۰ نفر
۶ آذر ۱۳۸۹ - ۱۵:۳۰

با وجود آنکه بیش از 18 ماه تا پایان کار مجلس هشتم باقی مانده زمزمه هایی برای شروع رقابت های انتخاباتی برای مجلس آینده به گوش می رسد.

 اگر چه در چند هفته اخیر بسیاری از چهره های مطرح اصولگرایی نظیر محسن رضایی تاکید کرده اند بحث پیرامون انتخابات آینده مجلس هنوز خیلی زود است اما این زمزمه ها از درون مجلس آغاز شده است. کانون اظهار نظرهای این چنینی هم نمایندگانی هستند که حامی دولت خوانده می شوند.

یکی از نمایندگان اصولگرای  مجلس که در این ارتباط اظهار نظر کرد است حسن نوروزی است. این عضو  فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس انتخابات مجلس نهم را یکی از برنامه‌های این فراکسیون برشمرد و گفت: فراکسیون انقلاب اسلامی در نظر دارد با از بین بردن گسست‌ها، اتحاد بیشتری را بین فراکسیون اصولگرایان برقرار کند.

وی با بیان این‌که فراکسیون انقلاب اسلامی برای همفکری بیشتر برای حضور در انتخابات مجلس نهم جلساتی را برگزار می‌کند، گفت: قرار است پس از تصویب لایحه بودجه 90 و کارهای اولویت‌دار مجلس هشتم،‌ فراکسیون انقلاب اسلامی در یک پروسه زمانی وارد موضوع انتخابات آینده مجلس شود که به نظر می‌رسد این امر از سال آینده آغاز می‌شود.

وی هم‌چنین همفکری، مشاوره و برگزاری نشست‌هایی برای تغذیه فکری و کمک‌دهی به فراکسیون اصولگرایان را از دیگر برنامه‌های فراکسیون انقلاب اسلامی برشمرد و اظهار کرد: فراکسیون انقلاب اسلامی برای از بین بردن روزنه‌های اختلاف بین اصولگرایان و اتحاد بیشتر بین آنها آمادگی دارد تا این فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر این‌که باید همه به وحدت و اتحاد بیشتری برسند، تحقق یابد.

بیژن نوباوه یکی دیگر نماینده اصولگرای مجلس است که به اظهار نظر در این رابطه پرداخته است. وی که عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس است با بیان این‌که شواهدی در مورد ورود اصولگرایان به انتخابات مجلس نهم وجود ندارد، گفت: همه طیف‌های اصولگرای معتقد به اصول باید در هر شرایطی همچون انتخابات‌های گوناگون، در کنار هم باشند.

نوباوه حضور همه طیف‌های اصولگرا در انتخابات را امری درست خواند و گفت: طیف‌های اصولگرا معتقد به اصول باید در هر شرایطی کنار هم باشند، ولی این که در حال حاضر واقعا کدام گروه‌ها، اصولگرای واقعی‌اند و عملکرد خوبی داشته‌اند، موضوع و بحث دیگری است.

نوباوه همچنین احتمال شکلگیری طیف های جدید در میان اصولگرایان را امری محتمل خوانده و گفته: با توجه به چالش‌های پیش‌رو و اتفاقات رخ داده در کشور که ممکن است به شکل‌گیری گروه‌های جدیدی در آینده منجر شود،اما هماهنگی مواضع بین گروه‌های اصولگرا امری ضروری به شمار می‌آید.

با وجود اینکه همواره در انتخابات های مختلف اصولگرایان سعی می کرده اند حول محور جامعتین( جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم)  به وحدت مورد نیاز خود برسند اما اظهارات نوباوه نشان می دهد که در اصولگرایان اتفاق نظر پیرامون نقش جامعتین وجود ندارد.

نوباوه در مورد نقش جامعتین در فعالیت انتخاباتی اصولگرایان، گفت: در این رابطه نظری ندارم چون مطالعه کافی نداشته‌ام که در این شرایط چقدر روحانیت مبارز می‌تواند با اصولگرایان همسویی و همفکری داشته و چگونه می‌تواند آنها را به وحدت نظری و عملی برساند.

این اظهار نظرات در حالی است که بسیاری از اصولگرایان مجلس که برخی از آنها با نام اصولگرایان منتقد دولت شناخته می شوند همچنان به نقش محوری جامعتین برای رسیدن به وحدت در میان اصولگرایان اذعان دارند. جدول حاضر در بر گیرنده نام و اظهارات برخی از این اصولگرایان است. 

 در ادامه دیدگاه برخی نمایندگان را درباره نقش جامعتین در انتخابات آینده اصولگرایان بخوانید. 

نام

اظهارات

اسدالله بادامچیان

می‌توان گفت نقش روحانیت و مراجع در داشتن محوریت و تاثیرگذاری در انتخابات‌های مختلف به خصوص انتخابات آینده مجلس، نقش بسزا و اثرگذاری است.

حسین سبحانی‌نیا

مقبولیت و مشروعیتی که این دو نهاد (جامعتین)دارند به تبع مورد پذیرش اکثر جریان‌های اصولگرایی است اما نقش آنها درآینده‌ بستگی دارد که چقدربخواهند به موضوعات ورود پیدا کنند.

موسی قربانی

در حال حاضر با توجه به این‌که همه هم وزن و هم قد شده‌اند محوریت قدری آسیب دیده اما خوب است که تفاهمی کنند و نوعی محوریت و شیخوخیت وجود داشته باشد. البته اگر اصولگرایان به اینجا برسند که محوریت جامعتین را به عنوان پدری و شیخوخیت بپذیرند کار ارزشمندی است.

حسین ابراهیمی

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز دو نهاد و مرجعی هستند که می‌توانند شیخوخیت کنند و هر جا مشکلی بین جریانات به وجود آمد وساطت کنند و سخن آنها، سخن فصل باشد.

 

کد خبر 111481

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین