سید حسن موسوی چلک

یکی از موضوعاتی که در چند وقت اخیر در رسانه ها و افکار عمومی بیش از همیشه به آن پرداخته می شود،موضوع خشونت است.اتفاقاتی از قبیل زور گیری با قمه در روز روشن که فیلم آن در سطح جامعه پخش شده یا قتلی که با خودرو در منطقه میدان کاج در چند روز قبل اتفاق افتاده است و موارد مشابه دیگر (که تحلیل مطالب رسانه ها، سایت ها و مطبوعات موید نکته فوق است) گویای نگرانی از افزایش خشونت در جامعه است. آمار پرونده های مربوط به ضرب و جرج در مراجع قضایی نیز این موضوع را تایید می کند.در افزایش خشونت عوامل مختلفی در سطوح فرد،خانواده و جامعه دخیل هستند و پیامد های مختلفی را نیز در این سطوح به دنبال خواهد داشت.
یکی از نکاتی که در این زمینه لازم است به آن توجه شود برنامه ریزی برای افزایش سلامت روانی و اجتماعی مردم است.امروزه فشار های مختلفی که به مردم وارد می شود آستانه تحمل آنان را پایین آمده است.لذا در چنین شرایطی احتمال عدم کنترل خشم در روابط میان افراد جامعه تشدید می شود.در این زمینه هم مردم و هم دستگاه های مرتبط برای آموزش مهارت های مختلف ارتباطی از جمله کنترل خشم و ... باید فعال تر و دقیق تر و کارشناسی شده تر عمل کنند.
سیاست های رسانه های هم نباید ترویج کننده رفتار های خشن باشد. موضوعی که متاسفانه در بسیاری از فیلم ها شاهد هستیم.حتی برای خنداندن مردم نیز یکسره دعوا و خشونت به اشکال مختلف را نشان می دهیم.تحلیلی بر رفتار و ادبیات کلامی و غیرکلامی هنر پیشه ها حتی در سریال های طنز نیز گویای این مسئله است.
در شرایط کنونی مردم نیاز به شادی و نشاط دارند.بدون شک در جامعه ای که مردم از نشاط اجتماعی، پویایی اجتماعی و سلامت روانی بیشتری برخوردار باشند رفتار های خشونت آمیز کمتر خواهد بود.لذا همه باید برای شادی برنامه ریزی کنیم حتی اگر مشکلات متعدد از جمله مشکلات مالی داشته باشیم. توجه به پیشگیری اجتماعی( به معنای عام آن) انتخاب بهترین رویکرد می تواند در این راه باشد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 267518

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =