تیتر سه وبلاگها
-
رفتارهای یکسان و تاثیر آن در انسانهای مختلف
یکی از فرازها در دعای شریف سحر، سؤال و درخواست از نور الهی است، «اللهم انی اسئلک من نورک ...».
-
معنا و کاربرد «نور» در دعای سحر
در این گفتار به این پرسش می پردازیم که نور در دعای سحر به چه معنا است؟
-
یاد خَلق در خلوتهای نیمهشب با خدا
در این گفتار به مسائل مقدماتی پیرامون اهمیت ادعیه و تفاوت آن با دیگر روایات اهل بیت(ع) پرداخته می شود.
-
آیا نظام به تعریف نخستین جمهوری اسلامی پایبند است؟
« از جمهوری موعود به جمهوری موجود»؛ مقصود از این عنوان بررسی وعده های جمهوری اسلامی از قبیل فقرزدایی یا کاهش فاصله طبقاتی و یا آزادیهای سیاسی و ... نیست که هرکدام چقدر تحقق یافته و یا چقدر تحقق نیافته است.
-
استقلال حوزه، توصیه امام خمینی به مراجع و نقدها به آیتالله صافی
تصور نمیکردم ضرورتی باشد تا در مورد حادثهای که در روزهای قبل اتفاق افتاد و برخوردی که با آیتالله العظمی صافیگلپایگانی صورت گرفت بحثی مطرح کنم اما برخوردهای مختلف و مواضع گوناگون نشان داد که مسئله جدیتر و عمیقتر از چیزی است که در ابتدا به نظر میرسید.
-
امتیاز و شاخص برجسته استاد حکیمی؛ نقطه جدایی او از شهید مطهری
پرسش این است که استاد حکیمی در میان علما، اندیشمندان و متفکرین اسلامی، چه امتیازی داشت و از چه جهت او را شاخص و برجسته میدانیم؟
-
تکلیف شرعی و رأی نیابتی!
اگر حضور شهروندان در انتخابات صرفا جنبه "تکلیفی" دارد و مردم "حقی" در حاکمیت ندارند و ریزش راُی آنان خللی در ارکان مشروعیت ایجاد نمیکند ، آیا راهی برای جبران عدم حضور آنها وجود ندارد؟
-
شرکت در انتخابات و گامهای بعد از تکلیف شرعی!
اگر بپذیریم که مشارکت در انتخابات واجب و یک تکلیف شرعی است و آن را یک فتوا به حساب آوریم که شهروندان در تشخیص آن نقشی ندارند و باید تسلیم حکم خداوند که فقها اعلام میکنند باشند، چند حکم شرعی دیگر بر آن مترتب می شود؛
-
سرمایهای که حوزه علمیه از آن بهرهبرداری نکرد
امروز روز سخت و سنگینی است. از دست دادن دوست عزیز و استاد گرامی جناب آقای فیرحی مصیبت سنگینی است.
-
-
حجاب و عفت
محمد سروشمحلاتی: تفاوت مبنا و فتوا نشان میدهد که برخی آرای سختگیرانه در باب حجاب ریشه در مبنای فقهی ندارد و حساسیتهای دیگری منشأ آن است.
-
آیا حوزه علمیه چارچوب حجاب را بهدرستی تبیین کرده است؟
محمد سروشمحلاتی: وضع حجاب بانوان در جامعه ما مطلوب نیست و اینک کارشناسان بارها بدان اذعان داشته و در این باره آمارها ارائه میکنند.
-
حرکت امام حسین(ع): انقلاب، نهضت و قیام؟
ما گاهی با ارزش مواجهیم و گاهی با روش. وقتی سخن از عدالت است، ما درباره ارزش بحث میکنیم، اما بحث از روش است باید ببینیم که آیا این روش ما را به آن ارزش میرساند یا نمیرساند. در چه شرایطی ما را به ارزش میرساند و در چه شرایطی نمیرساند تا روش تغییر پیدا کند. در ادبیات اخلاقی و دینی خودمان، ارزشها بیان شده و روشها با توجه به شرایط افراد به خودشان واگذار شده است.
-
ملاقاتی متفاوت با امام صادق(ع)
امام صادق (ع)، اصحاب و شاگردان زیادی داشتند که تعداد آنها تا چهار هزار نفر هم گفته شده است. ولی این تعداد زیاد همان هایی بودند که در درس های عمومی شرکت داشتند و به فراخور استعداد خود، در فقه، تفسیر، عقاید و علوم دیگر علم آموزی می کردند.
-
زیربنای حفظ حقوق ملت
در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، گفتوگو دراینباره فضاهای خصوصی و عمومی را پر کرده است.
-
شورای نگهبان بهشتی
در سال 1358 که قانون اساسی تدوین میشد، اتفاق نظری برای نهاد شورای نگبهان وجود داشت؛ ولی درباره جایگاه و اختیارات آن، مباحثی در مجلس خبرگان مطرح بود.