-
ریشههای منازعه تاریخی هند و پاکستان در گفتوگو با نوذر شفیعی:
ردپای پررنگ افغان ها در بحران کشمیر/ مناقشه ای دیرپا بدون چشمانداز روشن توافق
آسیامهمترین عامل در تشدید بحران کشمیر این است که این مسئله، یک مناقشه سرزمینی است. وقتی پای سرزمین به میان میآید، منافع حیاتی کشورها نیز درگیر میشود و کشورها برای حفظ منافع حیاتی خود حتی حاضر به جنگ میشوند.
-
تحلیل مذاکرات عمان در اسپیس خبرآنلاین
تفرشی: توافق ایران و آمریکا در یک صورت امکانپذیر است/ چین و روسیه نباید احساس کنند در مذاکرات نقشی ندارند
دیپلماسییک کارشناس مسائل بین الملل در نشست زنده مذاکرات عمان در اسپیس خبرآنلاین گفت: ایران و آمریکا میتوانند به یک توافق دست پیدا کنند به شرطی که عناصر داخلی و خارجی در وارد کردن خدشه به آن موفق نشوند. به نظر نمیرسد که ایران و آمریکا بخواهند ماجرا را به طور کلی منتفی کنند اما هیچ بعید نیست که اسرائیلیها و تندروهای داخلی به هر طریقی که شده و بدون توجه به تبعات آن روند توافق را برهم بزنند.
-
تحولات سریع در روابط ایران و آمریکا؛ از تهدید تا مذاکره
مسیر احتمالی واشنگتن در قبال تهران؛ چرا ترامپ گفتوگو با ایران را به جنگ ترجیح میدهد؟
دیپلماسیاولویت های ویژه ترامپ با جنگ افروزی علیه ایران مغایرت دارد. ترامپ روی سیاست گرایش به سمت داخل و احیای اقتصاد آمریکا تمرکز کرده است بر این اساس درگیر شدن در حمله به ایران مانع اجرای این سیاست ها خواهد شد و احتمالا این سیاست ها را به بن بست می کشاند. همچنین تلاش ترامپ برای کاندید شدن برای دریافت جایزه صلح نوبل باعث می شود او به دنبال ساختن تصویر صلح طلب از خود باشد نه جنگ طلب
-
شوری: در سفر عراقچی پیام مقام رهبری به پوتین تسلیم شد/ انتظار نداریم که روسیه امنیت ما را تضمین کند
پشتپرده هفته شلوغ دیپلماسی ایران؛وزیر دفاع عربستان برای فهم مستقیم سیاست منطقهای ایران به تهران آمد/ هدف از دیدار عراقچی و پوتین چه بود؟
دیپلماسییک کارشناس روابط بینالملل به خبرآنلاین گفت: عربستان به عنوان یک بازیگر مهم منطقه حتماً نگرانیهایی دارد و از طرف دیگر نیز ایده ها و برنامه هایی برای آینده شرایط منطقهای دارد که طبیعتاً این ایده ها و برنامه ها بدون تعامل با ایران و بدون اینکه مشخص شود ایران چه سیاستهایی را در منطقه در پیش خواهد گرفت و بدون مشخص شدن نتایج مذاکرات هستهای ایران و آمریکا چندان برای عربستانیها قابل دسترس نخواهد بود.
-
سلطانی: مذاکره در سطح کارشناسی امیدوارکننده است اما الزاما به معنای توافق نیست
پیام امیدوارکننده «شنبههای دیپلماسی»/ توافق ایران و آمریکا نزدیک است؟
دیپلماسییک کارشناس ارشد روابط بین الملل به خبرآنلاین گفت: آغاز مذاکرات کارشناسی اگرچه خبر مثبتی است اما الزاما به معنای نزدیک شدن به توافق نهایی نیست.
-
ترامپ نمیخواهد بیش از این برای مسائل نظامی در منطقه و منافع اسرائیل هزینه بدهد
رمزگشایی از تغییر مکرر ادبیات ترامپ درباره مذاکره یا جنگ با ایران/ هانیزاده: این مذاکرات از نگاه ترامپ باید یک ضربالاجل داشته باشد
دیپلماسیحسن هانیزاده کارشناس مسائل بینالملل تاکید دارد که دونالد ترامپ شخصیت پیچیده ای دارد و تغییر مکرر ادبیات او روی محورهای مذاکره و صلح با ایران یا تهدید به حمله نظامی ناشی از تاثیر نزدیکان اوست.
