۰ نفر
۱۷ آبان ۱۳۸۹ - ۱۰:۱۶

ایسنا نوشت

کنگره‌ی بین‌المللی شمس تبریزی صبح امروز (دوشنبه، 17 آبان‌ماه) در دانشگاه ارومیه آغاز شد.

به گزارش خبرنگار بخش ادب خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در مراسم افتتاحیه‌ی این کنگره که با حضور مسؤولان و اهل فرهنگ و ادب همراه بود، پس از سخنرانی استانداران آذربایجان غربی و فارس، از تمبر یادبود و تابلوفرش پیوند فرهنگی حافظ و شمس تبریزی رونمایی شد. همچنین هدیه‌ی ویژه‌ی استاندار فارس شامل دیوان حافظ و تندیس نمادین مقبره‌ی حافظ به استاندار آذربایجان غربی تقدیم شد.

وحید جلال‌زاده - استاندار آذربایجان غربی - در این مراسم با خیرمقدم به شرکت‌کنندگان در این کنگره، گفت: ستارگان درخشانی در سرزمین پهناور ایران بزرگ وجود دارند و بخشی از هویت این سرزمین، اهل بیت (ع) هستند و ما افتخار می‌کنیم در سرزمینی زندگی می‌کنیم که تمدن‌ساز بوده است.

او افزود: ما امروز با تکیه بر این مفاخر بزرگ فرهنگی خود، تمدن جدید اسلامی را بنا می‌کنیم که باید با نگاهی به گذشته و بزرگان خودش مسیر جدیدش را طی کند.

جلال‌زاده اظهار کرد: شمس، مولانا، حافظ، رودکی، خیام، عطار و... چراغ‌های روشن و ستارگان تابانی هستند که به این مسیر روشنایی می‌بخشند و جوانان ما که طلایه‌دار رشد و پیشرفت هستند، باید به این چراغ‌های تابان توجه کنند.

استاندار آذربایجان غربی معرفی بزرگان علم و ادب و هنر ایران را به نسلی که باید آینده را بسازند، از اهداف اصلی برگزاری کنگره‌ی بین‌المللی شمس تبریزی و همایش‌هایی از این دست عنوان کرد.

او با تأکید بر ضرورت برگزاری چنین همایش‌هایی اظهار کرد: کنگره‌ی بین‌المللی شمس تبریزی قدم ناچیزی است برای شناساندن ستارگان درخشان بزرگ ایران اسلامی.

روح‌الله احمدزاده‌ کرمانی - استاندار فارس - نیز در سخنانی اظهار کرد: ایران همواره کانون همه‌ی یکتاپرستان عالم بوده و در طول هزاران سال گذشته هیچ مکتب الحادی در آن راه‌ نیافته است. امروز اگر دولتمردان ما از مکتب رهایی‌بخش اسلام سخنی به میان می‌آورند، به مدد ذخایر عظیم فرهنگی و تمدنی، همچنین ذخایر و مفاخر عظیم فرهنگ اسلامی است.

او با اشاره به این‌که رویکرد دولت دهم، یک رویکرد فرهنگی است، گفت: پرداختن به مفاخر فرهنگی و تمدنی از جمله شاخصه‌هایی است که رییس‌جمهور کشورمان همواره بر آن پافشاری می‌کند.

احمدزاده گفت: امروز ایران با شاخصه‌هایی چون آزادی، آزادگی، عدالت، توحید، یکتاپرستی، عشق و مهرورزی، شهره است.

استاندار فارس با اشاره به پیوند فرهنگی میان استان‌های فارس و آذربایجان، تصریح کرد: فارس و آذربایجان عصاره‌ی تمدن و فرهنگ ایرانی هستند.

او نقطه‌ی پیوند میان شمس، مولانا و حافظ را قرآن دانست و گفت: آن‌چه این بزرگان را در دو دنیا عزیز گردانده و گذشتگان و آیندگان را به آن‌ها محتاج کرده است، ارائه‌ی نگاه زیبا و در عین حال کاربردی برای زندگی بهتر و سعادتمند مبتنی بر قرآن است.

احمدزاده در ادامه عنوان کرد: این دو اصول و اندیشه‌های کاربردی را در راستای زندگی سعادتمند بر اساس نگاه درست به خدا، صداقت و شناخت درست گوهر‌های خویش و اتکا به خویش، به جهانیان عرضه کردند.

او افزود: حیات طیبه همان زندگی ناب برآمده از نکات ظریفی است که در آموزه‌های این دو بزرگ اشاره شده است.

استاندار فارس با تأکید بر ضرورت ترجمه‌ی آموزه‌های مولانا و حافظ به زبان‌های مختلف و شناساندن آن‌ها به دوستداران فرهنگ و ادب در سراسر جهان، اظهار کرد: پیوند شیراز و خوی از اتفاقات مبارکی است که بخش کوچکی از این خیزش و جهش فرهنگی را فراهم می‌آورد.

به گزارش ایسنا، در ادامه‌ی این مراسم، جواد جهانگیر‌زاده - رییس مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان آذربایجان غربی و نماینده‌ی مردم ارومیه در مجلس - گفت: بزرگداشت شمس تبریزی به عنوان برجسته‌ترین عنصر فرهنگی پس از عناصری که تاکنون باعث فخر ما بوده‌اند، باعث می‌شود که حمیت جدی نسبت به مفاخر استان ایجاد شود.

او همچنین گفت: کنگره‌ی بین‌المللی شمس تبریزی باید مقدمه‌ای باشد برای شناساندن بیش‌تر استان آذربایجان غربی.

جهانگیرزاده در ادامه اظهار کرد: تداوم گرامی‌داشت شمس می‌تواند حتا به افزایش و پایداری امنیت ملی کشور نیز کمک کند.

نماینده‌ی مردم ارومیه در مجلس افزود: این روزها بعد از سرزمین خراسان، یکی از نقاط برجسته‌ی ایران، آذربایجان است؛ آذربایجان خود را برای ایران و در کنار ایران می‌بیند. نکوداشت شمس کمک می‌کند به این‌که بدانیم جایگاه فرهنگی آذربایجان در ایران کجاست.

مؤید حسینی ‌صدر - نماینده‌ی مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی - نیز با تشکر از برگزار‌کنندگان این کنگره و خیرمقدم به میهمانان مراسم، گفت: ما کشوری هستیم مهد فرهنگ و تمدن که مفاخر فرهنگی و آثار ارزشمند بسیاری داریم و ضرورت دارد که اقدامات گسترده‌ای در راستای معرفی و شناساندن آن‌ها صورت گیرد.

او با اشاره به مفاخر فرهنگی آذربایجان گفت: مسؤولان کشور باید تلاش کنند که مفاخر فرهنگی ما به دنیا شناسانده شوند و در این راستا برگزاری چنین همایش‌هایی می‌تواند بسیار مفید باشد.

او در ادامه از برگزاری همایشی فاخر که در شأن آذربایجان دلیر و فرهیخته برگزار شده است، ابراز خوشحالی کرد و سپس درباره‌ی عشق مولانا و اتصال معنوی او به روح الهی سخنانی را بیان کرد.

این مراسم با سخنرانی توفیق سبحانی - دبیر کمیته‌ی علمی کنگره و عضو بنیاد شمس - و اسین چلبی - نواده‌ی مولانا - ادامه خواهد یافت.

 

کد خبر 106813

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =