آینده نوشت:

 دومین سرویس دهنده جهانی خبر، بخش فارسی خود را راه اندازی کرده تا با توجیه حضور 126 میلیون فارسی زبان در منطقه خاورمیانه، این پوشش جمعیتی موثر را از دست ندهد.راه اندازی سرویس فارسی زبان یورو نیوز از یک سال پیش در دستور مناقصه ای قرار گرفت که میان اتحادیه اروپا و برنده این طرح رسانه ای یعنی شبکه یورو نیوز در لیون فرانسه برگزار شد.

یورونیوز بلافاصله با آگهی جذب روزنامه نگاران و فعالان حرفه ای رسانه در داخل ایران ظاهری جدی برای راه اندازی یک شبکه حرفه ای فارسی زبان را به نمایش گذاشت.

مدیر اجرایی این شبکه از دریافت تعداد زیادی از درخواست های بالا از داخل ایران خبر می دهد، اما در ادامه بهانه می آورد که به دلیل مشکلات ویزا و سایر مسایل امکان استفاده از آنها را پیدا نکردیم.

برخی شنیده ها در خصوص پارتی بازی شدید برای جذب نیروهای فارسی زبان در این شبکه تا حد زیادی به واقعیت نزدیک شده است.

با رونمایی از بخش فارسی یورونیوز دو نکته بسیار مهم وجود دارد، نخست اینکه هیچ سرویس نگارشی فارسی زبان روی تصاویر ارایه نمی شود و به خلاف سرویس های ترکی و دیگر زبان های این شبکه، یورونیوز فارسی زبان به خاطر نداشتن سرویس نگارشی فارسی زبان و استفاده از زبان فارسی برای توضیحات متنی خبرهای منتشر شده، در دراز مدت ارزش خاصی برای مخاطب عام فارسی زبان نخواهد داشت.

دوم اینکه، یورونیوز به دلیل ساختار ام سی و بدون مجری خود، بیشتر خبرها را توسط گویندگان به اصطلاح در کابین ارایه می کند. بیشتر بخش های خبری این شبکه جز بخش های ویژه به صورت آماده و تدوین شده روی آنتن می رود، اما وقتی صداهای ناهنجار و غیرحرفه ای از این شبکه شنیده می شود، نتیجه پارتی بازی به شیوه اروپایی بیشتر نمایان می شود.

این شبکه ساختارهای حرفه ای را برای بخش فارسی خود در نظر گرفته، ولی پیمانکاران رفیق بازی که فعالیت بخش فارسی را به صورت کنترات از یورونیوز در اختیار گرفته اند، ثابت کردند که در قلب اروپا و حتی با سفارش اتحادیه اروپا هم می توان پارتی بازی کرد و بیشتر به  جیب فکر کرد تا ارائه خدمات!

در این میان منبع موثقی در فرانسه به خبرنگار آینده گفت: "یورونیوز اعتبار اروپایی دارد، اما سپردن کار به صورت کنترات به دو ایرانی مقیم فرانسه موجب شده آنها دوستان و اطرافیان ایرانی خود در اروپا و اغلب اتباع مسلط به زبان فارسی را از برخی جاها مانند آذربایجان، اسراییل و امارات متحده عربی به این سرویس فارسی بیاورند.

ین دو نفر از چهره های سیاسی و یا خبرنگاران کوچ کرده نیستند و از اتباع قدیمی ایرانی ساکن فرانسه هستند. همین دو نفر براساس برنامه قبلی از ورود نیروهای کوچ کرده در فرانسه جلوگیری کردند و از جذب نیروهای داخل ایران به بهانه امکان همکاری آنها با دستگاه های امنیتی ایران مهر ممنوع زدند".

وی همچنین متذکر شد: "رفتارهای اتحادیه اروپا برای راه اندازی سرویس های ویژه زبان های مختلف معطوف به دخالت های سیاسی و مداخله جویانه نبوده و بعید است در مورد سرویس زبان فارسی این سنت نقض شود. ولی در کل پارتی بازی شدید در این بخش اعتبار فعالیت فرامنطقه ای یورونیوز را به شدت کاهش خواهد داد".   

صرف نظر از واکنش های احساسی برخی رسانه های دولتی در ایران به راه اندازی سرویس فارسی یورونیوز که بدون شناخت و به سنتی قدیمی بدون تحلیل و حرف منطقی بیان می شود، بعید است این شبکه با ساختار و شاخص های اطلاع رسانی اختصاصی خود که بیشتر صرف بیان خبر با گرایش اقتصادی، اجتماعی و علمی است، با وجود نقص شدید فنی و حرفه ای مخاطبان ویژه فارسی زبان را به خود جذب کند.

در همین حال طرفی مدیر اجرایی راه اندازی این بخش فارسی که پیش تر سرویس ترکی را با کمک تلویزیون دولتی ترکیه راه اندازی کرده، به صراحت از دریافت درخواست های همکاری زیادی از ایران خبر داده که به هر تقدیر مورد توجه مدیران یورونیوز قرار نگرفته است.

جای حیرت و تعجب دارد که بنگاه های خبری خارجی مانند بی بی سی  و یورونیوز با علم و آگاهی به توانمندی های گسترده انسانی در حوزه روزنامه نگاری و تلویزیون در ایران اقدام به راه اندازی سرویس های فارسی زبان و بعد آگهی های استخدام می کنند.

ما در این سو صداوسیما که در کل با توسعه ساختارهای خبری و اطلاع رسانی قهر کرده و حتی سعی در کلونی کردن و محدودیت های بیشتر خبرهای خشک و غیرمنعطف است، از سوی دیگر دستگاه های فرهنگی و اطلاع رسانی و تبلیغاتی کشور نیز به این هجمه خبری و اطلاع رسانی علیه مخاطبان فارسی زبان بی توجه بوده و قصدی برای راه اندازی شبکه های مستقل خبری فارسی زبان ندارند.

سوال اینجاست که وقتی ناتوی فرهنگی و جنگ نرم هدف اصلی خود را داخل مرزهای ایران طراحی و اجرا می کند، چرا باید دستگاه های فرهنگی و تبلیغاتی توانمند مالی و انسانی توجهی به ضعف های موجود اطلاع رسانی داخلی و بین المللی و نیازهای 126 میلیون فارسی زبان ندارند.

کد خبر 104093

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دنیا IR ۰۵:۳۶ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۸
    0 0
    باز شروع شد
  • ایمان IR ۰۸:۰۴ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۸
    0 0
    چرا خبر دروغ و بی اساس می دهید.سرویس نوشتاری این شبکه برای تمامی زبانهای آن , انگلیسی است و فقط صحبت ها فرق می کند.
  • بدون نام IR ۲۲:۴۲ - ۱۳۸۹/۰۸/۲۴
    1 0
    آخه جقدر مزخرف میگید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!! از شما بهتره که تا یه چیزی میشه سریع سایتشو فیلتر میکنید.
  • ياسر IR ۲۲:۵۴ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۱
    0 0
    فيلتر كردن سايت يورونيوز دليل بر كذب بودن ادعاي شماست. خانم ماريا سر سالاري يكي از قديمي ترين ‍ژورناليست ها كه در بي بي سي فعاليت داشت سردبير بخش فارسي اين رسانه آزاداروپايي در غياب رسانه هاي آزاد داخل كشور
  • علی IR ۲۲:۰۳ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۶
    0 0
    شما دروغگو ها که هیچگاه خجالت نمی کشید.برید بمیرد کثافت ها ..........

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین