سیزدهمین جشنواره کتاب سال دفاع‌مقدس، عصر امروز (دوشنبه) در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار و برترین‌های حوزه‌های مختلف این جشنواره معرفی و تجلیل شدند.

به گزارش خبرآنلاین، هیئت داوران سیزدهمین جشنواره کتاب سال دفاع‌مقدس برگزیدگان بخش‌های مختلف را بدین شرح اعلام کرد:

در بخش «ادبیات داستانی» آثاری چون؛ «بالای سر آب‌ها» نوشته محمدرضا شرفی و «سرریزون» اثر محمد محمودی نورآبادی به ترتیب، به عنوان رتبه‌های اول شاخه‌های داستان کوتاه و رمان معرفی شد. همچنین «ساعت عشق 8 را نشان می‌دهد» به قلم رحمت حقی‌پور و «دیلمزاد» اثر محمد رودگر رتبه‌های دوم و سوم را از آن خود کردند و «ساعت‌ها همه خوابند» تالیف حسینعلی جعفری و «آتش سرد» نوشته محمدعلی گودینی، مورد تقدیر ویژه قرار گرفتند.

در بخش شعر، مجید سعدآبادی به سبب تالیف مجموعه شعر «سربازی با گلوله برفی»،‌ رتبه اول را کسب و پس از آن، حمیدرضا شکارسری به خاطر مجموعه شعر «چیزی قطب‌نما ها را دیوانه می‌کند» و علی داوودی برای مجموعه شعر «سوءتفاهم» به عنوان رتبه‌های دوم و سوم این بخش معرفی شدند.

سه مجموعه شعر «قطار در پیاده رو» اثر سیدمحمد حسین ابوترابی، «غبارروبی پوتین‌ها» نوشته محمدجواد شاهمرادی و «پیش از اقیانوس» به همت امید مهدی‌نژاد نیز در جایگاه تقدیری بخش شعر این دوره از جشنواره کتاب سال دفاع‌مقدس قرار گرفتند.

در بخش «پژوهش‌های ادبی» کتاب‌های «شخصیت پردازی در داستان‌های کوتاه دفاع‌مقدس» نوشته حسن بارونیان، «کندوکاوی پیرامون ادبیات داستانی جنگ و دفاع‌مقدس» اثر محمد و محسن حنیف و «تأملی در زندگی‌نامه داستانی دفاع‌مقدس» به قلم محمدقاسم فروغی جهرمی به ترتیب، رتبه‌های اول تا سوم را کسب کردند.

در بخش «پژوهش‌های فرهنگی» نیز تنها کتاب «تاریخ‌نگری و تاریخ‌نگاری جنگ ایران و عراق» به کوشش علیرضا کمری به عنوان رتبه اول معرفی شد و دو کتاب «سه پدیده در آینه رمان» نوشته مجتبی رحماندوست و «کتاب‌شناسی زن و دفاع‌مقدس» به قلم مریم زاغیان شایسته تقدیر اعلام شد.

در بخش«خاطره» سیزدهمین دوره انتخاب کتاب سال دفاع‌مقدس که بیشترین حجم آثار دریافتی دبیرخانه این جشنواره را بررسی کرده‌اند، هیئت داوران 10 کتاب را در شاخه‌های «خاطرات اسارت»، «خاطرات خودنوشت» و «دیگرنوشت» مورد تشویق قرار دادند.

کتاب‌های «بابانظر» تدوین مصطفی رحیمی، «دا» به قلم سیده اعظم حسینی و «جای خالی خاکریز» به قلم سعید عاکف به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم شاخه «خاطرات دیگرنوشت» را کسب کردند. همچنین «شن‌های سرخ تکریت» اثر عبدالامیر افشین‌پور و «آوازهای نخوانده» نوشته ساسان ناطق در بخش «خاطرات اسارت» رتبه‌های دوم و سوم را کسب کردند و «پوتین‌های ساق بلند» نوشته قاسم عباسی و «پزشکی اجباری» اثر عباس کیانی انبوهی، حائز رتبه‌های دوم و سوم شاخه «خاطرات خودنوشت» شدند.

همچنین «ماه در میدان مین» نوشته حسن و حسین شیردل، «همه دوستان من» تالیف غلامرضا قلی‌زاده و «گزارش به خاک هویزه» نوشته سیدقاسم یاحسینی نیز تقدیر شدند.

در بخش «زندگی‌نامه دستانی»‌ سیزدهمین دوره انتخاب کتاب سال دفاع‌مقدس، هیچ کتابی حائز رتبه‌های اول و دوم تشخیص داده نشد و تنها کتاب‌های «به آن چشم‌ها نگاه کن» نوشته عزت‌الله الوندی و «روشن‌تر از خورشید» اثر مهرداد رضایی‌فر به عنوان رتبه‌های سوم و تقدیری معرفی شدند.

در بخش «جُنگ»‌؛ فقط کتاب «اوخشامالار» نوشته عمار احمدی تقدیر شد.

در بخش نمایشنامه، «رکاب» نوشته عزت‌الله مهرآوران، «شش خاطره و یک شکست» اثر غلامحسین دریانورد، «باد که می‌نویسد» از آرش عباسی و «خط سرخ» نوشته محمدرضا نعیمی، رتبه‌های اول، دوم، سوم و تقدیری این دوره از کتاب سال دفاع‌مقدس را از آن خود کردند.

در بخش شعر کودک و نوجوان، مجموعه داستان‌های «تا رادیو خبر داد» نوشته غلامرضا بکتاش»، «گل و باران و خورشید» اثر مریم هاشم‌پور و «سایه مهربان» به قلم منیره هاشمی نیز به ترتیب، رتبه‌های اول تا سوم را کسب کردند.

در بخش «داستان نوجوان»، کتاب‌های «شمشاد و آرزوی چهارم» ‌نوشته اکبر صحرایی، «دشتبان» اثر احمد دهقان و مجموعه 5 جلدی «ترکش‌‌های ولگرد» نوشته داوود امیریانه حائز رتبه‌های اول تا سوم شدند. همچنین در بخش «داستان کودک»، کتاب «بابا کی بزرگ می‌شوم» از فاطمه فروتن اصفهانی و «ماجراهای مبارزان» به قلم محمدعلی سپهر افغان، رتبه های سوم و تقدیری را کسب کردند.

در بخش «ترجمه»، نیر دو عنوان کتاب «کویت در روزهای اشغال» ترجمه محمدحسین زوار کعبه و «اشغال و مدال» ترجمه محمدنبی ابراهیمی مورد تقدیر قرار گرفتند و «فاطمه شعبان برجکانی» از انتشارات دارالهادی، به پاس ترجمه 5 اثربه زبان عربی و همچنین کتاب‌های دفاع مقدس ترجمه شده به زبان‌های اردو و ترکی تقدیر شدند.

در بخش «نثر ادبی» سیزدهمین دوره کتاب سال دفاع‌مقدس، دو عنوان کتاب «نزدیک‌تر از سایه» نوشته مریم زمانداران و «سروهای حماسه» اثر عباس اسلامی‌پور، تقدیر شدند. «حبیب ایلون»، «کوروش پارسانژاد»، «حجت عزیزی» و «هاله دارابی» نیز به ترتیب، به خاطر طراحی جلد کتاب‌های «گفت‌وگوی ناتمام»، «زیتون سرخ»، «هفتاد و دو خورشید» و «شمشاد وآرزوی چهارم»، رتبه‌های اول، دوم، سوم و تقدیری را کسب کردند.

در بخش «تصویرسازی» کتاب‌، هم «ملیکا سعیدی»، «هدی حدادی» و «هاله دارابی» به پاس تصویرسازی کتاب‌های «عکس پشه‌ای»، «گنجشک سبز و آبی» و «آخرین عکس» حائز رتبه‌های اول تا سوم شدند و «مجید زارع» به پاس طراحی جلدهای مجموعه 10 جلدی «روایت» مورد تقدیر قرار گرفت.

در بخش «زندگی‌نامه و وصیت‌نامه»، نیز کتاب‌های «وصیت‌نامه شهدا» نوشته «مهدی علیایی»، «از خاک تا خدا» اثر حمید کارگر و «پرواز در قلاویزان» تالیف عیسی جمالی را به عنوان رتبه‌های اول تا سوم این بخش معرفی کردند.

بنابراین گزارش، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس، علی رغم کسب امتیاز نخست از لحاظ کمی و کیفی آثار در بخش ناشران برتر، به دلیل برگزاری جشنواره کتاب سال دفاع‌مقدس و بنا به خواست مسوولان بنیاد، از دور داوری کنار گذاشته شد و در بخش ناشران دولتی، نشر شاهد و انتشارات سوره‌مهر به ترتیب رتبه های اول و دوم را کسب کردند. همچنین «قدرولایت»، «کتاب مسافر» و «صیام» رتبه های اول تا سوم بخش ناشران خصوصی را کسب کردند و انتشارات‌های زمزم هدایت و پیام آزادگان مشترکا مورد تقدیر قرار گرفتند.

کد خبر 110332

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین