روایت گردشگر آمریکایی از سفر به ایران و لحظه عبور از گیت گذرنامه فرودگاه امام

جهانگرد آمریکایی قبل از این که به ایران سفر کند به بیش از صد کشور دیگر سفر کرده بود. بعد از سفر به ایران می‌گوید هر آنچه نسبت به ایران در ذهن داشته کاملا عوض شده است.

در لحظه‌ای‌ که انتظار دوساله‌ جان پال آمریکایی برای گرفتن ویزای ایران به پایان رسید، او در پوستش نمی‌گنجید. این جهانگرد ۳۹ ساله تاکنون به ۱۷۵ کشور جهان سفر کرده اما هیچ کشوری را به اندازه ایران دوست ندارد. ایران کشور محبوبش؛ شیراز و قرمه‌سبزی هم شهر و غذای محبوبش در ایران است.

جان پال سلوا که با نام مختصر «جی‌ پی» شناخته می‌شود، متولد پورتوریکو ولی ساکن شهر اورلاندو فلوریدا و شهروند آمریکا است. می‌گوید ۱۵ سال به عنوان مهندس نرم‌افراز در آمریکا کار کرد و پس از سر هم کردن درآمد و پس‌اندازش، هفت سال پیش تصمیم گرفت به سفر دور دنیا برود و ۱۹۵ کشور جهان را ببیند.

«جی‌ پی» در گفت‌وگویی با بی‌بی‌سی گفت از دوستانش که به ایران رفته بودند حرف‌های خوبی درباره این کشور شنیده بود ولی آنچه در رسانه‌ها می‌دید و می‌شنید بیشتر توصیف‌های منفی درباره این کشور بود. به این دلیل می‌خواست خودش این کشور را ببیند و درباره‌اش بداند.

او قبل از این که به ایران سفر کند به بیش از صد کشور دیگر سفر کرده بود. بعد از سفرش به ایران اما هر آنچه نسبت به ایران در ذهن داشت کاملا عوض شد.

خوشحالی گردشگر و جهانگرد آمریکایی از دریافت ویزای ایران
خوشحالی گردشگر و جهانگرد آمریکایی از دریافت ویزای ایران

او درباره نخستین دقایق ورودش به ایران در فرودگاه تهران می‌گوید: وقتی به فرودگاه تهران رسیدم. خیلی خیلی نگران بودم. در صف ایستاده بودم که گذرنامه‌ام را چک کنند ولی به افرادی که پشت سر من ایستاده بودند می‌گفتم از من جلوتر بروند تا آن که آخرین نفر خودم ماندم و گفتم حالا دیگر باید بروم و با نگرانی رفتم و گذرنامه‌ام را به مامور مهاجرت فرودگاه تحویل دادم. او به من نگاه کرد و گفت: آمریکایی هستی! گفتم، بله آمریکایی هستم. لبخند زد و خیلی خوشحال بود که من ایران آمده بودم. فکر می‌کردم ساعت‌ها طول خواهد کشید ولی فقط چند سوال پرسید و به فارسی گفت: خوش آمدی. از همانجا فکر کردم که شروع سفرم که اینگونه خوش بگذرد، بقیه‌اش هم خوش خواهد گذشت.

او اما پس از تمام شدن مدت ویزایش به جزیره کیش رفت؛ او برای بار دوم ویزای ایران گرفت و این بار که وارد ایران شد، پس از یک ماه در داخل ایران ویزایش را برای سه ماه دیگر تمدید کرد. جزیره کیش منطقه آزاد تجاری در جنوب ایران است که شرایط سهل‌تری برای گردشگران و تاجران خارجی دارد.

گردشگر آمریکایی در کنار آبشار پیران در کرمانشاه
گردشگر آمریکایی در کنار آبشار پیران در کرمانشاه

«جی‌ پی» از جریان سفرهایش به کشورهای مختلف در صفحه اینستاگرامش عکس و ویدئو می‌گذارد. او با پست عکسی از ایران در اینستاگرامش اصطلاحی عوامانه فارسی را به‌کار برد و این باعث تعجب ایرانی‌ها شد و به همین دلیل پستش در میان کاربران ایرانی فراگیر (وایرال) شد. اصطلاح مورد استفاده وی در ایران برای توصیف موردی قابل توجه و عجیب و ابراز تعجب به کار می‌رود. همان اصطلاح به هشتگی هم تبدیل شد که از سوی کاربران زیادی استفاده شد. «جی‌ پی» می‌گوید به کار بردن آن او را در ایران خیلی مشهور کرد.

