ابتکار در بخش هایی از سرمقاله خود نوشت:

*در طول یک ماهه اخیر نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اقداماتی غافلگیر کننده از سه جبهه متفاوت جایگاه قانونگذاری و نظارتی خود را به رخ دولت کشیدند. مجلس شورای اسلامی از یک سو استقلال بانک مرکزی از دولت و رئیس قوه مجریه را دربخش اقتصادی کلید زد و درسویی دیگر نمایندگان با رای منفی به طرح انتخاب شهردار تهران به پیشنهاد وزیر کشور و رای اعتماد از سوی شورای شهر مخالفت کردند تا تلاش دولتی‌ها برای افزایش گستره قدرت خود در بخش سیاسی اجتماعی نیز ناکام بماند.

*در محکم ترین حرکت مجلس برای تکمیل این عملیات گازانبری اکثریت قابل توجهی از نمایندگان به طرح تشکیل وزارت ورزش و جوانان رای مثبت دادند تا با حذف دو معاونت رییس جمهور و تاسیس یک وزارتخانه جدید چتر نظارتی قوه مقننه را بر امور ورزش و تربیت بدنی کشور و همچنین امور جوانان گسترش دهند.

*این اقدامات مهم مجلسی‌ها هرچند هنوزبه طور کامل از فیلتر شورای نگهبان رد نشده و تبدیل به قانون نشده اند اما به نظر می‌رسد گام مهمی از سوی نمایندگان در احیای جایگاه تقنینی و نظارتی مجلس شورای اسلامی و ارتقاء شان مجلس محسوب می‌گردد.

*کمتر از چهار ماه پیش دکتر احمدی نژاد در گفتگویی با روزنامه ارگان رسمی دولت به بیان دیدگاه‌های خود درامور مختلف پرداخت که جنجالی ترین بخش از سخنان وی ، تفسیر متفاوت او از جمله معروف امام خمینی(ره) بود که مجلس را در رأس همه امور معرفی کرده بودند. رئیس قوه مجریه با رد در راس قرار داشتن مجلس در شرایط کنونی، گفته بود که این جمله مربوط به زمانی است که در ایران ، نظام پارلمانی حاکم بود و اکنون که پست نخست وزیری حذف شده ، قوه مجریه قوه اول کشور است نه قوای دیگر.

*اگرچه با دفاع کلامی رئیس و بزرگان پارلمان از جایگاه مجلس در نظام حاکمیتی جمهوری اسلامی تا حدودی ماجرا فروکش نمود و دعوا بر سر راس امور بودن قوا از یادها رفته بود، ولی بسیاری از صاحبنظران بر این عقیده بودند که برخی عملکردهای انفعالی مجالس گذشته بخصوص دوره‌های هفتم و هشتم، استفاده حداقلی نمایندگان از وظایف نظارتی خود، عدم ایستادگی در مقابل برخی مطالبات که از وجهه قانونی محکمی برخوردار نبودند و وکیل الدوله به نظر رسیدن طیفی از نمایندگان دست به دست هم داد تا به تدریج در نگاه عمومی حتی چنین به نظر برسد که بخشی از وظایف اساسی نمایندگان مجلس تعطیل شده و مجلس ازراس فرو افتاده و جایگاه آن به عنوان مهمترین رکن دموکراسی و جمهوریت متزلزل به نظر آید.

کما اینکه در جریان خروج طرح استیضاح وزیر آموزش پرورش از دستور کار و پس گرفتن امضاها توسط جمعی از نمایندگان، مخالفان منتفی شدن استیضاح، انفعال و مماشات مجلس در مقابل دولت در قضییه حاج بابایی را گامی در تایید و اثبات سخن احمدی نزاد مبنی بر پایان یافتن دوران در راس امور بودن مجلس تعبیر می‌کردند.

*چیزی نگذشت که فرصت‌های جدید فراهم گردید و نمایندگان مجلس هشتم در پایان سال سوم حضورخود در مجلس، با یک عملیات گازانبری با تصویب دو طرح و مخالفت با طرح سوم در راس بودن مجلس را به منتقدان جایگاه پارلمان در نظام حکومتی کشور یادآوری نمودند.

/28119

کد خبر 120995

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۵:۳۵ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۵
    0 0
    اگر تشکیل وزارت موجب نظارت می شود چرا این نمایندگان مدعی همیشه دم از عدم همکاری دولت و وزراء می زنند و اگر نمی شود که معتقدند نمی شود تنها هدف این کارها همان طور که ابتکار آمده است برای قدرت نمایی است نه کار کارشناسی شده است و نه معنایی دارد ...
  • بدون نام IR ۰۹:۱۴ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۵
    0 0
    پس این مصوبات در راستای رضای خدا و مصالح کشور نیست بلکه قدرت نمایی نمایندگان اکثریت اصولگرا!در مقابل دولت اصولگرا است!!