مدیر کل موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان محیط زیست با اعلام این خبر که آثار ردپای دایناسورها در کرمان مشاهده شده است، گفت: اما تاکنون نمونه فسیلی آن را نیافتهایم.
شهابالدین منتظمی درباره احیای گونههای منقرض شده و فسیلهایی که وجود دارد، گفت: در حال حاضر احیای نمونههای فسیلی گونههای منقرض شده کار بسیار جدیدی است که در دنیا نیز مراحل اولیه را طی کرده است. وی در ادامه گفت: این کار علاوه بر اینکه هزینه بسیار بالایی دارد زمان بر نیز است.
مدیر کل موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان محیط زیست با بیان اینکه تاکنون اقدام خاصی در این زمینه انجام نداده ایم، اظهار داشت: ظرفیت مطالعات روی فسیلها وجود دارد و در زمره کشورهایی هستیم که امکانات آن را در اختیار داریم.
منتظمی افزود: در صورتی که بخشهای تحقیقاتی علاقه به فعالیت در این بخش را داشته باشند ما نیز آمادگی همکاری داریم.
مدیر کل موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان محیط زیست افزود: 700 تا 800 سال طول میکشد تا برخی گونههایی که منقرض شدهاند دوباره احیا شوند؛ بنابراین کار بسیار سختی است اما در این زمینه ما از سایر کشورها عقب نیستیم چراکه مدت زمان زیادی نیست که دنیا به این حوزه توجه کرده است.
وی برای نمونه به ببر دندان خنجری اشاره کرد و بیان کرد: این گونه نیز منقرض شده و نمونههای فسیلی آن در منطقه مراغه مشاهده شده است. منتظمی بیان کرد: منطقه فسیلی مراغه متعلق به 7 تا 8 میلیون سال پیش است و نمونههایی مثل فسیل کرگردن نیز در آن وجود دارد.
مدیر کل موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان محیط زیست گفت: البته مناطق دیگری مثل کرمان نیز از دیگر مناطق فسیلی هستند. وی در ادامه گفت: شمال غرب کشور از نظر فسیل برخی نمونهها نسبت به سایر مناطق بسیار غنی است.
منتظمی بیان کرد: از غرب منطقه میانه تا حاشیه جنوبی تبریز (شرق دریاچه ارومیه) به واسطه منطقه بسیار غنی که در دامنههای سهند وجود داشته فوقالعاده از نظر تنوع زیستی غنی بوده است. وی گفت: بیشترین استحصال فسیل در منطقه مراغه وجود دارد که بخشی از شهرستان زرقان را تشکیل داده است.
مدیر کل موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان محیط زیست با بیان اینکه در منطقه کرمان ردپاهایی از دایناسور مشاهده شده است، گفت: مناطقی از کرمان نیز از نظر فسیل مهرهداران بسیار غنی است.
نظر شما