-
تناقض در مواضع مذاکرهکنندگان آمریکایی؛ بازی دیپلماتیک یا سردرگمی؟
بیگدلی: مواضع متناقض ویتکاف با هدف فشار به ایران است/ ترامپ از مواضع اولیه خود مقداری عقبنشینی کرده است
دیپلماسییک کارشناس مسائل بین الملل درباره مواضع متناقض مقام های آمریکا درباره مذاکرات با ایران گفت: به نظر میرسد این تناقضات بخشی از سیاست فشار است که هدف آن تحت فشار قرار دادن ایران برای تصمیمگیری سریعتر است. شاید آنها امیدوارند از این طریق امتیازات بیشتری از ایران بگیرند. البته این موضوع اهمیت چندانی ندارد و اصل مذاکرات را تحت تأثیر قرار نمیدهد. در سیاست، معمولاً طرفهایی که قصد مذاکره دارند، تلاش میکنند آخرین فشارها را اعمال کنند تا در مذاکرات امتیازات بیشتری کسب کنند.
-
اروپا در تهدیدهای اخیر با آمریکا هماهنگ است و میخواهد نشان دهد خطر جنگ جدی است
فریدون مجلسی: توافق ایران و آمریکا به سود روابط ایران با روسیه و چین است/ آمریکا بهترین کشور برای خرید اورانیوم ایران است
دیپلماسیفریدون مجلسی دیپلمات پیشین میگوید که روسیه و چین هرگز متحدین استراتژیک ایران نبودند و توافق ایران و آمریکا و رفع تحریمها میتواند فضای بسیار بهتری برای ایران در جهت همکاریهای اقتصادی با چین و کشورهای حوزه خلیج فارس ایجاد کند.
-
کارشناس مسائل آمریکا میگوید اصرار بر برچیدن تأسیسات غنیسازی مذاکرات را به بنبست میکشاند
پشتپرده تغییر موضع ویتکاف/ پای لابیهای تندرو در میان است؟/ تیم مذاکرهکننده میتواند مواضع آمریکا را مدیریت کند
دیپلماسییک کارشناس ارشد مسائل آمریکا به خبرآنلاین گفت: بحثی که ویتکاف در موضوع هستهای مطرح کرده را میتوان مدیریت کرد اما اضافه کردن بحث موشکی که احتمالا منظورش موشکهایی است که کاربرد حمل بمب هستهای دارد، وضعیت را پیچیده میکند.
-
نصری میگوید درباره مذاکرات مسقط باید محتاطانه خوشبین بود
برپایی مذاکرات عمان مطابق پارامترهای ایران/ الگوی توافق همان است که در برجام بود/ در مذاکرات «جمعآوری تاسیسات هستهای» مطرح نشد
دیپلماسییک کارشناس ارشد سیاست خارجی به خبرآنلاین گفت: به نظرم حرکت مثبتی در حوزه دیپلماسی آغاز شده که باید از آن به عنوان یک «پروژه ملی» - فارغ از سلایق سیاسی و جناحی - حمایت کرد.
-
مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان؛ آغاز مسیری نو یا تکرار گذشته؟
احمدی:مواضع اعلامی آمریکا لزومأ با خواسته آنها در میز مذاکره یکی نیست/ واشنگتن در صورت زیادهخواهی از تهران مقصر شکست مذاکرات است
دیپلماسییک کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرآنلاین درباره مواضع ایالات متحده در مذاکرات امروز در عمان با ایران گفت: رهبران سیاسی در اظهارات عمومی شان به مخاطبان متعددی نظر دارند و هدفشان راضی کردن طیف وسیعی از مخاطبان است. حرف اصلی و موضع اصلی در پشت میز مذاکره زده می شود، آن هم در مراحل پیش رفته مذاکره.
-
نصری از یک اتفاق بیسابقه و جالب توجه در تاریخ روابط ایران و آمریکا میگوید:
نتیجه مذاکره ایران و آمریکا مهمتر از شکل و قالب آن است/ نمایش ترامپ حاوی ۳ پیام مهم برای ایران بود
دیپلماسییک کارشناس دیپلماسی عمومی به خبرآنلاین گفت: نمایش ترامپ در نوع اطلاع رسانی درباره مذاکرات با ایران حاوی سه پیام مهم برای ایران بود.
-
سلطانی:شرایط منطقه ای و بین المللی در راستای موفقیت مذاکرات می باشد
اولین دستاورد مذاکره میان ایران و آمریکا/شانس موفقیت مذاکرات زیاد است /دو طرف بر دو موضوع به توافق اولیه میرسند
دیپلماسییک استاد دانشگاه درباره آغاز مذاکره ایران و آمریکا به خبرآنلاین گفت: منافع ایران و آمریکا و حتی کشورهای ثالث در این است که ایران و آمریکا بر خلاف مذاکرات قبلی برای برجام خیلی سریع به نتیجه و توافق برسند.
-
برهانی: مواضع ترامپ موفقیت مهمی برای ترکیه است/ موضع ایران شجاعانه و مسئولانه بود
اسرائیل ناچار است در محدوده تعیینشده ترامپ حرکت کند/ نتانیاهو حرفهایی شنید که انتظار نداشت/ اسرائیل دشمن مذاکرات عمان است
دیپلماسییک کارشناس ارشد مطالعات اسرائیل به خبرآنلاین گفت: بنیامین نتانیاهو غافلگیر شد و حرفهایی از ترامپ شنید که انتظار شنیدن آن را نداشت. ترامپ نشان داد این بار آمریکاست که سیاست را برای اسرائیل تعیین می کند
-
نقدها و پیشنهادات صریح محمدعلی سبحانی در گفتوگو با خبرآنلاین:
به جای مذاکره سیاسی، با ترامپ وارد شراکت اقتصادی شویم/ شرکتهای آمریکایی راه رفع یا دور زدن تحریمها را بلدند
دیپلماسیمحمدعلی سبحانی پیشنهاد میدهد به جای مذاکره سیاسی با ترامپ وارد شراکت اقتصادی شویم و سوءتفاهمات با اروپا را حل کنیم. او به میانجیها خوشبین نیست؛ خصوصا که میگوید نباید کارت بازی کشوری دیگر شویم.
-
عمادالدین باقی در گفتگو با «خبرآنلاین»
از سرگیری حملات اسرائیل مجازات دستهجمعی مردم غزه است/ نتانیاهو جای هیتلر را گرفته است
خاورمیانهعمادالدین باقی میگوید: «نتانیاهو و دولت اسرائیل با هولوکاستی که در غزه آفریدهاند، دیگر نمیتوانند از جنایت هیتلر برای دفاع از خود ارتزاق کنند، بلکه آنها جای هیتلر را گرفتهاند.»
-
میزگردی با حضور عباس آخوندی، مهدی آهویی و کیهان برزگر در «خبرآنلاین»:
با ترامپ چه باید کرد؛ مذاکره یا عدم مذاکره؟/ شاید فشار حداکثری یک شیوه معاملاتی باشد/ باید در استراتژیهای امنیت ملی تجدیدنظر کنیم
دیپلماسیدر میزگردی نوروزی با حضور عباس آخوندی، کیهان برزگر و مهدی آهویی، استادان دانشگاه به مباحث روز روابط بینالملل پرداختیم. سوال محوری ما این بود که با ترامپ چه باید کرد که اساتید حاضر از مناظر متفاوتی به این سوال پاسخ دادند.
-
گفتوگو با ناصر هادیان، استاد برجسته روابط بینالملل:
در مقابل آمریکا خواستههای مشخص داشته باشیم / برای مذاکره نیاز به میانجی نداریم/ برنامه موشکی از مذاکرات خارج خواهد شد
دیپلماسیما هم باید مانند بقیه از روانشناسی ترامپ استفاده کنیم و من فکر میکنم که علیرغم شعارهایی که میدهد، این امر شدنی است. به قول خودمان او به مرگ میگیرد که به تب راضی شویم. پس امتیازهایی به او بدهیم که او بگوید من این امتیازها را گرفتم و مسأله ایران را حل کردم و قبلیها نتوانستند. اگر این را داشته باشد که چنین ادعایی را در داخل آمریکا کند، حتی امتیاز بهتری نسبت به دموکراتها میدهد.
-
موحدیان: اردوغان از خطر محبوبیت اماماوغلو به خوبی آگاه است
خنجر از پشت ترامپ و نتانیاهو به اردوغان؟!/ نقش مداخلات خارجی در اعتراضات ترکیه
خاورمیانهیک کارشناس روابط بین الملل در گفتگو با خبرآنلاین درباره اعتراضات سراسری ترکیه برای بازداشت شهردار استانبول گفت: بنظر می رسد ترکیه عرصه رویارویی آمریکا و اسرائیل با انگلیسی ها شده و اردوغان شرایط دشواری را در پیش خواهد داشت.
