۰ نفر
۱۷ اردیبهشت ۱۳۸۸ - ۱۰:۱۸

گوگل با ارایه دو افزونه جدید سازگار با مرورگرهای اینترنتی، استفاده از توان پنهان پردازنده‌های رایانه‌ای را رواج می‌دهد.

محبوبه عمیدی: حتی در زمانه محاسبات ابری هم نوشتن و به کارگیری وب‌افزارها می‌تواند مأیوس‌کننده باشد. صفحات گسترده نمی‌توانند اطلاعات را به‌درستی دسته‌بندی کنند؛ برنامه‌ها با تأخیر به کلیک‌های ماوس پاسخ می‌دهند و گرافیک کامپیوتری هم چندان رضایت‌بخش نیست؛ اما گوگل در تلاش است میان این‌همه طرفدار سرسخت محاسبات ابری، بعضی از این کاستی‌ها را آشکار و آنها را به نحوی جبران کند. به‌تازگی، گوگل نسخه جدید نرمافزار آزمایشی و بسیار کارآمدی را به دنیای دیجیتال معرفی کرده است که می‌تواند قدرت کامپیوترهای خانگی را با وب‌افزارها ادغام کند.

نیتیو کلاینت
لینوس اوپسون، مدیر بخش مهندسی گوگل می‌گوید: «شما نمی‌توانید به اندازه از وب‌افزارها به اندازه نرم‌افزارهایتان انتظار داشته باشید. ما به سختی تلاش می‌کنیم تا بتوانیم این فاصله را پر کنیم و کاربران بتوانند در نهایت امنیت و اطمینان از وب‌افزارها استفاده کامل را ببرید. نیتیو کلاینت که نخستین بار در سال 2008 معرفی و نسخه جدید آن در هفته گذشته ارائه شد، جزیی از این تلاش تازه گوگل به شمار می‌آید. این افزونه که به اختصار NaCl (مشابه فرمول شیمیایی نمک طعام) نامیده می‌شود، امکان دانلود امن نرمافزار را از وبسایت‌های گوناگون برای مرورگرها فراهم می‌کند.

علاوه بر نیتیو کلاینت ، افزونه دیگری نیز به نام اوتری‌دی (O3D) نیز عرضه شده که به وب‌افزارها اجازه می‌دهد ارتباط قوی و مؤثرتری با پردازنده گرافیکی کامپیوتر برقرار کنند. NaCl یک محصول متن باز برای اجرای کدهای x86 تحت برنامه‌های وب است که به برنامه‌نویسان وب اجازه میدهد بدون درگیر کردن مرورگر، از قدرت سخت‌افزارها و واحد پردازش مرکزی رایانه استفاده کنند.

این محصول تقریبا معادل برنامه سیلورلایت شرکت مایکروسافت و فلش آدوبی است و به طراحان برنامه‌های تحت وب اجازه می‌دهد، برنامه‌ها را مستقیما از طریق سیستم‌عامل اجرا کنند. این افزونه با این‌که در مراحل اولیه ساخت قرار دارد و یک نرم‌افزار متن باز به شمار می‌آید، اما گوگل معتقد است که NaCl شانس اجرای برنامه‌‌ها را با سرعت بیشتر به برنامه‌نویسان خواهد داد. کارشناسان گوگل می‌گویند برنامه‌های حال حاضر به خوبی از توان پردازش رایانه‌ها استفاده نمی‌کنند و تنها بخشی از این توان به کار گرفته می‌شود.

اما گوگل انتظار ندارد با استقبال گسترده‌ای از NaCl مواجه شود. هدف اصلی این شرکت از انتشار این افزونه، ارزیابی آن توسط برنامه‌نویسان، محققان و دوست‌داران برنامه‌های متن باز است تا فرصت استفاده از نظرات آن‌ها فراهم شود. نیتیو کلاینت بسیار شبیه ActiveX مایکروسافت عمل می‌کند، با این تفاوت که می‌تواند علاوه بر سیستم‌‌عامل ویندوز، روی Mac OS و لینوکس نیز اجرا ‌شود. متخصصان وب، این برنامه را بسیار شبیه Adobe Alchemy می‌دانند، با این تفاوت که آدوبی آلکمی محدود به پردازنده‌های x86 نیست. این افزونه با مرورگرهای فایرفاکس، گوگل کروم و سافاری سازگار است و گوگل در تلاش است آن را با اینترنت‌اکسپلورر نیز هماهنگ سازد.

امنیت بالاتر
وقتی برنامه‌ای را از حافظه‌های فیزیکی به رایانه انتقال می‌دهید، شرایط به مراتب قابل کنترل‌تر است تا زمانی که نرم‌افزار مورد نیاز، خودکار در فضای وب عمل کند. به همین دلیل امنیت این برنامه برای سازندگان آن اهمیت زیادی دارد. برای بالا بردن امنیت این افزونه، نیتیو کلاینت از ابزارهای inner-sandbox و لایه محافظ دوم outer sandboxبهره می‌برد که برنامه‌ها را تحلیل می‌کند و در صورت وجود اشکال امنیتی، از ادامه فعالیت آنها جلوگیری خواهد کرد. این ابزارها از ایده نه چندان تازه تحلیل آماری کدهای باینری برای این کار استفاده می‌کنند.

گوگل هم‌چنین از هکرها خواسته تمام تلاش خود را برای رخنه به این افزونه و یافتن حفره‌های امنیتی موجود در آن به کار ببرند. گوگل برای تشویق هکرها، جایزه‌ای شانزده‌هزار دلاری (حدود 16 میلیون تومان) نیز تعیین کرده است. گوگل هدف از این کار را کمک به ارتقای سطح امنیت نیتیو کلاینت عنوان کرده است.

علاقه‌مندان به شرکت در این مسابقه، می‌بایست با قوانین و مقررات اعلام شده توسط گوگل موافقت می‌کردند و پس‌از ثبت‌نام در پایگاه این مسابقه و دانلود آخرین نسخه نیتیو کلاینت، حمله را آغاز کنند. نیمه شب گذشته، پایان زمان این مسابقه بود و برندگان آن نیز به زودی معرفی می‌شوند!

استفاده بهتر از سخت‌افزارها
در حالی که نیتیو کلاینت برای کار با واحد پردازش مرکزی طراحی شده‌است، اوتری‌دی با واحد پردازش گرافیکی رایانه‌ها همخوانی دارد. رایانه به کار با هر دوی این پردازنده‌ها نیاز دارد، در حالی‌که نرم‌افزارهای مرتبط با آنها هر یک به صورت مستقل عمل می‌کنند. بریج می‌گوید: «ما فکر می‌کنیم تلفیق این دو پردازنده با هم می‌تواند کار فوق‌العاده‌ای باشد. در حال حاضر آنها با هم کار نمی‌کنند، اما ما می‌خواهیم در آینده این امکان را فراهم کنیم».

شرکت موزیلا، سازنده مرورگر فایرفاکس هم مانند گوگل به ایجاد فضای سه بعدی در وب بسیار علاقه‌مند است. این شرکت تلاش می کند در سطح ساده‌تری روی ایجاد فضای سه بعدی در وب با به کار گیری فناوری OpenGL 3D کار کند.

کریس بلیزارد، از برنامه‌نویسان موزیلا می‌گوید: «از زمان ایجاد افزونه‌ها، موتورهای جاوا اسکریپت سریع‌تر شده‌اند و فکر می‌کنم زمان استفاده از آنها فرا رسیده باشد». گوگل امیدوار است این فناوری فایرفاکس را نیز در کنار کروم پشتیبانی کند. موزیلا هم مانند گوگل می‌خواهد وب را توسعه دهد و آن را با فناوری روز عجین کند. سی بودن، برنامه‌نویس مستقل که در اجرای این پروژه با گوگل همکاری کرده، می‌گوید: «وب‌افزارها به واسطه استفاده از زبان عجیب و کند جاوا اسکریپت با محدودیت‌هایی مواجه هستند، اما فناوری‌های جدید گوگل می‌خواهند این محدودیت‌ها را کنار بزنند».

کد خبر 7883

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین