مطمئناً جلسات مشترک مجلس و دولت، تعاملات بین این دو قوه را بیشتر و ارتباطات میان آنان را افزایش خواهد داد. این جلسات همچنین از فاصله و شکاف بین دو قوه جلوگیری خواهد کرد چون نمایندگان میتوانند مسائل و دغدغههای خود را به نحو شایستهای مطرح کرده و به پیش ببرند.
روابط کنونی دولت مجلس در حد خوبی است اما همگان به این نکته اذعان دارند که این روابط باید بهتر از این باشد. فرمایشات مقام معظم رهبری در رابطه با رابطه قوا باید سر لوحه کار دو قوه قرار گیرد تا تعامل سازنده بین دولت و مجلس افزایش یابد.
زمانی که جلسات مشترک مجلس و دولت تشکیل میشود، ارتباطات بین قوا بیشتر شده، مسائل فیمابین، توقعات دو طرف مطرح میشود و در نتیجه سطح توقعات و نیازها و مشکلات مشخص میشود. البته طبیعی است که هر قوهای هم از آن جهت که مستقل است و از این جهت که کارهایش بسیار فشرده است گاهی آن قدر مشغول کار خودشان میشوند که اصطکاکهایی به وجود میآید. برای اینکه بعضی از این خلاها پر بشود و روابط دو قوه قویتر بشود باید این جلسات تعاملی افزایش یابد.
در این جلسات معمولاً وزرا و رؤسای کمیسیونهای تخصصی مجلس دیدگاههای خود را طرح میکنند و وزرا هم به نمایندگان پاسخ میدهند، اما باید گفت این حد لازم و کافی برای ارتباط دو قوه نیست. معتقدم برای همه وزارتخانهها توسط کمیسیونهای مربوطه کارگروههای ویژهای تشکیل شود. این کارگروههای ویژه میتوانند مسائل را به شکل خاص دنبال کنند.
این کارگروه همچنین میتواند در بحث برنامههای توسعه و هم در بحث نظارتها و هم مواردی که لازم هست مجلس و نمایندگان را کمک کنند.یکی از اشکالات این نشستها این است که در آن مسائل کلان مطرح میشود ولی بهره برداری مناسب از آن صورت نمیگیرد.
نظر شما