۰ نفر
۲۸ آذر ۱۳۸۹ - ۱۵:۱۸

حزب رابرت موگابه اعلام کرد که از کاندیداتوری وی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2011 حمایت می‌کند و خواستار برگزاری حتمی این انتخابات در سال 2011 شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به نقل از شبکه خبری ای‌.بی.سی، رابرت موگابه رئیس جمهور زیمبابوه که قدیمی‌ترین رییس جمهور در قاره آفریقا بوده به طوری که از زمان استقلال زیمبابوه از انگلیس در سال 1980 تاکنون بر روی کار است‌، گفت که نسبت به پیروزی‌ اش در انتخابات بسیار مطمئن است.

وی خبر کاندیداتوری‌اش برای انتخابات ریاست جمهوری سال 2011 را در آخرین روز کنفرانس سالانه حزب حامی وی (ZANU-PF) در شهر موتار و در حضور هزاران نفر از نمایندگان این حزب اعلام کرد.

در بیانیه این حزب بیان شد: در این کنفرانس متفق‌القول،‌ رابرت موگابه به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری حزب ZANU-PF برای انتخابات هماهنگ سال 2011 انتخاب شد.

این بیانیه با ابراز تمایل برای برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری در یک روز افزود: کشور ما باید بدون هیچ قصوری،‌ انتخابات هماهنگ را در سال 2011 برگزار کند. 48

موگابه پیش از این از هوادارانش خواسته بود که خود را برای انتخابات آماده کنند و قبل از آن نیز رییس حزب وی وعده داد که رقبای وی که از پشتیبانی غرب برخوردار هستند را برای همیشه مدفون سازد.

رابرت موگابه در سخنرانی‌اش برای اعضای حزب ZANU-PF گفت: ما در واقع مانند یک قطار سریع و پرسوخت و پرشتاب هستیم و هرکس بر سر راه این قطار بایستد خطر خرد شدن در زیر این قطار را به جان خریده است.

موگابه با اشاره به پیروزی حزب جنبش تغییر دموکراتیک(MDC) در سال 2008 که حامی رقیب دیرین وی‌، مورگان چانگیرای‌ است گفت:‌ بگذارید احزاب دیگر دلشان خوش باشد... تجربه سال 2008 دیگر هرگز باز نخواهد گشت. هرگز هیچ‌وقت و هیچگاه.

موگابه افزود: ما نمی‌توانیم شکست بخوریم چون که در آن صورت فاجعه روی می‌دهد.

همچنین رابرت موگابه در خبر دیگری که توسط رویترز انتشار یافت، تهدید کرد که اقداماتی را علیه شرکت‌های غربی که تحریم‌هایی را به خاطر نقض حقوق بشر و تقلب در انتخابات علیه حزب وی اعمال کرده‌اند انجام خواهد داد.

وی با اشاره به ملی کردن شرکت‌های خارجی شرکت‌هایی مثل "ریو تینتو" و "آنگلو آمریکن" را که در زیمبابوه فعالیت می‌کنند تهدید به تلافی کرد.

وی در کنفرانس مورد اشاره حزبش گفت: ما از آنها می خواهیم که دوباره فکر کنید همین الان فکر کنید آیا تحریم‌ها باشند یا نباشند؟ ما نسبت به جلوگیری از سرمایه گذاری این کشورها (کشورهایی که تحریم‌ها را اعمال می‌کنند)، بسیار سخت گیر خواهیم بود. اگر آنها شرکت‌ها و سازمان‌هایی را در کشور ما داشته باشند ما علیه آنها هم اقدام خواهیم کرد.

موگابه پس از کنفرانس‌، به خبرنگاران گفت: این شرکت‌ها باید از کشورهای متبوع خود بخواهند که تحریم‌ها را لغو کنند یا اینکه تحریم‌هایی نیز علیه خود آن شرکت‌ها وضع خواهد شد.

شرکت‌های "آنگلو آمریکن" و "ریو تینتو" به همراه شرکت‌های خدمات مالی مثل "بارکلیز پیک" و "استاندارد چارترد" به همراه گروه غذایی "نستله" بخشی از کمپانی‌های بزرگ خارجی هستند که در زیمبابوه سرمایه گذاری کرده‌اند.

دولت زیمبابوه اوایل سال جاری قوانینی را وضع کرد که شرکت‌های خارجی که ارزش بیش از 500 هزار دلار دارند را مجبور به فروش حداقل 51 درصد از سهام خود به زیمبابوه‌ای ها کرد.

موگابه اظهار داشت:‌ چرا باید شرکت آنگلو آمریکن به بیرون کشیدن طلاهای ما ادامه دهد؟ چرا ریو تینتو باید طلای ما را خارج کند؟ اگر تحریم‌ها باقی بماند و ادامه پیدا کند این فرآیندها باید متوقف شوند.

تحلیلگران می‌گویند که قوانین حاکم در زیمبابوه سبب به وجود آمدن ناامنی شده و میلیاردها دلار سرمایه خارجی مورد نیاز برای بازسازی دوباره اقتصاد زیمبابوه را که به خاطر سوء مدیریت دولت موگابه آسیب دیده بود‌، فراری داده است. 48

 

کد خبر 117053

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام US ۱۷:۱۱ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۸
    0 0
    چقدر استفاده از اصطلاح قطاردر ادبیات سیاسی این روزها مد شده
  • بدون نام IR ۰۸:۱۲ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۹
    0 0
    ghataro khoob oomade, inja jet ham estefadeh mishavad