تیتر سه وبلاگها
-
جعبه سیاه فرهنگ مرگ
برنامهی جعبهی سیاه سیما بهانهی خوبی است که دریابیم جامعهی ایرانی تا چه اندازه مرگاندیش است و چرا نشانههای مستقیم مرگ این جامعه را خشمگین میسازد؟
-
همهگیری از سر باز کُنی
همزمان با خیزش مجدّد ویروس کووید۱۹ با سویهی اُمیکرون در جهان و بروز نگرانیها از سوی سازمانهای مرجع مانند سازمان بهداشت جهانی، در روز ۲۸ دی و در نشست مشترک وزرای کشور، علوم و آموزش و پرورش نظراتی اعلام میشود که میتواند از منظر تفکر انتقادی به چالش کشیده شود.
-
شکست رویکردهای هیجانمحور در مقابله با کرونا
اسفند ۱۳۹۸ مردم هراسان و بهتزده از همهگیری کووید۱۹ مواجه بودند با پزشکان و کارشناسانی که اطمینان میدادند خطر این ویروس جدید بیشتر از آنفولانزا نیست و شعار «کرونا را شکست میدهیم» در گوشهی تصاویر تلویزیونی!
-
یک شوخی بزرگ
نهم اردیبهشت را بهمناسبت تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، روز ملی روانشناس نامیدهاند؛
-
آیا در زمانه کرونا جایی برای آرامش هست؟
برای رهایی از کرونا امروز بیش از هر چیز نیاز به آرامش در جامعه داریم». این جمله سخنگوی محترم دولت در یادداشت منتشرشده در روزنامه دولتی ایران، و البته آرزوی همه دولتهایی است که اکنون درگیر کووید 19 هستند.
-
بحران سلامت روان در میانه بحران کرونا
آنچه این روزها بیش از هر چیز هدف قرار گرفته، سلامت روان است.
-
مواجهه درست با کرونای ترسناک
غروب هنوز منطقهی کوهستانی دارآباد را در آغوش نگرفته که وارد بیمارستان «مسیح دانشوری» میشوم.
-
آیا این همه تلخی را پایان شیرینی هست؟
پرسش غالب ایرانیان عزادار و بُهتزده این است: «آیا اینهمه تلخی و شوری را پایان شیرینی هست؟»
-
وقتی میگوییم دکتر گلزاری، از چه شخصیتی صحبت میکنیم؟
برای پاسداشت مکتوب دکتر محمود گلزاری، استاد و روانشناس پیشکسوت در گروه نخبگان خبرآنلاین
-
نوجوانی و بحرانهای الکل، اعتیاد و روابط جنسی
هشتم آبان ماه، روز نوجوان است و نوجوان همواره با دغدغه آسیبها و بحرانهای مختلفی موضوعی رسانهها بوده است.
-
امید یا ناامیدی؛ مسئله این است
مروری روانشناختی بر سالی که گذشت
-
زندگیهای مجازی
شبکههای اجتماعی آمیزهای فرصت و تهدید هستند. نادیدهگرفتن تهدیدات این شبکهها و تأکید مطلق بر فرصتها و مزایای آنها باعث خواهد شد که نتوانیم جلوی گسترش پیامدهای منفی را بگیریم و در این صورت ارزش فرصتها و مزایا نیز کمرنگ خواهد شد. اکنون در این مطلب میخواهیم به مهمترین جنبههای منفی استفاده از شبکههای اجتماعی اشاره کنیم. این جنبهها شامل موارد زیر هستند:
-
کدام زلزله در تهران مهیبتر است؟
هر روز میلرزیم
آیا آنچه شامگاه بیست و نهم آذر و بامداد ششم دی، توسط شهروندان تهرانی تجربه شد همان زلزله مهیبی بود که کارشناسان این حوزه وعدهاش را داده بودند؟ جواب، بدون نیاز به آگاهی به علم زلزلهشناسی خیر است، چراکه این زلزلهها مهیب نبود. آیا این زلزلهها مقدمهای برای زلزله مهیب است؟ زلزلهشناسان میگویند ممکن است اینگونه باشد. پرداختن به این سوالات و سوالاتی از این دست، کار عالمان علوم زمینشناسی و زلزلهشناسی است، ولی از منظر علم روانشناسی، تاکنون زلزلههای نسبتاً مهیبی تن اهالی تهران را لرزانده است و ستاد مدیریت بحرانی نیز برای آن تشکیل نشده است.
-
روانشناسی شخصیت سرمربی تیم ملی فوتبال ایران
پیدا و پنهان کارلوس کیروش
مرد شصتوسهساله پرتغالی متولد موزامبیک، تاکنون در ایران هرچه دیده و شنیده یا طرفداری محض بوده و تحسین یا مخالفت محض بوده و انتقاد. اگر هم بررسی شده، از منظر کارشناسان ورزشی بوده و بس. ششسال حضور در ایران و در مسند سرمربی تیم ملی فوتبال زمان کمی نبوده که روانشناسی نتواند شخصیت او را مطالعه کند؛ اما مانند هرآنچه که تاکنون در روانشناسی شخصیت در جامعه علمی ایران مورد بیاعتنایی قرارگرفته، ویژگیهای شخصیتی «کارلوس مانوئل کیروش» نیز به این سرنوشت دچار شده است. میخواهیم برای اولین بار با توجه به زندگینامه و مصاحبهها و مواضع علنی او، دریابیم که سرمربی پرتغالی تیم ملی فوتبال ایران دارای چه ویژگیهای شخصیتی است.
-
در قتل آتنا همه شریک جرمیم
لحظهای همه با هم درنگ کنیم و بیندیشیم به لحظه و دقیقهای که دخترک هفتسالهٔ پارس آبادی به سمت مغازهٔ رنگرز ناراضی از زندگی زناشویی و غوطهور در انگیزههای جنسی اش برای نوشیدن آب و غلبه بر تشنگی در روز داغ خردادی میرفته است. گویا از پدرش اجازه نگرفته، چون این کار هر روزش بوده است. اما اگر به پدر هم میگفت، او مخالفتی نمیکرد؛ صاحب مغازه دوستش بوده و ظن بدی نسبت به او وجود نداشته است. اما بیاحتیاطی کار دست دخترک و پدر میدهد و خانوادهٔ اصلانی در یک لحظه به معنای دقیق کلمه به خاک سیاه مینشینند.
-
چرا پيشبيني نتيجه انتخابات در ايران مشكل است؟
تلاطم ایرانیان بین تجربه روزمره و یافتههای علمی
انتخابات ریاستجمهوری امسال از منظر روانشناختی انتخابی است بین دو نوع شیوه اعتماد و متقاعدشدن: شیوهای که بر مبنای تجربه شخصی یا بینش شهودی است و شیوه دیگر بر مبنای یافتههای علمی و اطلاعات آماری.
-
چرا حالمان خوب نمیشود؟
سهم ما در تلخیهای سال ۱۳۹۵
بسیاری از مردم ایران معتقدند که سال 1395 با تلخیهای گستردهاش سالی بد بود. اما وقتی از این اکثریت بپرسید که علت این تلخیها چه بود، انگشت اتهامشان را به سوی «تقدیر»، «حاکمیت» و «مردم نادان» خواهند گرفت.
-
علیه افسردگی ملی و جهانی
شباهت تراژدی پلاسکو و انتخاب ترامپ
این روزها به نظر می رسد حال ما ایرانیان و جهانیان خوب نیست. روزهای بد بعد از شوک های ملی و جهانی سخت گریبانمان را گرفته است.