در شرایطی وزیر صنعت و مدیران ایران خودرو و سایپا به مجلس فرا خوانده شده اند که طی هفته‌های اخیر به همراه افزایش نرخ ارز، بازار خودرو نیز متلاطم شده و قیمت‌ها روند صعودی به خود گرفته است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به نظر می‌رسد دلیل فراخوانده شدن وزیر صنعت و مدیران ایران خودرو و سایپا، افزایش قیمت محصولات این خودروسازان در طول یک ماه گذشته بوده است که همین مساله، موجی از گلایه مشتریان را به دنبال داشته است.

این در حالی است که بررسی وضعیت تولید خودروها حاکی از آن است که کیفیت آنها سال به سال نه تنها بهتر نشده، بلکه از کیفیت آن‌ها کاسته شده است.

گزارش کیفیت خودروهای سواری تولیدی در فروردین‌ماه امسال نشان می‌دهد در گروه خودروهای سواری تولیدی در سطح قیمتی پایین‌تر از ۲۵ میلیون تومان سه خودروی سایپا۱۳۱ پارس‌خودرو، سایپا۱۳۲ و سایپا۱۱۱ همچنان در پایین‌ترین سطح کیفی قرار داشته و تنها یک ستاره از پنج ستاره کیفی را کسب کرده‌اند. در این گروه خودرو۱۳۱ تولیدی سایپا دارای دو ستاره کیفی است.

اما در گروه خودروهای با سطح قیمتی ۲۵ تا ۵۰ میلیون تومان، خودروهای تندر۹۰پلاس اتوماتیک، پژو۲۰۷ اتوماتیک، ساندرو و پارس‌تندر چهار ستاره کیفی را کسب کرده‌اند. همچنین خودروهای تندر۹۰، رانا، دناپلاس، پژو۲۰۶ و پژو۲۰۶ صندوقدار دارای سه ستاره کیفی هستند. باقی خودروهای قرار گرفته در این گروه قیمتی شامل نیو ام‌وی‌ام ۳۱۵، دنا، دانگ فنگ اچ سی، سورن، پژو ۴۰۵، پژو پارس، سمند و تیبا‌هاچ بک دو ستاره از پنج ستاره کیفی را کسب کرده‌اند.

در این میان، برخی از نمایندگان مجلس معتقدند که نابسامانی‌های بازار خودرو و افزایش تا 10 میلیون تومانی قیمت انواع خودرو توسط ایران‌خودرو و سایپا و سایر شرکت‌های خودروساز ایجاب می‌کند قانون شورای رقابت اصلاح شود تا این شورا بتواند به مسئله قیمت‌گذاری خودروهای بالای 50 میلیون تومان ورود کند.

به گفته سیدمهدی مقدسی، سقف اختیار شورای رقابت برای تعیین قیمت، 45 میلیون تومان است. یعنی این شورا برای خودروهایی که بیش از  45 میلیون تومان قیمت دارد، نمی‌تواند سیاست‌گذاری کند.

وی متذکر می‌شود: حمایت از خودروسازان از طریق گران کردن قیمت‌ها بدترین نوع حمایت از صنایع خودروسازی است.

اگرچه-معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در روزهای گذشته از تصویب آیین‌نامه حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو خبر داده و و بیان کرده است: به هیچ وجه با خودروسازها به صورت شعاری برخورد نمی‌کنیم.

سیدمحمود نوابی متذکر شده است: این سازمان در رابطه با قیمتی که کارخانه عرضه می‌کند، می‌تواند ورود پیدا کند، ولی قیمتی که در مبادلات بازار به وجود می‌آید، مبادلات دست دوم است که این سازمان تاثیری در آن ندارد.

وی در همین حال تاکید کرده است در صورت افزایش قیمت خودروهای زیر ۵۰ میلیون تومان بدون مجوز، این سازمان با ظرفیت‌های نظارتی خود با متخلفان برخورد می‌کند.

رییس سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان، رسیدگی به قیمت خودرو را رسالت این سازمان دانسته و گفته است: در ایامی که تلاطم بازار ارز مشهود است، نظارت بر انواع قیمت‌گذاری خودروها نیز به‌صورت دقیق صورت می‌گیرد.

با این وجود، افزایش قیمت خودرو، آن هم بدون ضابطه و براساس سلیقه خودروساز باعث شده تا کمیسیون صنایع مجلس به این موضوع ورود پیدا کرده و در صدد بررسی آن برآید. این هفته قرار است کمیسیون صنایع مجلس با حضور وزیر صنعت و مدیران دو شرکت خودروساز تشکیل جلسه داده و دلایل افزایش قیمت‌ها را مورد بررسی قرار دهد.

البته دبیر انجمن تولیدکنندگان خودرو درخصوص افزایش قیمت خودرو معتقد است: براساس مصوبه شورای رقابت افزایش قیمت خودروهای ۴۵ میلیون تومان به بالا را در اختیار شرکت‌های تولیدکننده است و آن‌ها می‌توانند در هر زمان که صلاح دانستند این افزایش را انجام دهند.

به گفته احمد نعمت‌بخش، در دو سال اخیر اتفاقات زیادی در اقتصاد ایران افتاده، ارز مبادله‌ای و آزاد افزایش پیدا کرده، دستمزد‌ها نیز بالا‌تر رفته و کالاهای پرمصرفی همچون مس، فولاد نیز بیش از ۷۰ درصد افزایش قیمت پیدا کرده است. اکنون خودروساز‌ها تصمیم گرفتند فقط ۱۰ درصد افزایش قیمت داشته باشند که با توجه به وضعیت بازار این افزایش معقولی است و نمی‌توان گفت به مصرف‌کننده فشار می‌آید.

35225

کد خبر 776447

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام EU ۰۵:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۳
    24 0
    چه نظارتی؟چه کشکی؟چه حمایتی؟دو جلسه میرن دلایل الکی میارن اونها هم میگن باشه گرون کنید.سیاستشونم این بود اول خارجی ها رو گرون کنن که مردم بمونن و این فرغونهای تولید داخل.ما مردم هم که از اتحاد برای نخریدن بویی نبردیم هر چی بندازن بهمون میخریم
  • ali A1 ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۳
    30 0
    سال های ساله داره از این دو شرکت حمایت میشه اما شاهد هیچ پیشرفتی نیستیم . خدایی اگه این حمایت از بخش های دیگه انجام شده بود الان وضع اقتصاد مملکت کاملا درست شده بود . شرکتی که با این همه حمایت بعد از 30 سال هنوز پراید و پژو 405 تولید میکنه نبودش بهتر از بودنشه.
  • بی نام US ۱۳:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۳
    7 0
    ایران خودرو سیاست بد عهدی و دروغگویی را از پیش گرفته و با تاخیرهای یک تا چند ماهه پس از موعد تحویل عملا کاری میکند که این شرکت هر ماشینی با هر کیفیتی بدست مشتری بدهد،مشتری خوشحالی کند که بالاخره ماشین گرفتم همون داستان به مرگ گرفتن تا به تب راضی بشن و البته تعدادی از کامندان ووابستگان خودشان را در سازمانی بنام سازمان شکایات گرد هم آورده اند که بیشتر مصداق این شعر است: گوش اگر گوش من و ناله اگر ناله توست/آنچه البته بجایی نرسد فریاد است.امیدوارم مجلسی ها جلوی این تاخت و تاز ایران خودرو را بگیرند
  • بی نام IR ۱۷:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۳
    2 5
    خوش بحالم ويتارا خريدم 147 فروختم 180 در يک ماه چه سودي کردم
  • رمضان A1 ۱۸:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۳
    11 0
    الان شرکت ایران خودرو که شعار حمایت از کالای ایرانی بر روی صفحه اصلی سایت خود حک کرده، هیچگونه فروشی ندارد و عمدا" فروش محصولاتش را متوقف نموده تا قیمت خودرو در بازار افزایش داشته باشد. اینها هیچوقت به فکر مردم نیستند و دولت هم انتظار دارد کالای ایرانی بخرند.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین