معترضان افغان برای سومین روز متوالی امروز(یکشنبه) در اعتراض به برنامه موهن یک کلیسای آمریکا برای سوزاندن قرآن به خیابان‌ها آمدند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، تظاهرکنندگان با شعارهایی چون "مرگ بر آمریکا" و "مرگ بر مسیحیان" با نیروهای امنیتی افغان در استان لوگار در جنوب کابل درگیر شدند.

تری جونز روحانی یک کلیسای گمنام آمریکایی از تصمیم خود برای سوزاندن قرآن در سالگرد 11 سپتامبر صرف نظر کرده، اما حداقل سه هتک حرمت در نیویورک و تنسی در روز شنبه اتفاق افتاد.

شایعه برنامه سوزاندن قرآن تاکنون باعث بوجود آمدن خشم و نفرت در افغانستان و در دنیای اسلام شده است. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا هشدار داد، اینکار ممکن است به وجهه آمریکا در خارج کشور به شدت صدمه بزند و جان نیروهای آمریکایی در افغانستان را به خطر بیاندازد و خطر حمله به آمریکا و شهرهای اروپایی را به همراه داشته باشد.

به گفته دین محمد درویش، سخنگوی استاندار لوگار، هنگامی که نیروهای امنیتی افغانستان برای متفرق کردن صدها معترض که در پل عالم، مرکز استان لوگار تظاهرات می‌کردند آتش گشودند، سه تن از معترضان مجروح شدند که حال یکی از آنها وخیم است.

معترضان تهدید کردند که به پایگاه‌های نظامی خارجی حمله می‌کنند. حدود 150 هزار نیروی خارجی در افغانستان حضور دارند که در حال جنگ با طالبان هستند.

محمد یحیی، یکی از معترضان گفت: مقامات دولتی باید به ما اطمینان دهند که کلیسا قرآن را نخواهد سوزاند، در غیر این صورت ما با هزاران تن دیگر به پایگاههای نظامی خارجی حمله خواهیم کرد.

سرگرد پاتریک سیبر، سخنگوی نیروهای بین‌المللی کمک به برقراری امنیت ناتو(ایساف) در شرق افغانستان گفت که این سازمان از اعتراضات دیگری در لوگار در روز شنبه آگاه است ولی تعداد جمعیت حدود 100 تن بوده است.

وی ادامه داد: اخباری حاکی از مجروح شدن چند تن پس از درگیری معترضان که سنگ و چوب در دست داشتند با نیروهای امنیتی افغان در منطقه باراکی باراک استان لوگار وجود دارد.

روز شنبه در پی آتش گشودن نیروهای امنیتی افغان در پاسخ به پرتاب سنگ معترضان که قصد یورش به ساختمان‌های دولتی در پل عالم داشتند، چهار تن از معترضان به صورت جدی مجروح شدند.

روز جمعه هنگامی که جمعیت خشمگین به یک پایگاه آلمانی نیروهای ناتو در فیض آباد در شمال استان بداخشان حمله کردند، یک تن کشته شد. معترضان همچنین در پی افزایش خشم علیه برنامه کلیسای آمریکایی روز جمعه در کابل و چهار استان دیگر تجمع کردند. 

کد خبر 91916

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین