 2
    خواستم دلت نشکنه

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین