محمد ابراهیم طاهریان، سفیر سابق ایران در افغانستان مطلبی درباره بحث برانگیز شدن کمک‌هاى جمهورى اسلامى ایران به افغانستان نوشته است.

طاهریان عنوان کرده است : " بعد از تحولات اخیر افغانستان در دهه گذشته براى اولین بار جمهورى اسلامى ایران تعهدى را براى کمک به توسعه و بازسازى افغانستان در قالب نیم میلیارد دلار در اولین اجلاس بازسازى افغانستان که حدود ده سال قبل در توکیو برگزار شد،‌ به عهده گرفت. این کمک توسط وزیر امور خارجه وقت پیشنهاد شد و بعد هم به مجلس شوراى اسلامى فرستاده و تصویب شد.
قرار بود در طول پنج سال، هر سال پنجاه میلیون دلار به افغانستان در قالب پروژه‌هایى که مورد پیشنهاد و تایید دولت افغانستان است عملیاتى شود. ثمره آنچه تا به حال اتفاق افتاده است این است که بیش از سیصد و سى پروژه کوچک و بزرگ به پیشنهاد دولت افغانستان، ‌توسط دولت ایران اجرا و تحویل دولت افغانستان شده و مورد بهره‌بردارى قرار گرفته است. "

وی افزوده است: " ایران در طول سه دهه گذشته میزبان مهاجران میلیونى افغانى بوده است، چه مهاجرینى که ثبت نام شده‌اند و چه مهاجرینى که ثبت نام نشده‌اند، ‌از جمهورى اسلامى ایران کمک‌ها مستقیم دریافت کرده‌اند یا کمک‌هایى که در قالب یارانه بوده و براى شهروندان ایرانى ارائه مى‌شده، ‌بدون هیچ تبعیضى دریافت کرده‌اند. از تحصیل رایگان تا آب و برق و نان و غیره... که اگر این کمک‌ها را هم در نظر بگیریم یک رقم میلیارد دلارى مى‌شود و در رابطه با مهاجرین،‌ کمک‌هایى را ارائه کرده است که این امر جدیدى نیست. "

سفیر سابق ایران در افغانستان درباره بحث بر سر این کمک های ایران به این کشور نوشته است : " طرح مسئله کمک ایران به افغانستان در جهت ارتقاى موقعیت این کشور که اصلا موضوع جدیدى هم نیست از سوى برخى رسانه‌ها و دامن زدن به این مسئله و قلب واقعیت آن در این شرایط زمانى با چه هدفى انجام مى‌شود؟ به نظر مى‌رسد که کشورهاى فرامنطقه‌اى و تا حدودى مقامات بومى در افغانستان بعد از گذشت ده سال از بحران افغانستان به این نتیجه رسیده‌اند که جمع جبرى کارکرد جامعه بین‌الملل و کشورهاى فرامنطقه‌اى اگر منفى نبوده باشد، ‌صفر است.
به نظر مى‌رسد طرح این‌گونه اخبار و دامن زدن به آن نوعى سفسطه در مورد نقش مثبت و ایجابى ایران در افغانستان که در سه دهه گذشته آن را انجام داده و به نظر مى‌رسد ایران از معدود کشورهایى است که هم میزان کمک‌ها و هم نوع کمک‌هایش، ‌شفاف و قابل اندازه گیرى است. بنابراین به نظر مى‌رسد طرح این موضوع یک ترفند تبلیغاتى براى تشویش افکار عمومى در افغانستان درباره جایگاه ایران است و ممکن است که این تاثیراتى هم در این سوى مرز یعنى ایران داشته باشد و سوالاتى ایجاد کند."

متن کامل مطلب وی را اینجا بخوانید.

کد خبر 105854

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۴:۰۷ - ۱۳۸۹/۰۸/۲۰
    0 0
    تا دیر نشده افغانهای غیر مجاز باید کشور را ترک کنند اینها مشگلات فراوانی را هم در حال حاضر و در آینده برای امنیت ملی هستند
  • f IR ۰۶:۵۴ - ۱۳۸۹/۰۸/۲۱
    0 0
    شما به چه حقی پول به افغانستان دادهایدایا تحیصیل فرزندان این مرز بوم از این پولها خرج کردهاید از اول سال تا حالا مدرسه بابت بچه من 2000000ریال در خواست کرده ب چه دلیل چون دولت حقوق فرهنگیان را نمی دهد انها با شیوه های مختلف از مردم پول می گیرند مثلا دیروز ازمن12000ریال بابت بیمه اگر این مبلغ را کل دانش اموزان بدهند چقدر می شود