کره‌شمالی همچنان موشک‌های خود را برای پرتاب مهیا می‌کند.

از موشک‌های کوتاه‌برد تا دوربردترین موشک‌ها نوبت به نوبت پشت سر هم قرار گرفته‌اند تا هر روز دغدغه‌ای تازه برای جامعه جهانی خلق کنند. از هفته گذشته تاکنون کره‌شمالی روزی را بی‌دردسر نگذرانده است. حالا گزارش‌های رسیده از منطقه حاکی از انتقال پیشرفته‌ترین موشک‌های دوربرد کره‌شمالی به سکوی پرتابی در نزدیکی مرز چین است. برد این موشک را کارشناسان تا آلاسکا اعلام کرده‌اند. این اقدام کره‌شمالی منجر به افزایش تنش‌ها در شبه‌جزیره کره خواهد شد.

همزمان با تشدید اوضاع در منطقه و نگرانی کشورهای همسایه پیونگ یانگ پیش‌دستی کرده و ورود کشتی به آب‌های ساحلی غرب کره شمالی را تا پایان ماه ژوئن ممنوع اعلام کرده است. کارشناسان مسائل کره‌شمالی در سئول و واشنگتن ادعا می‌کنند که پیونگ‌یانگ می‌تواند تا اوایل ماه ژوئن موشک دوربرد خود را پرتاب کند. این بازه زمانی برای کره شمالی از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است و چرا که در همین فاصله زمانی باراک اوباما رئیس‌جمهوری ایالات متحده با همتای خود از کره‌جنوبی دیدار خواهد کرد. پیونگ یانگ از اصلی‌ترین منتقدان نزدیکی بیش از اندازه سئول به واشنگتن است.

 یک روزنامه چاپ کره‌جنوبی در توضیح این موشک دوربرد آماده پرتاب نوشت: موشکی که هم اکنون به سکوی پرتاب دونگ چانگ - نی واقع در ساحل شمال غربی کره شمالی انتقال یافته از نوع راکت‌های "تائه‌پودونگ-2" است که کره شمالی در تاریخ 5 آوریل آن را پرتاب کرد.

زنجیره حوادثی که در یک ماه گذشته از جانب کره‌شمالی جهان را تحت تأثیر قرار داد منجر به تشدید تحریم‌ها علیه این کشور شد. حالا اما شورای امنیت سازمان ملل به دنبال تشدید تحریم‌ها علیه این کشور است. در این میانه چین هم موضعی کم و بیش یکسان اتخاذ کرده است. این در حالی‌است که در دور پیشین مذاکرات شورای امنیت چین و روسیه از سرسخت‌ترین مخالفان سخت‌گیری بر کره‌شمالی بودند. حالا اما خبرهای رسیده از چین حاکی از این است که پکن نیز تبادلات دیپلماتیک خود با کره‌شمالی را به حالت تعلیق در‌آورده است. در تازه‌ترین دور این تحریم‌های خودسرانه که از سوی چین اعمال شده است، اعزام مقام‌های دولتی به کره‌شمالی ممنوع اعلام شده است.

 همزمان اما ورود مقام‌های کره‌شمالی به چین هم قدغن است. ایالات متحده و کره‌جنوبی از زمان خودداری کره‌شمالی در برابر حضور در پای میز مذاکرات شش جانبه تاکنون تلاش خود را برای همراه کردن چین با خود به کار گرفته بودند و حالا به نظر می‌رسد که کره‌شمالی با آخرین آزمایش هسته‌ای خود این بهانه را به دست متحد تجاری شماره یک خود داد تا در کنار سایر کشورهای حاضر در مذاکرات بایستد. سه چهارم تجارت خارجی کره شمالی با چین است و این کشور می‌تواند صادرات مواد غذایی و سوختی را به کره شمالی قطع کند. پکن پس از آزمایش دومین بمب هسته‌ای توسط کره شمالی در تحریم این کشور مصمم‌ شد تا حلقه تحریم‌ها علیه این کشور را تنگ‌تر کند. در این میانه ایالات متحده بیشترین نفع را از این حرکت چین خواهد برد. وزیر دفاع ایالات متحده در تازه‌ترین اظهارات خود اعلام کرده بود که کاسه صبر چینی‌ها لبریز شده است.

کد خبر 9777

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین