روزنامه ساوت چاینا هنگ کنگ روز دوشنبه نوشت: چین که بشدت به آمریکا و کشورهای دیگر هشدار داده بود اگر با این کشور مسیر پروازی دارند نمی توانند نام تایوان و هنگ کنگ را زیرمجموعه خود قرار دهند، باز هم به این فریبکاری واشنگتن اعتراض کرده است.
وزارت خارجه چین در بیانیه ای آورده است که اصل چین واحد زیربنای همکاری پکن با کشورهای دیگر به حساب می آید و نقض آن از سوی دیگران به روابط چین با آنها لطمه وارد می کند.
با این وصف یونایتد ایرلاین اعلام کرده است که از این پس در فهرست پروازی خود بجای نام های تایوان و هنگ کنگ از ارزهای آنها نام می برد و در این فهرست جدید از دلار جدید تایوان، یوان چین و دلار هنگ کنگ اسم برده است.
روزنامه گلوبال تایمز چین در این باره می نویسد که آمریکا با این اقدام در واقع تلاش کرده است تا چینی ها را احمق فرض کند و این یک فریبکاری آشکار علیه اصل یک چین است.
دولت چین پیشتر خواستار آن شده بود که خطوط هوایی دنیا از این پس به جای اینکه مستقیما هنگ کنگ و تایوان را نام ببرند به آنها به عنوان بخشی از چین اشاره کنند اما استفاده از نام این مناطق با ارزهای ملی آنها، این توصیه و هشدار را نادیده گرفته است.
'هوا چون یینگ' سخنگوی وزارت خارجه چین نیز پیشتر در مصاحبه با خبرنگاران در پکن گفته بود که در دنیا فقط یک چین وجود دارد و تایوان هم بخشی از خاک این کشور است.
وی افزود که فرقی نمی کند کشوری بخواهد با روش های مختلف از این اصل شانه خالی کند مهم اینجا است که جامعه بین المللی روی این موضوع پکن اشتراک نظر دارد و به اصل یک چین پایبندی نشان می دهد.
گلوبال تایمز می نویسد که زرنگ بازی در اینجا کاربری ندارد یونایتد ایرلاین گمان نکند از چین زیرک تر است اصل یک چین قابل تخطی نیست و نمی توان بازی الفاظ را برای زیر پا گذاشتن آن به پیش برد.
در چین بسیاری از مردم در وبسایت ها و وبلاگ ها به این اقدام شرکت آمریکایی اعتراض کرده اند و آورده اند که واشنگتن نشان داد تمایلی به تن دادن به خواسته پکن ندارد.
52310
نظر شما