۰ نفر
۹ تیر ۱۳۸۸ - ۱۵:۲۶

انوشیروان کیهانی زاده

کودتای سپیده دم 28 ژوئن 2009 که درکشور هفت میلیون و چهارصد هزار نفری هندوراس روی داد و نخستین کودتای نظامی در آمریکای لاتین پس از پایان دوران جنگ سرد دو ابرقدرت قرن 20 بود که از سال 2001 مورد تایید هیچ دولت ومقامی جز چند اولیگارش محلیقرار نگرفت و نشان داد که جهان وارد مرحله تازه ای از بلاغت شده است که باید دوره تاریخی تازه حمایت از قانون و منطق (حق) و احترام به دمکراسی نامیده شود.

از همان لحظه که معلوم شده و برغم صدور حکم منع رفت و آمد و تشکیل اجتماع، هواداران مانوئل زلایا به خیابانهای شهر تگوسیگالپا (پایتخت هندوراس) ریخته و از تیراندازی نهراسیدند که ضمن آن در نخستین ساعت بیش از پنجاه تن زخمی شدند.، وزیران امورخارجه کشورهای آمریکای مرکزی نشست فوری تشکیل داده و این کودتا را محکوم و هرگونه تغییر غیردمکراتیک را غیر قابل قبول اعلام کرده و سران این ممالک به نیکاراگوئه ـ کشور همسایه هندوراس رفته و تصمیم به اقدام جمعی بر ضد کودتا گرفتند و از زلایا که در نشست شرکت کرده بود خواستند که به تگوسیگالپا بازگردد و کار خودرا ازسرگیرد و قرار شد که دبیرکل سازمان کشورهای قاره آمریکا پنجشنبه دوم ژوئیه اورا تا تگوسیگالپا همراه باشد. زلایا تصمیم گرفت که پیش از بازگشت به وطن، در مجمع عمومی سازمان ملل از اعضای 192 گانه آن که کودتای هندوراس را تقبیح کرده و با این عمل به عصر کودتا پایان داده اند سپاسگزاری کند.

کودتا که حتی رئیس جمهور آمریکا آن را عملی خلاف قانون و دمکراسی خوانده چیزی جز توطئه مشتی انگشت شمار ولی ثروتمند بر ضد رفرم چپگرایانه (مردمی) زلایا نبوده است. زلایا که پیروی از اندیشه های سیمون بولیوار (استقلال و حاکمیت ملی، دمکراسی، تامین رفاه برای عموم، و تعدیل درآمدها) را شعار خود قرارداده است برنامه رفرم های اقتصادی و رفاهی به سود اکثریت (توده ها)، طرد نفوذ دهها ساله دولت واشنگتن و مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر را تهیه کرده و برای اجرای آنها نیاز به رفراندم داشت که سپیده دم روزی که قرار بود نظر مردم را استعلام کند گرفتار کودتا شد. آخرین کودتای نظامی قرن 20 هندوراس در سال 1978 به اشاره واشنگتن صورت گرفته بود تا در این کشور بشود با انقلاب نیکاراگوئه و استقرار مخالفان (کنتراها) برخورد کرد و آن را شکست داد. دولت آمریکا از آن زمان هنوز پایگاه و واحد نظامی در هندوراس دارد.

فیدل کاسترو مرد شماره یک آمریکای لاتین که پس از بانشسته شدن به مقاله نویسی روی آورده است در آخرین مقاله اش که دوشنبه انتشاریافت نوشته بود که عمر هرگونه کودتا بسر آمده و زورگویان باید واقعیت های روز را درک کنند.

لپ تاپ 230 هزار تومان
بهای ابزارهای کامپیوتری در سراسر جهان همچنان رو به کاهش است. آگهی بالا 29 ژوئن 2009 (هشتم تیرماه) در روزنامه های آمریکا چاپ شده بود که بهای لپ تاپ در فروشگاههای زنجیره «تارگت» این کشور را 249 دلار و 99 سنت (تقریبا دویست و سی هزار تومان) نشان می دهد که از این فروشگاه به صورت قسطی هم می توان خرید کرد و اگر اقساط تا یک سال پرداخت شود نزول (بهره پول) هم ندارد.بهای لپ تاپ چهار- پنج سال پیش نزدیک به دو هزار دلار بود.

معنای دمکراسی
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در این کاریکاتور که توسط یک کاریکاتوریست آمریکایی ترسیم شده معنای دمکراسی را روی تخته سیاه چنین نوشته است: دمکراسی نوعی نداشتن تامین اجتماعی است. هدف کاریکاتوریست این بوده که بفهماند که رفاه برتر از دمکراسی است!.

زکام ضد زکام خطرناک اعلام شد
آژانس دولتی دارو و غذا (اف. دی. ا) که یک سازمان دولتی آمریکاست 16 ژوئن 2009 اخطار کرد که پماد ویژه باز کردن بینی سرما خوردگان باعث از میان رفتن حس بویایی می شود و نباید مصرف شود. همین سازمان چندی پیش این دارو را تایید کرده بود که بدون آن حق توزیع و فروش نداشت. نام این دارو زایکام است که رسانه های فارسی زبان آمریکا هنگام تبلیغ می نوشتند«زکام» تا در مخاطب ضد زکام بودن آن تداعی شود حال آنکه عنوان زایکام به دلیل بکار رفتن سه نوع زینک (روی) در ساخت آن بوده است.

150 سال زندان برای 170 میلیارد دلار کلاهبرداری میلیارد دلار
پس از هفت ماه سر و صدا و بگیر و ببند، یک دادگاه نیویورک برنارد مدوف، یهودی 71 ساله را به 150 سال زندان و استرداد 170 میلیارد دلار به سرمایه گذاران مشتری اش محکوم کرد. از وی به عنوان بزرگترین کلاهبردار در طول تاریخ نام برده اند.

وی یک دلال سرمایه گذاری در وال استریت (بازار سهام = بورس) بود و با توسل به انواع حیله اصحاب پول را جلب می کرد و دائما به آنان خبر از چند برابر شدن پولشان می داد تا آن را از او نگیرند. در دسامبر 2008 که بحران مالی آمریکا به اوج رسید و مردم با عجله به سراغ مدوف رفتند تا پولشان را بگیرند معلوم شد که مقدار کمی از آن پول در دست است. با وجود اعتراف مدوف به کلاهبرداری، معلوم نیست که این پول چه شده و کجا رفته است. بیشتر مشتریان مدوف همنژادهای او ـ یهودیان آمریکا بودند. اینک که مدوف محکوم شده است بحث برسر این است که به کدام زندان فرستاده شود زیرا طبق قوانین آمریکا محکومان به جرائم غیر خشونت (جرائم کاغذی) دوران محکومیت خودرا باید در زندان های با مراقبت کمتر بگذرانند یعنی از همه وسائل شخصی ازجمله کامپیوتر و سلفون برخوردار باشند و زندان را برای خود به هتل تبدیل کنند.

زادروز بازیهای المپیک
ورزشکاران جهان امسال نیز در یکم ژوئیه امسال (دهم تیرماه 1388) زادروز بازی های المپیک را برگزار می کنند.

تاریخ ورزش و مسابقه های ورزشی به 34 قرن پیش باز می گردد، اما بازی های المپیک از یکم ژوئیه سال 776 پیش از میلاد آغاز شد و به طور منظم تا سال 393 میلادی که به فرمان «تئودوسیوس» امپراتور روم ممنوع شد ادامه یافت. دور جدید بازیهای المپیک از سال 1896 از سر گرفته شده است.

نخستین دور تازه این مسابقه ها پنجم آوریل 1896 در یونان، زادگاه این مسابقه ها، از سرگرفته شد، دومین دور آن در سال 1900 در پاریس و از آن پس هر چهار سال یک بار در یک کشور انجام می شوند. مسابقه ها به دو صورت انجام می شوند: تابستانی و زمستانی. بارون پیر دو کوبرتین احیاء کننده مسابقه های پهلوانی المپیک شناخته شده است.

منبع: www.rooznamak.com

 

کد خبر 11766

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین