سه شنبه 3 مهر 1397
یکشنبه 20 خرداد 1397 - 13:57:00 چاپ

نقش دستمال‌های آشپزخانه در مسمومیت غذایی

دانش > پزشکی - ایرنا به نقل از یورک الرت نوشت: محققان متوجه شدند که دستمال‌های مورد استفاده در آشپزخانه می‌تواند به رشد پاتوژن‌هایی کمک کند که انتقال آنها به خوراکی‌ها موجب مسمومیت غذایی می‌شود.

 

محققان دانشگاه موریس در آمریکا در این مطالعه نشان دادند که عواملی مانند جمعیت افراد خانواده، ماهیت برنامه غذایی، تعدد کاربردهای دستمال‌های آشپزخانه و مرطوب ماندن این دستمال‌ها، ازجمله عواملی هستند که بر رشد پاتوژن‌ها در دستمال‌های آشپزخانه تأثیر گذاشته و به‌طور بالقوه موجب مسمومیت غذایی می‌شوند.

این مطالعه نشان می‌دهد که ترکیب اعضای خانواده و شیوه‌های بهداشتی مورداستفاده در آشپزخانه هم بر بار میکروبی دستمال‌ها و حوله‌های آشپزخانه تأثیر دارند.

این مطالعه نشان داد: حوله‌هایی که برای چند کار مورداستفاده قرار می‌گیرند ( پاک کردن ظروف، خشک‌کردن دست‌ها، نگه‌داشتن وسایل گرم، پاک کردن و تمیز کردن سطوح) شمارش باکتریایی بیشتری نسبت به حوله‌هایی داشتند که فقط برای یک منظور مورداستفاده قرار می‌گیرند؛ همچنین حوله‌های مرطوب شمارش باکتریایی بیشتری نسبت به حوله‌های خشک داشتند.

محققان نتیجه‌گیری کردند که لازم است از استفاده چندمنظوره از دستمال‌های آشپزخانه و یا به‌کارگیری دستمال‌های مرطوب خودداری کرد و همچنین خانواده‌های پرجمعیت دارای اعضای خردسال و سالخورده باید به‌طور خاص مراقب رعایت بهداشت در آشپزخانه باشند.

این تحقیق در نشست سالانه انجمن میکروبیولوژی آمریکا ارائه شد.

 

5656

 

ارسال دیدگاه

قوانین ارسال نظر
  • خبرآنلاین نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند
  • لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید
  • اگرچه تلاش می‌شود نظرات ظرف 2ساعت تعیین تکلیف شوند اما نظراتی که پس از ساعت 19 نوشته شود حداکثر تا 9 صبح روز بعد منتشر می‌شوند
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.

0/700

پربیننده‌ترین