-
مورد عجیب مدیریت خودروسازان در ایران
صنعتتا زمانی که قیمت خودرو بهطور کامل آزاد نشود، این دور باطل ادامه خواهد داشت. البته باید توجه داشت که آزادسازی قیمت در کوتاهمدت ممکن است تبعات تورمی بههمراه داشته باشد، اما در بلندمدت موجب شفافیت در بازار و کاهش سوداگری میشود.
-
تاثیر خروج اتباع بر قیمت اجاره مسکن
مسکنخبرهای امیدوارکنندهای دربارهٔ خروج تدریجی اتباع بیگانه به گوش میرسد؛ موضوعی که میتواند با افزایش عرضهٔ واحدهای مسکونی، به تنظیم بازار کمک کند.
-
خانههایی در انتظار اعتماد: مسکن قربانی ریسک سیاسی
مسکنروز شنبه، ۷ تیر ۱۴۰۴، بازار سرمایهی ایران در اولین روز بازگشایی پس از جنگ ۱۲روزه ایران و اسرائیل، یکی از روزهای کمرمق خود را تجربه کرد. شاخص کل با وجود فضای بسیار منفی حاکم، فقط حدود ۲ درصد کاهش یافت، چرا که حجم معاملات پایین ماند.
-
ایران؛ آغاز عصر تازه بازدارندگی و بازیابی قدرت
اقتصاد سیاسیحمله نظامی ایالات متحده به تاسیسات هستهای ایران، شوکی تازه در نظم امنیتی منطقه بود؛ شوکی که به سرعت با پاسخ شجاعانه ایران به پایگاههای آمریکایی و تحمیل یک آتشبس تاریخی بر بازیگران اصلی بحران روبهرو شد.
-
چالش های پیش روی وزیر اقتصاد شریف
بازرگانیبا معرفی وزیر پیشنهادی اقتصاد به مجلس برای اخذ رای اعتماد، بحث های متنوعی در مورد خصوصیات، توانمندی ها، سوابق، برنامه ها و رویکردهای ایشان و نقدهای مستقیم و غیرمستقیم بهاین انتخاب، در فضای رسانه ای مطرح می باشد.
-
ورود مخرب دولت به بازار رهن و اجاره
مسکناجاره کمک معیشت است و اگر بنا باشد معیشت یک خانواده موجر از راه اجاره تامین شود ، حداقل باید سه واحد مسکونی را اجاره بدهند تا با اخذ یک سوم درآمد مستاجر بتوانند معیشت خود را تامین کنند.
-
خودرو بورس کالایی،بستر رانت و نوسانگیری
صنعتهر از گاهی نیز شاهد هستیم که خودروسازها "چه دولتی و چه خصوصی "از «اصلاح قیمت» سخن میگویند. البته این اصطلاح عملاً معادل «افزایش قیمت» است. این چرخه تکراری باعث میشود بخشی از ضرر و زیان انباشته خودروسازها جبران شود، اما باز پس از چند ماه همان داستان تکرار میشود.
-
سقوط ۷۷ درصدی واگذاری زمین ؛ ناامیدی جوانان از وعدههای مسکن در بحران جمعیتی
مسکنبا وجود در اختیار داشتن بیش از ۱.۸ میلیون هکتار زمین دولتی، واگذاری زمین به مردم در سال ۱۴۰۳ به ۱۶ هزار قطعه کاهش یافت، ۷۷ درصد کمتر از سال قبل. این عقبگرد جدی، سیاستهای جمعیتی را با اخلال روبهرو کرده و پرسشی جدی را پیش میکشد: زمین مهمتر است یا خانوادهای که باید روی آن ساخته شود؟
-
گردانندگان جهنم ایرانی, قبض گاز جهنمشان را منتشر کنند
اقتصاد کلانخیلیها در برخورد اول این خبر را جدی نگرفتند، اینکه قرار است در فومن جهنم ایرانی رونمایی شود اما زودتر از آنچه انتظار میرفت این پروژه به بهرهبرداری رسید و تصاویر آتش سوزان جهنم در شبکههای اجتماعی واکنش کاربران را برانگیخت و بسیاری را شگفتزده کرد.
-
دوئل ناترازی برق با صنعت سیمان/ هشدار الوندیان درباره آینده بازار سیمان در صورت تکرار قطعی برق
صنعتدبیر انجمن صنفی صنعت سیمان در گفتوگو با خبرآنلاین، از اختلال جدی در تولید و توزیع سیمان در کشور خبر داد.
-
نسل ۶ صنعت
اقتصاد کلانبههرتقدیر ایران هنوز در سطح نسل سوم صنعت است و قرار بود طی سالهای اخیر از نسل سوم به نسل چهارم ارتقاء یابد .این درحالی است که دنیا نسل پنجم صنعت را پشت سر گذاشته و دارد به سمت نسل ششم صنعت حرکت می کند.
-
هوش مصنوعی و عطش مصرف برق
انرژی مغز انسان حدود ۲۰ وات انرژی مصرف میکند اما اگر بخواهیم همین کار را با هوش مصنوعی انجام دهیم، ۱ مگاوات انرژی صرف میشود؛ پس مصرف انرژی هوش مصنوعی به مراتب بالاست و ۵۰ هزار برابر انرژی بیشتری مصرف میکند.
-
روزهای سخت پس از توافق
اقتصاد سیاسیاین روزها جو غالب همه بخشهای کشور خوش بینی به توافقی امیدبخش بین کشورمان و دول غربی به راهبری امریکاست که پس از کشمکشهای طولانی ، سالیان دراز و سخت و پرداخت هزینه ای بسیار امیدواریم گشایشی در جهت رفع تحریمها و اتصال کشور به سیستم اقتصادی و تجاری و ... دنیا برقرار گردد .
-
خاموشی امروز از برق نیست
انرژی از ماده ۱۰ قانون مانعزدایی از صنعت برق و ارتباط آن با پدیده قاچاق سوخت و خاموشیهای سازمانیافته و گسترده، صحبت خواهم کرد، گرچه صداهای پنهانی را آشکار می سازد!
-
باید و نبایدهادر انتخاب وزیر اقتصاد جدید
اقتصاد کلانوزیر اقتصاد نباید تسلیم فشارها شود. اگر موانع جدی برای اصلاحات اقتصادی وجود دارد، باید شجاعانه استعفا دهد و دلایل آن را شفاف اعلام کند. همچنین، باید در جهت بهبود فضای کسبوکار، شفافسازی، رفع انحصار و تقویت رقابت سالم گام بردارد.
-
تناقض خاموشیها با صادرات برق ایران، وزارت نیرو چه میکند؟
انرژیبحران انرژی ایران امروز ریشه در تصمیمات شتابزده و غیرکارشناسی اصولگرایان در دهه ۸۰ دارد. احمد توکلی به عنوان چهره شاخص این جریان، با وجود هشدارهای اولیه خود درباره خطرات تثبیت قیمتها، تبدیل به یکی از اصلیترین مدافعان این سیاست مخرب شد.
-
کارگران و چالش نان
بازار کارطبق گزارشات رسمی متولیان امر ، حدود ۳۰ درصد جامعه زیر خط فقر قرار دارند ، شوربختانه هیچ طرح و برنامه ای متفاوت از طرحهای سترون ، ناکارا و بویژه تودهستایانه دولتهای قبلی طراحی و اجرایی نشده و فقط مثل همیشه با عکس های یادگاری با کارگران روبرو هستیم .
-
تاثیر توافق قوی یا ضعیف بر نرخ دلار
اقتصاد کلاندر پی حضور جمهوری اسلامی در میز مذاکره و تقویت احساس خوشبینی به رفع خطر تهاجم نظامی به ایران بازار نرخ دلار به این تحولات واکنش مثبت نشان داد.
-
حادثه بندرعباس تبعات جبران ناپذیری بر اقتصاد دارد
اقتصاد کلان✍🏻 حادثه تلخی که در بندر شهید رجایی بندرعباس رقم خورد، تبعات جبرانناپذیری را بر کل سیستم تجاری و اقتصادی کشور تحمیل نمود.
-
جنگ تعرفهها را به واردات کالای خارجی نبازیم!
بازرگانیدر روزهای اخیر تعرفه های گمرکی سال ۱۴۰۴ توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد و اگرچه پیگیری های دولت در افزایش نرخ ارز مبنای محاسبات گمرک ارزشمند است اما کاهش تعرفه به بهانه تنظیم بازار تداوم حمایت و تشویق واردات در مقابل تضعیف تولید داخل است و قطعا به زیان تولید داخل خواهد بود.
-
« اجاره بها » یا « خون بها »؟
مسکندر دولت و مجلس گذشته بسته حمایتی قانون جهش تولید مسکن تصویب شد و بانکها مکلف شدند که ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به موضوع مهم مسکن اختصاص دهند ولی در نهایت با وجود تکالیف قانونی و ضمانتهای اجرایی محکم بانکها به دو درصد تکالیف خود عمل کردند و ۱۰ بانک مجموعه تسهیلاتی که پرداخت کردند و در حد صفر باقی ماند .
-
دبه «هزار همتی» دولت علیه بازنشستگان؟
اقتصاد کلاننکته مهم و نگران کننده در سخنان رئیس مجلس آنجا است که ایشان گفتند " در مورد بدهی های دولت به سازمان تامین اجتماعی عدد ۷۰۰ همت مطرح بود ولی بعدها معلوم شد ۴۰۰ همت است و با نگاهی به حسابرسی های قابل تائید بدهی دولت حدود ۲۴۰ همت است " که احتمالا این ارقام را ایشان به استناد گزارشات دولتی ها ازجمله سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصادی و دارایی ( مرکز مدیریت بدهی های دولت ) مطرح نموده که خلاف واقع است و بسیار نگران کننده خواهد بود .
-
ضد مذاکرههایی که جیبشان پر است از پول تحریم
اقتصاد کلانخیلی هم نباید دور رفت، عمر زیادی ندارند. دلالان نفتی را میگوییم، همانهایی که با اتیکت «دورزنندگان تحریم» چنان منافع ملی را تلکه کردهاند که برای خود افعی شدهاند.
-
روند تغییرات نرخ طلا و ارز تحت تاثیر وقایع پیش رو
اقتصاد سیاسیسطح تنش میان ایران و غرب در ماههای اخیر به شدت و به طور کم سابقه ای بالا رفته است، شاید به نظر بسیاری که سالهای پایانی جنگ را به یاد ندارند این سطح تنش بی سابقه به نظر برسد.
-
تختگاز خودروهای بیکیفیت در آمار خونین تصادفات
صنعتبالابردن استانداردها به تنهایی مشکلی را در صنعت خودرو حل نمی کند ،کما اینکه در این ۴ ،۵ سال گذشته استانداردها را بالا برده ایم و از ۶۵ به ۸۵ رساندیم.مشکل اصلی ما اقتصادی است و برای رفع مشکل کیفیت خودرو و به روز شدن خودروسازان باید ساختارهای اقتصادی درست شود.
-
مزد پایین کارگران، گروگان ناکارآمدی مسئولان
بازار کارتعیین دستمزد مسئله ای بسیار حساس است که می تواند آثار اجتماعی و سیاسی به مراتب بیشتری از اثر اقتصادی داشته باشد. تداوم پائین بودن دستمزد و کاهش مکرر قدرت خرید بخش های وسیعی از مردم، می تواند آثاری بلندمدت و زنجیره ای از جمله گرفتار کردن این گروه در دایرۀ (تلۀ) فقر داشته باشد. فقر مانع از آن می شود که افراد بتوانند نیازهای غذائی، بهداشتی، و تحصیلی خود و فرزندانشان را تأمین کنند؛ امری که موجب استمرار فقر در نسل های متوالی گردد
-
منابع حساب ذخیره حمایت از تولید ملی
اقتصاد کلانبه نظر می رسد برای حمایت واقعی از تولید ملی باید به سمت استفاده از سازوکار وضع " مالیات اجتماعی " بر فعالیتهای آسیب رسان به تولید ملی و اشتغال ملی حرکت نمود .
-
تحلیل بازار مسکن در سال ۱۴۰۳
مسکنمعامله گران با درج قیمتهای کاذب و تبلیغات غیر واقعی رسانه ایی، در سطح گسترده تلاش زیادی انجام دادند که قیمتها را بالا ببرند، اما رکود مسکن تغییری نکرد و جذابیتی برای معامله گران و سرمایه گذاران ایجاد نشد.
-
نقشه راه توسعه صنعتی کشور همچنان در هالهای از ابهام
صنعتاگر بخواهیم یک چشم انداز کلی از صنعت نساجی و پوشاک در سال ۱۴۰۴ ترسیم نماییم؛ شاید دادههایی که از روزهای پایانی سال ۱۴۰۳ در اختیار داریم، بتواند نقشه روشنتری از افق ۱۴۰۴ برای ما ترسیم نماید.
-
صادرات خرما ممنوع شد
بازرگانیسازمان توسعه تجارت ایران طی نامهای خطاب به گمرک اعلام کرد که صادرات ۳ نوع خرما با هدف تنظیم بازار و تأمین نیاز کشور در ایام نوروز مقارن با ماه مبارک رمضان ممنوع شد.