مردم‌شناسی و تاکید بر فرهنگ مردم از مهم‌ترین رویکردهای تحقیق فرشته بهرامی درباره امامزاده های رودبار الموت غربی است که در قالب کتابی با عنوان «نظرکرده» منتشر شده است.

به گزارش خبرآنلاین، «نظرکرده» (آیین‌ها و باورهای امام‌زاده‌های رودبارالموت غربی)، نام اثری پژوهشی از فرشته بهرامی درباره 19 امامزاده در «رودبارالموت» است که با مقدمه عبدالرحمان عمادی از سوی نشر آموت منتشر شده است.

این کتاب درباره اختصاصات مردم‌شناسی و فرهنگ فولکلور مردم رودبارالموت غربی است که انگیزه چنین تحقیقی پس از تخریب یکی از امامزاده‌های روستای «میلک» بدون اطلاع سازمان میراث فرهنگی در نویسنده این اثر شکل گرفته است.

در معرفی این کتاب که به گفته فرشته بهرامی، مولف آن به شیوه داستانی مستند نوشته شده است، می‌خوانیم: « سرزمین جادویی «الموت» نه تنها در طول تاریخ که امروزه نیز جولانگاه محققان و نویسندگان ایرانی و خارجی بوده است. اغلب این نویسندگان متأسفانه تنها به موضوع «حسن صباح» و فداییان اسماعیلی پرداخته و از زندگی و باورهای مردم الموت غافل مانده‌اند. فرشته بهرامی، تحصیل‌کرده مردم‌شناسی از دانشگاه تهران، با پایه قراردادن آیین‌ها و باورهای مردم، سراغ موضوع امامزاده‌ها رفته و پس از گردآوری اطلاعات لازم در این‌باره، دانسته‌های مردم را با زبانی داستانی - مستند روایت کرده است.»

پس از مقدمه استاد عبدالرحمان عمادی - ایران‌شناس پیشکسوت - و مقدمه بهرامی، روایت 19 امامزاده رودبار الموت غربی (رودبارشهرستان) آغاز می‌شود. در پایان این کتاب نیز تصاویر این امامزاده‌ها و تصاویر راویان، نقشه جغرافیایی و همچنین فهرست اعلام لغات دیلمی (الموتی) به چاپ رسیده است.

کد خبر 110759

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =