حتی اگر این کشور در سه سال دو بمب هستهای آزمایش کند و هر روز یک موشک کوتاهبرد و دوربرد را به فضا پرتاب کند، برای باراک اوباما که حالا سکاندار کاخ سفید است موضوعاتی مهمتر از کرهشمالی و شیطنتهای هستهای این کشور وجود دارد. شاید به همین دلیل باشد که رابرت گیتس وزیر دفاع ایالات متحده در نخستین واکنش رسمی به این شیطنت اخیر کرهایها اعلام میکند که اوضاع در شبهجزیره کره آنچنان نگرانکننده نیست که نیازی به افزایش نیرو در این منطقه باشد.
رابرت گیتس که برای دیدار با همتاهای خود در کشورهای آسیا شرقی به سنگاپور سفر کرده است در این خصوص میگوید: در حال حاضر در کرهجنوبی بیست و هشت هزار سرباز آمریکایی مستقر هستند و ما نیازی نمیبینیم که بر این جمعیت بیفزائیم.
گیتس به خبرنگاران گفت: فکر نمیکنم که کسی در دولت اوباما بگوید که بحرانی در این زمینه وجود دارد. اما با دو تحول جدید روبهرو هستیم که بسیار هم تحریکآمیز و تهاجمی هستند و ادبیات بسیار تهاجمی نیز جزئی از آن است؛ فکر میکنم که این واقعیت چالشی را که کره شمالی برای منطقه و جامعه بینالمللی دارد، ثابت میکند.
از آنجا که چین از جمله متحدان کرهشمالی در منطقه است گیتس با اشاره به ناراحتی چینیها از آزمایش اخیر هستهای کرهشمالی ادعا کرد که حالا فرصتی برای اجماع بینالمللی در خصوص تنبیه این کشور خاطی به وجود آمده است. گیتس در این خصوص گفت: نمیخواهم که این وظیفه را فقط بر دوش چین بگذارم، زیرا واقعیت این است که اگر چه چین بیش از هر کشور دیگری در کره شمالی نفوذ دارد، اما فکر میکنم که این نفوذ محدودیتهایی نیز دارد.
وزیر دفاع ایالات متحده در ادامه متذکر شد که مذاکرات شش جانبه ادامه خواهد یافت اما نتیجه نشان میدهد که این مذاکرات چندان ره به جایی نبردهاند. گیتس با رد مذاکره مستقیم میان واشنگتن و پیونگ یانگ مدعی شد که در این شرایط زمانی مذاکرات در این سطح به کار دو طرف نمیآید.
نظر شما