صفحه اینستاگرام او ده‌ها هزار دنبال‌کننده دارد و به گفته خودش بیشتر از شصت درصد دنبال‌کننده‌هایش ایرانی هستند. به همین دلیل پست‌های او در اینستاگرام معمولا متن فارسی و انگلیسی دارد. خودش تلاش کرده فارسی را یاد بگیرد اما می‌گوید در حد چند کلمه بلد است بنویسید. متن‌های انگلیسی اینستاگرامش را دوستان ایرانی‌اش به فارسی برایش ترجمه می‌کنند.

اینستاگرام همچنین به او کمک کرده است که با ایرانیان زیادی در ارتباط باشد. او حتی در کشورهای دیگر که سفر می‌کند، با ایرانی‌ها دیدار می‌کند. معمولا هم کلاهی بر سر دارد که در آن ایران نوشته شده است. جی‌پی می‌گوید که این کلاه حالا دیگر برند من شده است.

گردشگر آمریکایی در ماسوله با کلاه معروفش «ایران»
گردشگر آمریکایی در ماسوله با کلاه معروفش «ایران»
  • چند ماه در خانه ایرانی‌ها

جی‌پی می‌گوید مهمان‌نوازی ایرانی‌ها در جهان نظیر ندارد. او بار اول همین طور که در خیابان‌های تهران با کوله‌پشتی‌اش راه می‌رفت، چند نفر نزد او آمدند و از او پرسیدند که اهل کجاست. داستانم را به آنها می‌گفتم و برخی باور نمی‌کردند و بعدش می‌گفتند به کشور ما خوش آمدی … بار اول که همین گونه قدم می‌زدم چند نفر با من حرف زدند، ‌پرسیدند کجا زندگی می‌کنم، ‌گفتم که دنبال مسافرخانه می‌گردم. گفتند نه نه بیا با ما و خانواده ما بمان.

به همین ترتیب، جی‌پی در سه بار سفرش به ایران یک شب هم در هتل یا مسافرخانه سپری نکرده است.

او می‌گوید: همین طوری شروع شد. خانه یکی بودم و بعد می‌پرسیدند سفر بعدی کدام شهر خواهد بود و می‌گفتم نمی‌دانم شاید اصفهان بروم. بعد می‌گفتند آها عالی، آنجا پسر عموی من در اصفهان است و می‌توانی بروی خانه‌اش بمانی و به همین ترتیب در شهرهای دیگر.

او شمار دقیق شهرها و مناطقی را که در حدود پنج تا شش ماه در سه بار سفرش به ایران دیده است را نمی‌تواند به یاد بیاورد ولی می‌گوید شاید بیست تا سی شهر ایران را دیده است.

جی‌پی می‌گوید: تمام ایرانی‌ها مهربان و مهمان نواز هستند اما چیز متفاوتی درباره مردم شیراز هست که حتی بیشتر از دیگر مردم ایران ویژه هستند که در کلماتم نمی‌گنجد و دیگر این که من فالوده شیرازی را خیلی دوست دارم.

جهانگرد آمریکایی: تمام ایرانی‌ها مهربان و مهمان نواز هستند اما چیز متفاوتی درباره مردم شیراز هست که حتی بیشتر از دیگر مردم ایران ویژه هستند که در کلماتم نمی‌گنجد
جهانگرد آمریکایی: تمام ایرانی‌ها مهربان و مهمان نواز هستند اما چیز متفاوتی درباره مردم شیراز هست که حتی بیشتر از دیگر مردم ایران ویژه هستند که در کلماتم نمی‌گنجد


برخورد خوب مردم ایران با او به خصوص با توجه به این که یک آمریکایی است، این جهانگرد را تحت تاثیر قرار داده است. او می‌گوید: وقتی دیدم با وجود این همه تنش‌های سیاسی میان دو کشور، مردم ایران از من چنین استقبالی می‌کنند و چقدر حضور من در آنجا را دوست داشتند، تاثیر بزرگی روی من گذاشت.

منبع: چمدان

2121

کد خبر 825706

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 53
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهدی IR ۰۶:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    چند ماه اینجا بوده و یک شب هتل نرفته و با این حساب یک دلار هم بعنوان توریست خرج نکرده و در عوض از مهمان نوازی ایرانی ها تعریف کرده!به نظر می رسد ما در مواجه شدن برخی توریستها مخصوصن آمریکایی و اروپایی رفتار بیمار گونه که حاکی از نوعی عدم اعتماد به نفس و یا گاهی آینده نگری متوهمانه است رنج می بریم. هیچ کس منکر برخورد خوب نیست ولی برخورد مناسب با سواری دادن فرق می کند.هدف اصلی صنعت توریسم کسب درآمد است نه کسب خوش آمد!
    • محمد قاسمی IR ۲۳:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
      49 11
      تلفیق نژاد پرستی و خودکمتر بینی دائمی
    • IR ۲۳:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
      30 7
      مهدی جان آفرین
    • IR ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
      22 2
      چرا همه چیز رو دودوتا چهار تا می بینی؟ حتی اگر هم بخوای خیلی مادی به قضیه نگاه کنی این حرکتش می تونه میلیون ها یا شاید میلیاردها سودآوری داشته باشه!
  • IR ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    97 5
    اميدواريم همه توريست ها با خوبهاي ايران برخورد داشته باشند تا خاطره خوبي از ايران داشته باشند
  • عبدالکریم IR ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    واقعا خیلی شیک و راحت و تمیز می آیند و با هندوانه انداختن زیر بغل مردم امور جاسوسی خود را انجام می دهند
    • IR ۰۲:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
      73 5
      این چرت و پرت ها چیه میگی مشکل طرز فکر عقب موندت هستش کاش بجای این حرفها یه ذره هم فرهنگ داشتی
    • GB ۰۷:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
      57 5
      شما نکنه هر کسی میخواد بیاد ایران بگیم بیاید پیش شما بازجویش کنی ؟؟؟
    • IR ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
      19 12
      چه خوب بلدی معلومه که استادی خودت راستی از کدوم کشو ها دیدن کردی
    • IR ۰۶:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۹
      20 2
      کافر همه را به کیش خود پندارد.
  • رضا IR ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    44 3
    چه خوب
    • IR ۲۱:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
      52 10
      الان شرایط جوریه که توریست های خارجی که دلار دارند سفربه ایران براشون مفت تموم میشه برا همین ذوق زده شده
  • IR ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    108 2
    اين بنده خدا 15 سال كار كرده دور دنيا رو چرخيده.
    • حسینی دولت آبادی از قزوین IR ۱۸:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
      33 7
      کل نکته گزارش همینه. یه کارشناس زبده آی تی تو یه شرکت درجه یک کار کنه که خوب حقوق بگیره سالی پنجاه میلیون درآمدشه. فکر کن از اولش هم همین حقوق رو میگرفته!!نصفشو پس انداز کنه پانزده سالش میشه سیصد و هفتاد و پنج تومن !! با این پول چند تا کشور میتونی بری ؟ تازه نمیدونیم طرف کفگیرش به ته دیگ خورده یا نه !!!
  • محمد علی جمالزاده IR ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    کافیست یک پاکستانی یا افغانستانی یا عراقی در خیابان ببینند. فکر می کنید به منزل دعوتشان می کنند؟ البته که نه. روحیه ایرانی را جیمز موریه در کتاب حاجی بابای اصفهانی بیان کرده است. فروتنی در برابر بالادستی (کشورهای توسعه یافته) و تکبر در برابر پایین دستی (کشورهای عقب مانده)
    • US ۰۷:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۹
      12 4
      زدی به خال........
    • عبدی IR ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۹
      9 4
      آفرین
  • IR ۰۸:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    مرگ بر استکبار جهانی و در راس آن امریکای خونخوار
  • IR ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    45 2
    خوش به حالش این آقا چیکاره است 175 کشور ماشاالله
    • IR ۲۳:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
      4 3
      البته ۱۰۰ کشور و ۱۷۵ کشور و ۱۹۵ کشور که روی هم ۴۷۵ کشور
  • IR ۰۸:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    41 3
    درود به شرفت
  • IR ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    61 9
    حالا میخوای بگی هیچکس مثل ما ایرانی ها مهمان نواز نیست و هیچکس هم مهربانتر نیست ؟ یه صبح تا ظهر تو متروهای تهران بچرخ میفهمی دنیا دست کیه
  • IR ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    33 7
    احتمالا خوشی زیادی زده زیر دلش و خبر نداره هر دلار آمریکا چند برابر ریال بی ارزش ایرانه !
  • حیدر IR ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    43 21
    مردمانی عالی داریم حیف گه مسئولین قدرشان رت نمی دانند
  • هاشم IR ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    7 144
    چرا یک آمریکایی باید به ایر ان بیاید؟
    • IR ۱۸:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
      88 2
      به همون دليل كه خيلي از مسئولين ما بچه هاشون در بلاد آمريكا تشريف دارن
  • IR ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    64 7
    متاسفانه مردمی هستیم که با خارجیها (به جز اعراب و افغان) خیلی بهتر از هموطنهامون برخورد میکنیم. فرض کنید که همیشه همانطور بودیم. چه جای شگفت انگیزی میشد ایران. البته که مشکلات اقتصادی بی تاثیر نیست. ولی.....
  • IR ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    42 10
    چیز متفاوتی درباره مردم شیراز هست...
  • شناس IR ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    20 4
    جدا چرا باید دو سال طولش بدن برای دادن ویزا به این بنده خدا . با چه مکانیزمی میخوایین بفهمین قصد جاسوسی داره یا نه؟ البته طرف خیلی بنفعش شده چون زمانی به ایران مشرف شده که دلاراش به بالاترین قیمت فروخته شده
  • بی نام IR ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    38 7
    خوشا شیراز شیرازی
  • IR ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    56 19
    فقط حواست باشه کیفتو نزنن یا خفت نشی
    • IR ۱۸:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
      27 23
      اون جایی که کیف قاپی و خفت گیری جزو فرهنگ مردمه ترکیه ست اشتباه گرفتی داداچ!
  • احسان IR ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    7 49
    همچی تیتر میزنی که انگار چه خبری شده؟حالا که بر نمیگرده لازم هم نیست دیگه خبری منتشر کنی.ایشون من رو یاد جیکاک جاسوس مامور سازمان اطلاعاتی انگلیسی میندازه که از سادگی مردم اون زمان سوئ استفاده زیادی کرد.الان مردم گول نمیخورن شما مطبوعاتی ها (بعضی هاتون)هستین که یا گول میخورین یا میخواین از روی عمد گول بخورین.عزت زیاد
  • IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    50 9
    دخترعمویم ساکن امریکاست . چندسال قبل با دخترش که پدرامریکائی دارد به ایران آمد . دخترش فقط 13سال داشت . حدود 4ساعت بچه را دراتاقکی در فرودگاه امام حبس کرده بودند . تا اینکه صبح یک نفر از مرکز امد وبعداز کلی دعوا با مسئولینی که بچه را محبوس کرده بودند وعذرخواهی نصفه ونیمه از ما اجازه خروج از گیت داده شد . مادر بچه با توجه به اینکه همسرش درخصوص اوردن بچه به ایران تذکر داده بود یک نیم سکته مهمان عوامل فرودگاه شد . یک عده متوهم که از یک دختربچه 13ساله هم می ترسند ؟؟؟؟؟؟؟؟
    • IR ۲۳:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
      23 22
      چرا چرت میگی؟ این داستانی ک تعریف کردی الان داره تو فرودگاه های آمریکا اتفاق میوفته!
  • من IR ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    75 6
    ما ایرانی ها هیچگاه با مردم هیچ کشوری مشکل نداشته ایم و همه به کشور ما خوش آمده اند.
    • هموطن CA ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
      10 6
      جدا"؟!، نظرت راجع به افغانستانی ها، عرب‌ها، پاکستانی‌ها، آفریقایی‌ها و.... به جز چشم آبی ها،همینه؟!!! نع به افکارمون رجوع مجدد بکنیم اگر هم بروز ندهیم می بینیم نسبت به همه مهربان نیستیم حتی بعضی از اقوام مملکت خودمان. البته وصد البته افسوس
  • SE ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    80 39
    منظور از مهمان نواز همون بیگانه پرست هست دیگه، چون ایرانی ها برای هم تره هم خورد نمیکنن
  • IR ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    83 4
    خوش بحالش!!!!ما که حتی نمیتونیم کشور خودمونو بگردیم با این وضع اقتصادی خدا از سره مفسدین و اختلاسگرا و ... نگذره
  • US ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    75 69
    خودکم‌بینی و احساس حقارت ما ایرانیان در برابر یک فرد غربی باعث افراط در مهماننوازی میشود. چرا که این نوع مهماننوازی را برای یک افغانی و یک عرب و حتی یک برزیلی نداریم.
    • عبدالکریم IR ۱۵:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
      3 50
      اولا که ننگ بر تو که از کشور جنایتکار آمریکا پیام می فرستی ثانیا خود کم بینی را شماها دارید که فکر می کنید ارباب جهانید در صورتیکه حتی از خاموش کردن یک آتش عاجزید . وای بر احوال شما که چگونه آتش جهنم را تحمل می کنید
    • IR ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
      27 8
      دكتر اول اينكه برزيل تو غربِ. دوم اينكه اين بابا اصالتأ اهل پورتوريكو هست. خب، ميفرمودين؟
    • GB ۲۰:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
      28 2
      این مهمان نوازی افراطی رو قبول دارم اما نه به دلیلی که گفتید. در واقع مردم ایرانی میخوان نشون بدن که با نردم کشور آمریکا مشکلی ندارند و نتیجتا تلاش میکنند تصویر یک امریکایی از ایران رو بهبود بدن.محتملا اگه مشکلات سیاسی ما با برزیل هم به اندازه امریکا بود این کنش رو در برابر یک جهانگرد برزیلی داشتن.
    • IR ۲۱:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
      20 4
      حرف شما هرچند که بد و ناپسنده اما حقیقته
    • IR ۰۲:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
      12 2
      آقای عبدالکریم بیان حرف منطقی با این لحنی که شما داری نتیجه عکس داره مگر اینکه به عمد اینجوری همه جا پیام میزاری...
    • حامد IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
      6 3
      جهنم کجا بود عبدالکریم؟ گول خورده اعظم. جهنم توهمی بیشن نیست برای شما بیسوادها
  • امیر IR ۱۸:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    43 2
    15 سال کار کرده داره با پولش دوره دنیارو میگرده بعد ما اگه 15 سال 24 ساعت کار کنیم با این وضعیت حقوق ایرانم نمیتونیم بگردیم چه برسه به دنیا... چرا من اینجا به دنیا اومدم!؟
  • احمد US ۱۸:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    43 11
    امیدوارم ما ایرانی ها در برابر اتباع محترم کشورهای پاکستان و افغانستان هم از این مهمان نوازی ها از خودمون نشون بدیم
    • IR ۲۳:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
      22 8
      هروقت آمریکایی ها احترامی که به مهاجران انگلیسی میزارن رو نسبت به مکزیکی ها گذاشتن ما هم به افغانی ها احترام میزارین!
  • IR ۱۹:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
    31 2
    طبیعیه ن توریست کم مياد و برای مردم جذابیت داره اگه انشالاه يک روزی توریست ها به ایران راه پیدا کنن فک نمیکنم مردم ایران تفاوت زیادی با بقیه مردم دنیا داشته باشن
  • امیر IR ۰۱:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
    19 22
    این اسمش مهمان نوازی نیست بلکه خود شیرینی و حس حقارت در مقابل اروپاییها و چشم رنگیهاست.اگر یه توریست از کشورهای اسلامی و افریقایی بیاد ادم هم حسابش نمیکنن
  • حامد IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
    23 2
    دوستانی که میگن ما به امریکایی ها و انگلیسی ها احترام میذاریم و به افغانی ها احترام نمیذاریم. این بحث کاملا روانشناسی هست و نه تنها تو ایران بلکه در همه جای دنیا هم صدق میکنه. فرض کنین دو نفر شدیدا نیاز به سر پناه دارن، یکیشون پولداره و با فرهنگ؛ یکیشون بی پول و بی فرهنگ. کدومشون رو راه میدین خونه تون؟ من دیگه عرضی ندارم
  • بهلول IR ۲۰:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۴
    4 2
    اگر مهمان تعداد کم باشه مدت اقامت هم کم باشه عزیز میشه وقتی آمد و نرفت میشه یکی از خودمان بقول معروف روز اول و دوم مهمانی است و روزهای بعد میشه یکی از اعضای خانواده اگر برادران افغانی هم مثل آمریکاییها کم رفت و آمد میکردند عزیزتر از حالا بودند این یک واقعیت انکار ناپذیر است.