۰ نفر
۱ آبان ۱۳۸۹ - ۰۸:۵۱

تحقیقات نشان می‌دهند، تزریق بتا-آمیلوئید به موش‌های سالم باعث ظهور علائم بیماری آلزایمر در آنها شده است. آیا این پروتئین می‌تواند از طریق انتقال خون یا روش‌های دیگر، گروه‌های سالم را مبتلا کند؟

محبوبه عمیدی: تحقیقات عصب‌شناسان نشان می‌دهد پلاک‌های مغزی که عامل ظهور نشانه‌های آلزایمر در فرد هستند، می‌توانند با تزریق پروتئین ایجاد‌کننده آنها به فضای شکمی موش‌های آزمایشگاهی، در مغزشان شکل بگیرند. مطابق این تحقیق پروتئین عامل آلزایمر می‌تواند از محیط پیرامون به بدن فرد راه پیدا کرده و ساخت پلاک‌های خرابکار را آغاز کند.

این پروتئین که نقش آن در ساخت پلاک‌های مغزی اثبات شده، بتا-آمیلوئید نام دارد. 4 سال پیش محققان دانشگاه توبینگن در آلمان نشان دادند، تزریق محتوای مغزی دچار آلزایمر به مغز سالم می‌تواند به تشکیل پلاک‌هایی مانند پلاک‌های تشکیل‌دهنده این بیماری منجر شود. در حال حاضر همین گروه با تزریق محتوای مغزهای دچار آلزایمر به قسمت‌های دیگر بدن این موش‌ها نشان داده که این پروتئین از نقاط مختلف بدن می‌تواند خودش را به مغز برساند و تشکیل پلاک‌ها را آغاز کند.

به گزارش نیوساینتیست، برای این تحقیق از موش‌های اصلاح‌ژنتیکی‌شده، استفاده شده تا بیماری آلزایمر در انسان در این موش‌ها شبیه‌سازی شود. این گروه می‌توانند حجم قابل‌توجهی از بتا-آمیلوئید را در مغزشان تولید کنند.

زمانی که این موش‌ها دو ساله شدند، بخشی از بافتی مغز آنها به پرده صفاق -غشای نازکی که دیواره‌های حفره شکمی و دستگاه گوارش را می‌پوشاند- در موش‌های اصلاح‌ژنتیکی‌شده جوان تزریق شد. گروه شاهد نیز بافت مغز را از مغز موش‌های سالم دریافت کرد.

پس از 7 ماه و پیش از ظهور علائم آلزایمر در موش‌های گروه اول، بافت مغزی هر دو گروه بررسی شد. این بررسی‌ها نشان داد در حالی که بافت مغزی گروه شاهد دستخوش هیچ تغییری نشده، پلاک‌های قهوه‌ای درست مانند مبتلایان به آلزایمر، مغز گروه اول را احاطه کرده است.

اگر بتا-آمیلوئیدها می‌توانند از محیط‌های دیگر بدن به مغز برسند، چقدر احتمال انتقال این بیماری به وسیله انتقال خون وجود خواهد داشت؟ یا در درجه اول چطور بتا-آمیلوئید از بافت مغزی فرد مبتلا وارد جریان خون می‌شود؟

پل سالواترا که یک عصب شناس است، می‌گوید: «این گروه تنها روی یکی از نشانه‌های آزایمر تمرکز کرده است، باید برای تشخیص بیماری، علائم دیگر آن نیز مورد بررسی قرار بگیرند».

شاید هنوز برای نگرانی از نتایج این تحقیق زود باشد اما این گروه از محققان همکار درخواست کرده، هنگام کار با این پروتئین تمامی جنبه‌های ایمنی را در نظر داشته باشند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 102418

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • باران IR ۱۵:۱۰ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۹
    0 0
    واقعااز مطالب عالی تون لذت بردم ممنون