حقیقت این است که اوضاع امروز دنیا مثل 200،300 سال قبل نیست. ارتباط انسانهادر دنیای امروز بیش از تمام دورانهای گذشته است. همانطور که ما امروز طی چند ساعت از یک نیم کره به نیم کره دیگر و از شرق به غرب مسافرت میکنیم، ویروسها و باکتریها هم به همین سرعت ممکن است در سراسر دنیا منتشر شوند. بنابراین احتمال شیوع آنفلوآنزا و یا هر بیماری واگیر دیگری هست و بگذارید صریحتر بگوییم که احتمال فوقالعاده زیادی وجود دارد که آنفلوآنزای خوکی وارد کشورمان شود. در این اوصاف، تنها هوشیاری در مقابل آنفلوآنزای خوکی است که نه تنها جان افراد را نجات میدهد بلکه از میلیاردها ریال ضرر نیز جلوگیری خواهد کرد.
هم مسئولان باید نسبت به هوشیاری دادن به مردم اقدام کنند و هم مردم باید به توصیه مسئولان عمل کنند. باید بسیار هوشیار باشیم و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز دائماً چنین هوشیاری را با توصیه به مردم و ارتباط مستمر با سازمان جهانی بهداشت بدهد. البته نباید در هوشیار کردن مردم و آگاهی دادن برای پیشگیری از مبتلا شدن به این بیماری، آنان را ترساند، اما نباید فراموش کرد که تنها با هوشیاری به مردم میتوان از همهگیر شدن این بیماری جلوگیری کرد. واقعیت این است که وزارت بهداشت تا کنون کوتاهی نکرده است، اما باید هوشیاریاش را صد چندان کند و با سازمان جهانی بهداشت نیز ارتباط مستمر خود را ادامه دهد و بلافاصله هر مسئلهای که در مورد این بیماری وجود دارد و به ذهن کارشناسان این وزارتخانه میرسد، بدون سانسور به اطلاع مردم برساند.
باید هوشیارانه با این بیماری برخورد کرد، چرا که هنوز این بیماری شناسایی دقیق نشده و واکسن آن نیز ساخته نشده است. بنابراین مردم باید برای پیشگیری، از حضور در محافل پرجمعیت جلوگیری کرده و موارد بهداشتی را رعایت کنند. باید چنین آموزشهایی از سوی صداوسیما و رسانهها به طور مرتب به مردم داده شود تا آنان آگاهی بیشتری نسبت به این بیماری و یا هر نوع بیماری واگیردار دیگری داشته باشند. مردم هم با مشاهده هر نوع علائم سرماخوردگی باید سریعاً به دکتر مراجعه کرده و خود را ایزوله کنند، چرا که این آنفلوآنزا در شروع با سرماخوردگی ساده تفاوتی ندارد و ممکن است یک سرماخوردگی ساده شروع یک آنفلوآنزا باشد. پس باید هر علائمی که ظاهر میشود را جدی گرفت تا با مشکل روبهرو نشویم.
وزیر اسبق بهداشت و عضو کمیسیون بهداشت مجلس هشتم
نظر شما