-
رسانهها کار دیپلماتها را سخت نمیکنند
نقدی بر موضع عراقچی؛ رسانهها یار کمکی هستند یا مزاحم؟ / یک «شوخی» که بازتاب گستردهای یافت
دیپلماسیعراقچی پس از پایان دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا در عمان از میزبان خود تشکر کرد که محیط آرام فراهم کرده است «بدون حضور خبرنگاران که با آرامش مذاکرات بتواند انجام شود».
-
آیا طرفین درباره غنیسازی و ذخایر اورانیوم به توافق میرسند؟
اختلاف نظر فنی کارشناسان ایران و آمریکا در دور سوم مذاکرات مسقط
دیپلماسیدور سوم مذاکرات ایران و آمریکا با بحث بر سر جزئیات فنی پیچیده در پنج محور پایان یافت. محورهای اختلاف میان کارشناسان چیستند و هر طرف چه پیشنهادی برای حل آن داشته است؟
-
سبک مذاکرهای ترامپ میتواند به توافق با ایران منجر شود/ رئیس جمهور آمریکا نومحافظهکاران را کنار گذاشته است
دیپلماسیترامپ این فرصت را دارد که با نزدیک شدن ایران به سلاح هسته ای، اعتبار خود را به عنوان یک معامله گر به اثبات برساند.
-
معاملهگری که در دام خود گرفتار شد/ سریال ناکامیهای ترامپ از غزه، اوکراین تا تعرفهها
آمریکارئیس جمهور آمریکا جدول زمانی دقیقی برای توافقات مربوط به ایران، اوکراین، غزه و تعرفهها تعیین کرده است. اما موفقیت سریعی که او وعده داده بود، دور از دسترس بوده است.
-
مذاکره با ایران میتواند ثبات ژئواکونومیک و ژئوپلیتیکی خاورمیانه را تقویت کند
مذاکرات ایران و آمریکا؛ فرصتی طلایی برای عربها
آمریکااین مذاکرات نه تنها میتواند روابط دوجانبه را تغییر شکل دهد، بلکه فرصتی تاریخی برای کشورهای عربی شورای همکاری خلیج فارس نیز ایجاد کند.
-
ضرورت اتخاذ سریع راهبرد رسانهای برای جلوگیری از شبههافکنی
رویکرد رسانههای آمریکایی، اسرائیلی و روسی درباره دلیل انفجار بندر شهید رجایی چه بود؟
دیپلماسیدقایقی پس از انفجار بندر شهید رجایی در استان هرمزگان، رسانه های امریکایی،اسرائیلی و روسی رویکردهای رسانه ای متفاوتی در مواجه با این حادثه اتخاذ کردند که غالبا با مذاکرات ایران و آمریکا مرتبط است.چرا باید به سرعت در رسانه های رسمی راهبرد رسانه ای واحدی برای بازتاب به دنیا طراحی شود؟
-
مسقط میزبان یک لحظه سرنوشتساز در دیپلماسی بینالمللی
نشانههای مثبت از مذاکرات ایران ـ آمریکا/ عواملی که امکان توافق را پررنگتر میکند
دیپلماسیتحولات ۴۸ ساعت اخیر دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط دلایلی روشن برای امیدواری ارائه میدهد. دلایلی از جمله تقویت ریال و کاهش تنشهای منطقهای نیز چشمانداز مثبتی ایجاد کرده بیش از هر زمان توافق بین ایران و امریکا را نزدیک کرده است. اما چرا باید به نتیجه مذاکرات امیدوار بود؟
-
مذاکراتی که جهان را متحول میکند!
جدال ترامپ و نتانیاهو بر سر ایران و توافق هستهای/ تصمیمی که تاریخساز خواهد شد
دیپلماسیدر صورتی که مذاکرات ادامه پیدا کند و به مرحله ای برسد که سر دوراهی تصمیم به دستیابی به توافق یا دست نیافتن به آن قرار بگیریم، اسرائیل بار دیگر مداخله و برای تخریب مذاکرات تلاش خواهد کرد. در این لحظه ترامپ در یک موقعیت سرنوشت ساز قرار خواهد گرفت یا باید توافق را انتخاب کند و خطر رسیدن به تفاهم با اسرائیل را به جان بخرد یا حمله به ایران را انتخاب کند و تنش کنونی در جهان را به میزان قابل توجهی تشدید کند و میزان قابل توجهی از منافع آمریکا را به خطر بیندازد.
-
ضعف مفرط مهندسی رسانهای مذاکرات عمان
چرا باید جریان رسانهای و اطلاعرسانی مذاکرات ایران و آمریکا تغییر کند؟
دیپلماسیجریان رسانهای مذاکرات به دلیل وابستگی به الگوهای سنتی و فقدان شفافیت، ناتوان از مدیریت افکار عمومی است و روزی نیست که تیم مذاکره هسته ای با سورپرایزی خرابکارانه مواجه نشود.
-
بحران در شبهقاره
کشمیر در آتش؛ تنشهای مرزی هند و پاکستان به نقطه جوش رسید/حملهای که منطقه را به لرزه انداخت
آسیاتنش ها بین هند و پاکستان در حالی در ۴۸ساعت گذشته بالا گرفته که این تنش ها دامنه ای از اقدامات نظامی تا اقتصادی و دیپلماتیک را فرا گرفته است. تنش ها از کجا آغاز شد و چگونه به بحران فعلی رسید؟
-
واشگتن و ریاض در آزمون اعتماد
معنای توافق هستهای آمریکا و عربستان برای ایران/ پیادهسازی «توافق ۱۲۳» در خاورمیانه؟
دیپلماسیبهجای هموار کردن مسیر عادیسازی روابط با اسراییل، یک توافق هستهای میان عربستان و واشنگتن ممکن است کلید پرداختن به ظرفیت هستهای نظامی ایران و نگرانیهای گستردهتر درباره اشاعه تسلیحات کشتار همگانی در منطقه باشد.
-
اتحادی دیپلماتیک در برابر فشارهای غرب
دیپلماسی بیوقفه عراقچی از الجزایر تا روسیه و چین؛ حرکت شطرنجی ایران در آستانه مذاکراتی حساس
دیپلماسیسفرهای متراکم عباس عراقچی قبل از آغاز مذاکرات ایران و امریکا نمایانگر هماهنگی کشورهای دوست موثر بر مذاکرات از طریق دیپلماسی بود. اما چرا این سفرها اهمیت داشت و نقش چین و روسیه در مذاکرات با میانجی گری عمان چیست؟
-
دیپلماسی ایران، با حمایت عربستان و روسیه، فشارهای غرب را تعدیل کرده است
نیاز ایران برای مصارف صلح آمیز به اورانیومِ چند درصد است و چگونه تامین می شود؟
دیپلماسیدرصد و میزان غنی سازی اورانیوم از سوی کشورمان یکی از مهمترین مسائل مطرح فنی در دور دوم مذاکرات ایران و امریکا است. اما ایران چه ظرفیت های بومی برای غنی سازی دارد و نیاز آن برای مصارف صلح آمیز چه میزان است؟
-
ادامه اصلاحات مترقی پاپ فرانسیس، یا بازگشت به محافظهکاری!
پیشتازان جانشینی پاپ فرانسیس چه کسانی هستند؟/ تغییر آینده کلیسا با انتخاب پاپ جدید کلید خورد
اروپاپاپ جدید که جانشین پاپ فرانسیس فقید خواهد شد، به طور قطع لحن آینده کلیسا را مشخص خواهد کرد: این لحن ممکن است ادامه اصلاحات مترقی پاپ فرانسیس باشد و یا بازگشت به محافظهکاری!
-
آغاز روند رسمی برای انتخاب پاپ جدید
وداع واتیکان با پاپ فرانسیس/ رازهای زندگی پاپی که جهان را تحت تأثیر قرار داد
اروپاپاپ فرانسیس پس از مدت ها دست و پنجه نرم کردن با بیماری درگذشت. رهبر کاتولیک های جهان در ۱۴ فوریه برای درمان ذات الریه در بیمارستان بستری شده بود. پس از بستری شدن پاپ فرانسیس در بیمارستان، واتیکان اعلام کرد که تشخیص بیماری پاپ ذات الریه بوده و آزمایشات نشان داد سطح پلاکت خون او پایین است و دچار کم خونی است. گزارش زیر نگاهی به زندگی او دارد.
-
مسکو ممکن است نقش کلیدی در توافق هستهای ایران به دست آورد
نقش کلیدی روسیه در مذاکرات ایران و آمریکا؛چرا اورانیوم ایران به مسکو منتقل میشود؟/اختیار روسیه در صورت نقض توافق از سوی آمریکا
دیپلماسییک روزنامه انگلیسی نوشت:روسیه به عنوان مقصد احتمالی ذخایر اورانیوم ایران مطرح شده و همچنین میتواند به عنوان داور نقض توافق عمل کند.
-
تحولات سریع در روابط ایران و آمریکا؛ از تهدید تا مذاکره
مسیر احتمالی واشنگتن در قبال تهران؛ چرا ترامپ گفتوگو با ایران را به جنگ ترجیح میدهد؟
دیپلماسیاولویت های ویژه ترامپ با جنگ افروزی علیه ایران مغایرت دارد. ترامپ روی سیاست گرایش به سمت داخل و احیای اقتصاد آمریکا تمرکز کرده است بر این اساس درگیر شدن در حمله به ایران مانع اجرای این سیاست ها خواهد شد و احتمالا این سیاست ها را به بن بست می کشاند. همچنین تلاش ترامپ برای کاندید شدن برای دریافت جایزه صلح نوبل باعث می شود او به دنبال ساختن تصویر صلح طلب از خود باشد نه جنگ طلب
-
گزارش نیویورکتایمز از نتیجه مذاکرات/ پیشنهاد ایران به آمریکا برای راهاندازی پروژه مشترک برای ادارهٔ تأسیسات غنیسازی هستهای
دیپلماسییک روزنامه آمریکایی در گزارشی مفصل از نتایج مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا نوشت:بدون برچیده شدن تاسیسات هسته ای ایران دو طرف به فاز فنی مذاکره ورود خواهند کرد.
-
زمین بازی بین ایران و آمریکا در دور دوم مذاکرات...
آیا ایران با انتقال اورانیوم غنی شده به روسیه موافقت خواهد کرد؟
دیپلماسیانتقال اورانیوم غنی شده به خارج از ایران به چالشی کلیدی میان ایران و امریکا در مذاکرات غیرمستقیم با میانجی گری عمان تبدیل شده است. ایران و امریکا در دو دهه گذشته در مواجهه با انتقال اورانیوم به خارج از ایران، چه واکنشی نشان دادند؟ گزارش خبرآنلاین رفتار هر دو بازیگر را از سال۲۰۰۰ تا۲۰۲۵ بررسی کرده است.
-
اجتماع وزرا و معاونین ترامپ در رم ایتالیا و وزیردفاع عربستان در ایران،پیش از آغاز مذاکرات
آیا حضور مقامات آمریکایی در رم نشانهای از توافق است؟
اروپاحضور مقامات ارشد دولت ترامپ در رم ایتالیا آن هم یک روز قبل از آغاز دور دوم مذاکرات ایران و امریکا، گمانه زنی ها درباره تلاش امریکایی ها برای توافق با ایران را افزایش داده است. کدام مقامات امریکایی در ایتالیا حضور دارند و تاکنون درباره ایران چه اظهارنظری داشته اند؟
-
ادعاهایی که از فضای مجازی شروع شد
شایعات سرمایهگذاری کلان آمریکا در ایران؛ حقیقت یا خیال؟
دیپلماسیانتشار شایعاتی از سرمایه گذاری ۱۰۰۰ میلیارد دلاری امریکایی ها در ایران در صورت توافق، افکارعمومی را از واقعیت موانع ساختاری اقتصاد ایران برای چنین سرمایه گذاری دور کرده است. در این گزارش به موانع سیاسی چنین سرمایه گذاری پرداخته ایم. گزارش خبرآنلاین را بخوانید.
-
اهداف سفر «برادرِ بن سلمان» به ایران در آستانه دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا
دیپلماسیخالد بن سلمان در حالی یک روز قبل از مذاکرات ایران و امریکا با مقامات عالی نظام در تهران دیدار کرد که اهداف سفر او در جایگاه وزیر دفاع و به نمایندگی از پادشاهی عربستان سعودی اهمیت دوچندان دارد.
-
برجام در آستانه انقضا؛ آیا اروپا میتواند بحران ایران ـ آمریکا را مدیریت کند؟
دیپلماسیآمریکا و ایران در مسیر تشدید تنش هستند. اروپا میتواند و باید یک راه خروج ایجاد کند.
-
همکاری ایران و آژانس در آستانه تصمیمات سرنوشتساز
راز سفر گروسی به تهران؛ ایران با دست پٌر به مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا میرود؟
انرژی هستهایسفر رافائل گروسی به ایران در آستانه دور دوم مذاکرات جمهوری اسلامی با امریکا چه معنایی دارد؟ هدف از این سفر چه بود و چرا مقامات روسیه آن را مهم ارزیابی کردند؟
-
دیپلماسی پسامذاکرهای عراقچی بعد از دور اول مذاکرات با آمریکا
استراتژی ایران برای ایجاد جبههای متحد در منطقه/ پیام هوشمندانه عراقچی به واشنگتن: ایران در انزوا نیست
دیپلماسیعباس عراقچی بعد از دور نخست مذاکرات ایران و امریکا در عمان، با مجموعه ای از فعالیت های دیپلماتیک کوشش کرد ظرفیت دیپلماسی ایران را برای دور دوم مذاکرات، تقویت کند. این اقدامات چه بودند و چه دستاوردی داشت؟
-
تحلیل کارشناس اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا
مسیر مذاکرات ایران و آمریکا به کدام سو میرود؟/ آیا نشانهای از مصالحه دیده میشود؟
دیپلماسیتا به امروز، ایران همان چیزی را به دولت ترامپ داده است که به تیم جو بایدن داده بود: مذاکرات غیرمستقیم متمرکز بر مسأله هستهای و کاهش تحریمها.
-
الگوی مذاکراتی ترامپ اروپا را نگران کرده است...
ترامپ در مذاکره چگونه رفتار میکند؟/ ترکیبی از فشار تاکتیکی، معاملهگری اقتصادی و دیپلماسی شخصی
آمریکاشناخت الگوی مذاکره ترامپ با کشورهای جهان می تواند به فهم دقیق رفتار او و پیشبینی کنش های آینده او منجر شود. در این گزارش، الگوی مذاکره ترامپ با اوکراین مورد بررسی قرار گرفته است.
-
پیامدهای حمله اسرائیل به T4؛ این تنش در آستانه تبدیل شدن به یک بحران منطقهای است...
ترکیه و اسرائیل در سوریه به رقبای مرگبار تبدیل میشوند؟/ استقرار اس-۴۰۰ پیامی به اسرائیل و هشداری به غرب
خاورمیانهمنازعه ترکیه و اسرائیل در روزهای اخیر بر سر تاسیس پایگاه های نظامی در سوریه شدت گرفته است. در این گزارش به دلایل اسرائیل و ترکیه برای جلوگیری از حضور دیگری در سوریه پرداخته ایم. چرا ترکیه و اسرائیل به بن بست رسیدند؟
-
از ثبات منطقهای تا تقابل با غرب؛ تعادل میان حمایت و احتیاط....
مواضع روسیه در برابر مذاکرات ایران و آمریکا؛ مسکو نمیخواهد در جنگی دیگر با آمریکا درگیر شود
دیپلماسیبا پایان دور نخست مذاکرات ایران و امریکا، روسیه با رویکردی مثبت در حال ارزیابی وضعیت دو کشور است. چگونه روسیه در شرایط فشار امریکا علیه ایران به منافع خود در خاورمیانه می اندیشد؟
-
اهداف و انگیزههای طرفین مذاکرات عمان از نادیده گرفتن اروپا
چرا اروپاییها از مذاکرات ایران و آمریکا حذف شدند؟/ اروپا از این انزوا نگران است
دیپلماسیغیبت اروپایی ها در مذاکرات ایران و امریکا در عمان به حاشیه رانده شدن آنها منجر شده است. چه عواملی در ارتباط با ایران و امریکا به کنارگذاشته شدن اروپا منجر شد و چه پیامدهایی بر سیاست خاورمیانه خواهد داشت؟