-
در ماههای اخیر با دیپلماسی جلوی جنگ را گرفتیم/منعی برای کار تجاری با آمریکا نداریم
عراقچی: مذاکره نکردن با آمریکا راهبرد ما نیست/ مدافع برجام بوده و هستم/ سیاست خارجی ایران متمرکز بر دیپلماسی و پرهیز از جنگ است
دیپلماسیعباس عراقچی، وزیر امور خارجه دولت چهاردهم در یکی از واپسین روزهای اسفند ۱۴۰۳ میزبان خبرگزاری خبرآنلاین برای یک گفتگوی نوروزی با محمد مهاجری شد.
-
در گفتوگو با محمدعلی دستمالی بررسی شد
در سوریه دولتِ تحتالحمایه شکل گرفته است/ گفتمان اخوانی و سلفی، شانسی برای تثبیت ندارد
دیپلماسیبُرد ترکیه، مدالی نیست که در یک ماراتن، آنرا تصاحب کرده باشد! به این دلیل که حتی سه چهار هفته قبل از سقوط بشار اسد، اردوغان از لفظ «جنابِ اسد» استفاده میکرد و مصرّانه خواهان عادیسازی روابط آنکارا – دمشق بود! اما رویدادهای پس از ۷ اکتبر، پیجرها، ضربه به حماس و حزب الله لبنان، تنش جدی و مستقیم بین ایران و اسرائیل، مشغولیت شدید روسیه در اوکراین و علاوه بر همهی اینها، بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، کاری کرد که سقوط اسد عملی شود.
-
محبعلی: حقوق طوایف تأمین نشود، سوریه به سه یا چهار منطقه تجزیه میشود
شورش علویان؛ چالشهای یک اقلیت در قلب خاورمیانه/ بدترین سناریو برای سوریه رقم میخورد؟
خاورمیانهیک کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با خبرآنلاین درباره ناآرامی های اخیر سوریه و شورش علویان گفت: همانطور که در عراق اقلیم کردستان از اهل سنت به وجود آمد و کردها حقوق خاص خود را دارند و قدرت بین شیعه، کرد و اهل سنت همانند لبنان تقسیم شده علویان نیز انتظار دارند جایگاه ویژه ای در قدرت به آنها داده شود که حق شان هم هست. اگر جایکاه علویان در قدرت و مجلس و ساختار سیاسی مشخص نشود و آداب و رسوم آنها به رسمیت شناخته نشود طبیعتا آنها نمی توانند آرام باشند و این درگیری ها و خشونت ها ممکن است ادامه پیدا کند.
-
متقی: امارات گزینه مناسبی برای انتقال پیام ترامپ نبود
آوردن نامه ترامپ توسط امارات یک انگاره را تقویت میکند/ دو مسیر بهتر برای انتقال پیام وجود داشت؛ چرا به این شکل؟!/فضای کنونی ابهامآلود است
دیپلماسییک کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرآنلاین درباره انتقال نامه ترامپ توسط امارات به ایران گفت: آمریکاییها مسیر درستی را برای انتقال پیام انتخاب نکردند، ایران در ایالات متحده دفتر نمایندگی دارد که در طی ماههای گذشته تلاشهای زیادی را در ارتباط با موضوعات مختلف انجام داده و آمریکا می توانست این نامه را از طریق این دفتر به ایران ارسال کند.
-
نجار: بقای حکومت جولانی به چندین عامل مهم بستگی دارد
پشتپرده آشوبهای اخیر سوریه؛ ریشهها و پیامدهای خیزش سوریها علیه جولانی چیست؟
خاورمیانهیک کارشناس مسائل خاورمیانه درباره ناآرامی اخیر سوریه گفت: جولانی یک حکومت خودخوانده وابسته است اما این موضوع قابل ذکر است که وابستگی جولانی به یک کشور یا یک جناح نیست، بقای حکومت جولانی به دلیل نداشتن هیچ صبغه سیاسی و حکومتی و داشتن یک وجهه تروریستی به چندین موضوع وابسته است.
-
گفتگوی مفصل خبرآنلاین با برهانی از تحولات سوریه و خشونتهای اخیر در مناطق علوینشین
درگیری ایران با سوریه و ترکیه ره به ترکستان است/ ایران میتواند با محور اخوانی کار کند/ به دست خودمان آب به آسیاب اسرائیل نریزیم
دیپلماسیسید هادی برهانی، استاد دانشکده مطالعات جهان میگوید: در ایران نیروهایی هستند که به دلایل واقعی و قابل فهم با حکومت جدید دمشق مخالفت می کنند اما داستان محدود به اینها نیست. من در ایجاد اختلاف میان تهران و دمشق و آنکارا نوعی آتش افروزی می بینم که بعید می دانم ریشه آن در تل آویو نباشد. متاسفانه دهه هاست اسرائیل ما را در منطقه بازی می دهد و به جان هم می اندازد و خود در گوشه ای نشسته و استفاده آن را می برد. نابود شدن سوریه و ایران و ترکیه همه و همه به نفع اسرائیل است و ما متاسفانه به دست خودمان آب به آسیاب اسرائیل می ریزیم. واقعا شرایط خطرناکی است.
-
خدایی: این یک فرصت بینظیر برای ایران است که تهران باید آن را مدیریت کند
ایران «کارت معامله» چین با ترامپ میشود؟/توافق تهران و واشنگتن بهضرر چین و روسیه/اگر ترامپ همه این اقدامات را عملی کند...
دیپلماسییک کارشناس مسائل آمریکا به خبرآنلاین گفت: ترامپ از سیاستهای اسرائیل پیروی بیچونوچرا نمیکند، و این برای ایران یک فرصت است. هنر سیاست در این است که جمهوری اسلامی بتواند با درک این فرصت، از آن به نفع خود استفاده کند.
-
کولایی: دغدغه مهم آمریکا، خلاصی از هزینههای امنیتی اروپا است
ترامپ با چه هدفی به دنبال پایان جنگ اوکراین است؟/ ارتش اروپایی تشکیل خواهد شد؟
آمریکایک کارشناس مسائل اوراسیا به خبرآنلاین گفت: جنگ اوکراین یک معضل امنیتی برای اتحادیه اروپا به شمار می آید و نگرانی از بی ثباتی در این کشور که در شرق این قاره قرار گرفته و انتقال پیامدهای آن به درون اروپا و شرق آن یک دغدغه جدی برای کشورهای اروپایی است.
-
مروری بر سقوط اسد در گفتوگو با حمیدرضا دهقانی پوده، عضو تیم مذاکرات آستانه:
ما نخواستیم که آمریکا در روند آستانه باشد/ با برجام توانستیم در منطقه نقشآفرینی کنیم/ سقوط اسد،یک سقوط نظامی و هماهنگ شده میان سه کشور بود
دیپلماسیدیپلمات مطرح کشورمان درباره چرایی سقوط اسد به خبرآنلاین گفـت: قطر با اسد مخالف بود، امارات متحده عربی و عربستان سعودی هم که با سوریه رابطه برقرار کرده بودند و باید میآمدند، اواخر کار بود و فرصتی باقی نبود. در داخل هم مردم ناراضی بودند. ارتش ناراضی بود. در هر صورت نمیتوانیم بگوییم سقوط اسد یک سقوط نظامی بود. یک سقوط هماهنگ شده بود.
-
زلنسکی پشت میز مذاکره با ترامپ بازمیگردد؟
پیشبینی هولناک درباره اوکراین/ زلنسکی وضعیت مشابه صدام حسین در حمله به ایران را دارد/ روسیه به دنبال منافع نیست بلکه به دنبال بقا و امنیت خود است
اروپایک کارشناس مسائل بینالملل به خبرآنلاین گفت: روسیه بدون شبه جزیره کریمه و دستیابی به شبه جزیره از طریق زمینی نمیتواند بقا داشته باشد، یعنی بحث روسیه بحث منافع نیست، بحث امنیت است. امنیت یعنی موجودیت و بقایی که روسها باید داشته باشند برای اینکه به اروپا و فضای مدیترانه دسترسی داشته باشند و گرنه باید برای ورود به اروپا از حوزه شرق دور بزنند .
-
شگفتی «انحلال» خودخواسته «پ ک ک» پس از پنجدهه مبارزه مسلحانه
چرخش ناگهانی اوجالان/ اردوغان به این صلح نیاز دارد/ کردها موافق هستند، حتی بارزانی و طالبانی
خاورمیانهیک کارشناس مسائل ترکیه به خبرآنلاین گفت: اوجالان صراحتا اشاره کرده که دلیل او برای درخواست انحلال گروه پ ک ک تغییرات دموکراتیکی است که در ترکیه ایجاد شده است. ضمن اینکه کردهای منطقه هم به نوعی درگیر این فرایند شده اند، از کردهای عراق گرفته تا کردهای سوریه و بنابراین بنظر می رسد اینبار شانس موفقیت صلح بیشتر است.