در حالی تعداد سهامداران شرکت های بورسی هر کشوری یکی از متغیرهای اصلی در وضعیت توسعه یا عدم توسعه بازارهای سهام است که متاسفانه به رغم ظرفیت های بورس اوراق بهادار تهران و ورود شرکت های جدید و پربازده و راه اندازی صندوق های سرمایه گذاری متعدد، جامعه سهامداران ایرانی طی چندسال اخیر با رشد مناسبی مواجه نشده و از مرز 3.5 میلیون نفر عبور نکرده است.
این در حالی است که آخرین ترکیب مالکان حقیقی و حقوقی 341 شرکت بورسی هم نشان می دهد به دلیل سیر نزولی شاخص بورس در ماه گذشته و در پیش رو بودن اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها نه تنها به تعداد سهامداران اضافه نشده بلکه نسبت به آبان ماه از این تعداد کاسته شده است.
آمارهای تعداد سهامداران در پایان آذرماه حکایت از آن دارند در برابر افزایش 3 تا 347 نفری شرکت های 12 صنعت ، شرکت های 25 صنعت دیگر با خروج یک تا 10 هزار و 390 نفری مواجه شده اند.
براساس این گزارش، بعد از شرکت های صنایع بیمه ، بانک ها و محصولات شیمیایی که شاهد افت 10 هزارو 345 نفری و 2 هزار و 666 هزار و 134 نفری در ترکیب سهامداری خود بوده اند شرکت های حاضر در صنایع خودرو، سرمایه گذاری، فراورده های نفتی،سیمان ، فلزات اساسی، انبوه سازی، خدمات مهندسی ، محصولات غذایی،کاشی، ساخت محصولات فلزی، قندو شکر، ماشین آلات دستگاه های برقی، ساخت رادیو و تلویزیون، حمل و نقل، استخراج نفت گاز و استخراج ذغال سنگ با کاهش هزار و 210 تا 9 نفری سهامداران خود روبرو شدند. صنایع منسوجات با 4 و دباغی، استخراج سایر معادن و کشاورزی هم هر کدام با کاهش یک نفر در رده های آخر جای گرفتند.
در عوض شرکت های این 25 صنعت،شرکت های حاضر در صنایع دارویی، استخراج کانه های فلزی و مخابرات با افزایش 347، 345 و 334 نفری در صدر دیگر صنایع قرار گرفتند.شرکت های صنایع سایر واسطه گری های مالی (شرکت های حاضر در گروه لیزینگ)، شرکت های چندرشته ایی، سایر محصولات کانی غیر فلزی، ماشین آلات و تجهیزات، پیمانکاری صنعتی، انتشارو چاپ، محصولات کاغذی، رایانه و وسایل اندازه گیری با رشد 183 تا 6 نفری مالکان خود مواجه شدند.
با این اوصاف وضعیت مالکان بیش از 314 میلیارد و 710 میلیون سهم منتشره 341 شرکت بورسی نشان می دهد صنایع سرمایه گذاری، خودرو و انبوه سازی با بیش از 559 ، 439 و 273 هزار سهامدار دارای بیشترین تعداد سهامداران حقوقی و حقیقی هستند.
صنایع سیمان، استخراج کانه ها فلزی ، غذایی، بانک ها، محصولات شیمیایی، فرآورده های نفتی، فلزات اساسی و شرکت های چند رشته ایی هم با بیش از 239 تا 115 هزار مالک در رده های بعدی جای گرفته اند.
/32
نظر شما