دبیر علمی کنگره علمی پیشگیری اولیه از اعتیاد در قم با بیان اینکه روزانه به طور متوسط بین ۱۲ تا ۱۵ نفر در ایران به علت تزریق مواد مخدر بدلیل ناخالصی موجود در آنها جان خود را از دست میدهند بر پیشگیری و آگاهی رسانی مناسب در جامعه تأکید کرد.
دکتر نادر منبرپور شامگاه پنجشنبه در اولین کنگره علمی پیشگیری از اعتیاد که در سالن الغدیر دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم برگزار شد، بیان داشت: پنج میلیون نفر سالانه در جهان به خاطر مصرف مواد مخدر جان خود را از دست میدهند و حدود ۴۲ میلیون نفر نیز از طریق سوء مصرف مواد مخدر به بیماری ایدز مبتلا میشوند.
وی با اشاره به گزارش سازمان ملل در خصوص تعداد افراد مبتلا در جهان بیان داشت: ۱۸۵ میلیون نفر از جمعیت جهان مواد مخدر طبیعی نظیر تریاک، هروئین، حشیش، ماری جوانا، گراس و کوکائین مصرف میکنند و همچنین ۴۰ میلیون نفر نیز به سوء مصرف داروهای روانگردان، شیمیایی و مصنوعی به نام آمفتامینها میپردازند و هشت میلیون نفر نیز به مصرف قرصهای اکس میپردازند.
وی اظهار داشت: با اشاره به گزارش آماری سن شروع سوء مصرف و وابستگی به مواد مخدر ۱۶ سال تا ۲۰ سالگی برآورد شده است و گستره سنی در معرض خطر را به ۱۸ تا ۳۴ سال تشکیل میدهد.
دبیر علمی کنگره علمی پیشگیری اولیه از اعتیاد در قم گفت: حدود ۱۴۰ هزار نفر در ایران برای مصرف مواد مخدر از طریق تزریق استفاده میکنند که ۶۵ درصد آنها به ایدز مبتلا هستند.
منیرپور با بیان اینکه به طور میانگین ۱۰ تا۲۰ میلیون نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم با اعتیاد در رابطه هستند، بیان داشت: مصرف مواد مخدر در میان جوانان رو به افزایش است به طوری که سازمان مبارزه با مواد مخدر در سال ۱۳۸۶ بالاترین میزان سوء مصرف مواد مخدر را در دامنه سنی ۲۱ تا ۲۷ سال گزارش کرده است.
دبیر علمی کنگره علمی پیشگیری اولیه از اعتیاد در قم با اشاره به شعار غفلت بس است پیشگیری کنیم بیان داشت: اعتیاد در هر جایی از دنیا به عنوان یک بلای خانمان برانداز مطرح بوده است که شیوع آن در سرتاسر جهان رو به افزایش است و در ایران نیز ابتلا به اعتیاد رو به افزایش بوده و متاسفانه سنین پایین نوجوانان و جوانان را درگیر کرده است.
نظر شما